Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Nici o scoala nu a fost desfiintata, la Stoilesti

04 scola stoilestiTânărul primar Florin Ionescu a dat dovadă că are spirit organizatoric, în cei peste trei anii de mandat, mai ales că Stoileştiul este locul său natal, de unde a pornit şi s-a format ca dascăl, şi unde a revenit apoi, pentru a forma generaţii de elevi. De aceea, un rol important pentru actualul primar l-a avut şi infrastructura educaţională. În acest sens, Florin Ionescu a acordat o mare importanţă reabilitării tuturor şcolilor din localitate, pentru ca elevii să aibă condiţii optime unde să îşi desfăşoare activitatea. Primarul nu a fost de acord să fie comasate şcoli, astfel încât, la Stoileşti funcţionează în continuare nouă şcoli şi patru grădiniţe, în satele Urşi, Stoileşti, Bârsoiu şi Geamăna, unde învaţă aproximativ 300 de elevi: „Nu am desfiinţat nici o şcoală, şi nu se va întâmpla aşa ceva. Avem două şcoli cu personalitate juridică proprie. Este o comună foarte mare, şi nu putem pune lacătul pe porţile şcolilor doar aşa, de dragul de a închide instituţiile de învăţământ, când politica Guvernului a fost alta: de a încuraja educaţia, nu de a o descuraja. Avem şi două microbuze noi, care fac faţă cerinţelor. Toate şcolile sunt întreţinute, având grupuri sanitare în interior şi, de curând, la şcoala din satul Urşi am introdus încălzirea centrală în interior. Amenajarea acestei şcoli mi se datorează mie, din perioada când nu eram primar. În prezent am organizat un cabinet de informatică în colaborare cu o organizaţie non-profit, la şcoala din satul Urşi. La şcoala din Stoileşti am montat încălzirea centrală şi am construit un gard. Tot aici, suntem în fază de proiectare şi de amenajare a unei săli de sport. Avem şi la şcoala din satul Urşi o sală de sport, ridicată în această perioadă, cu bani din bugetul local. La şcoala din satul Izvorul Rece am amenajat exteriorul, iar la şcoala din satul Geamăna am pus geamuri termopan. Cum, în fiecare an, Moş Crăciun ajunge şi la noi, şi anul acesta, pentru toţi cei 300 de copii, cadourile sunt pregătite”, a spus primarul social-democrat din Stoileşti.

 

După 20 de ani, se va finaliza reţeaua de alimentare cu apă

 

Primarul Florin Ionescu spune că a fost nevoit să se concentreze pe investiţiile din domeniul infrastructurii rutiere, deşi a fost foarte mult de lucