Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Nicolae Concioiu: Cetatenii ma vor sprijini si in aceasta campanie prezidentiala

02 primarPrimarul comunei Guşoeni, Nicolae Concioiu afirmă că localnicii sunt dispuşi să îl sprijine în această campanie prezidenţială, şi crede că PSD este o variantă actuală pentru România, în condiţiile în care are în vedere şi oamenii de condiţie socială modestă. La Guşoeni, Ordonanţa 55 a adus mai multă linişte administraţiei locale, deoarece toţi foştii consilieri USL au optat acum pentru PSD.

Impact real: Ce părere aveţi despre prevederile Ordonanţei 55, şi care este situaţia în Consiliul Local, în prezent?
Nicolae Concioiu: Această ordonanţă nu a impus, ci doar a dat ocazia consilierilor locali, judeţeni şi primarilor să opteze din partea cărei formaţiuni vor rămâne în continuare, în aceste organe de conducere ale administraţiilor locale. La Guşoeni, numărul total de consilieri este 11. Din partea USL, în anul 2012 au intrat în Consiliul Local 9 consilieri, adăugând un consilier de la PDL şi unul de la PP-DD, iar dintre cei nouă consilieri, şase au provenit de la PSD şi trei de la PNL. În prezent, în urma discuţiilor care au avut loc şi a solicitărilor, pentru că au avut opţiunea asta, doi consilieri pe listele USL din partea PNL au trecut la PSD, iar din partea celorlalţi nu avem, până în prezent, nici o opţiune.

Impact real: Ordonanţa a destabilizat PSD, în opinia dumneavoastră?
Nicolae Concioiu: Îmi este greu să îmi dau cu părerea faţă de efectele de pe scena politică la nivel judeţean sau naţional. În schimb, pot să fac o remarcă la nivel local. Se observă uşor că există o baricadă politică între ceea ce reprezintă stânga, respectiv PSD şi forţele politice de dreapta. Discuţiile între consilierii locali au fost că, dacă, în 2012 am câştigat împreună majoritatea în Consiliul Local, aceşti doi consilieri care ş-au manifestat opţiunea au spus că ei nu vor putea ca, la viitoarele alegeri, să se situeze de cealaltă parte a baricadei, şi au preferat să se munte la PSD. De altfel, la Guşoeni, de la venirea mea în funcţia de primar, forţele politice, în marea lor majoritate s-au orientat spre partea reprezentării mele politice, şi anume consilierii PSD au trecut, marea lor majoritate, alături de mine. Aici aşa stau lucrurile. Probabil, în alte localităţi, sau la nivel judeţean este o altă conjunctură. De asta îmi este greu să spun eu ce se întâmplă acolo, dar aici asta este situaţia. Oamenii sunt hotărâţi să mă sprijine în continuare, în proiectele pe care le am de derulat mai departe, şi consideră că locul lor este alături de mine şi de formaţiunea pe care o reprezint.

Impact real: A început campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Din poziţia dumneavoastră, de reprezentant al acestei comunităţi, credeţi că PSD nu va fi înfrânt?
Nicolae Concioiu: Cetăţenii mă vor sprijini şi în această campanie prezidenţială, iar mesajul primarului este important. Întotdeauna, pentru ceea ce mi-am propus să realizez în localitate, am solicitat şi expertiza forurilor superioare. Este foarte bine ca, atunci când îţi propui să realizezi un proiect, pentru că noi nu beneficiem de atâta cunoaştere în domeniul respectiv, să ne uităm ce s-a făcut şi în alte localităţi. Cine ne poate certifica nouă faptul că suntem pe un drum mai bun decât aceste organisme de nivel judeţean şi naţional, care pot să ne îndrume? Aşa cum se ştie, am derulat proiecte care niciodată nu au fost în afara celor prioritare. Consider că forţa mea de susţinere pe plan local este cu atât mai mare cu cât primim şi o susţinere de la nivelurile superioare. PSD este o forţă, a fost şi va rămâne mulţi ani, şi asta se datorează faptului că, prin politica pe care o întreprinde, are
totdeauna în vedere categoriile sociale cu un nivel de trai mai modest.

Impact real: O dată cu unificarea PDL şi PNL, credeţi că ACL este un partid atât de puternic, încât va putea obţine rezultatele scontate, în campanie?
Nicolae Concioiu: Deocamdată, PNL cu PDL nu au dat semnalul că ar fi un partid unic. În acest moment este o unificare de conjunctură, în vederea alegerilor prezidenţiale şi obţinerea unui rezultat favorabil lor. Pe viitor şi acolo lucrurile se vor tranşa lucrurile: cu siguranţă va exista şi un partid de dreapta, pe măsură ce liderii lor vor decide acest aspect. Pentru PSD, în acest moment nu este nici un partid care să pună probleme. PSD a trecut prin multe etape, ca partid, şi bineînţeles că şi oameni din partid. Dacă, la început, se spuneau multe, lucrurile care se spuneau acum câţiva ani nu îşi mai găsesc locul, sau nu se mai pot concretiza în acest moment. Pot să mă dau exemplu chiar pe mine: nu pot să fiu asimilat ca un fost activist, sau având o politică comunistă. Acum sunt oameni noi, oameni tineri sau care, chiar dacă au o vârstă, au acumulat multă experienţă. Anii aceştia ne-au călit, ne-au învăţat să fim mai chibzuiţi, mai echilibraţi şi la PSD sunt oameni de valoare. Fiind un partid mare, şi-au găsit locul prin diverse funcţii şi oameni care pot să ia decizii în favoarea cetăţeanului. De ici pornesc şi în discuţiile mele cu tinerii pe care îi orientez către social-democraţie, care este încă o soluţie pentru România pentru mulţi ani de aici înainte. O politică de dreapta probabil va fi îmbrăţişată când va fi un nivel de trai mult mai decent, şi o asigurare a unei infrastructuri la nivelul celei europene. Abia atunci, poate, vom putea aplica acele reguli, ale unui capitalism cu taxări, tarifări, încadrarea oamenilor în funcţie de câştiguri, adică să avem acel impozit diferenţiat.

Impact real: „România a ajuns ultima roată la căruţă în Europa”, spune Ion Ţiriac. Precaritatea infrastructurii de transport şi neimplicarea autorităţilor în concesionarea cu titlul gratuit a unor suprafeţe de teren, au fost motivele pentru care investiţia Mercedes  de la Timişoara a eşuat. Credeţi că acestea pot fi motivele pentru care investitorii străini nu prea sunt interesaţi de ţara noastră?
Nicolae Concioiu: Eu îmbrăţişez astfel de iniţiative, sunt conştient că, aducând investitori în ţară, vom avea locuri de muncă şi, cu siguranţă, vom avea şi creştere economică. Nu ştiu cum stau lucrurile la nivel local, de ce nu s-a putut acorda teren mai mult pentru investitori, poate că statutul juridic al acelui teren nu a fost la dispoziţia Consiliului Local. Eu unul, dacă ar fi venit Pirelli în Guşoeni şi ar fi ţinut de mine acest aspect, ar fi taxe zero pe teren, pentru că eu aşa văd lucrurile. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem că zona Banat – Ardeal, cea de dincolo de munţi este mai bogată. Eu le puteam pune la dispoziţie probabil teren, dar nu puteam să am infrastructura, legătura cu Occidentul.

Impact real: Cum vedeţi reforma învăţământului, la nivel local?
Nicolae Concioiu: Reforma trebuie să continue, mai ales la baza acestui învăţământ. Cu părere de rău, mai există şcoli cu grupuri sanitare în curte, dar, totuşi, administraţiile locale respective, după 25 de ani de la revoluţie, trebuie să îşi dea seama de anii irosiţi. Cred că trebuie să înţeleagă cu toţii că învăţământul nu trebuie să mai fie pus în aceeaşi lumină, pentru că astăzi este un altfel de învăţământ.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.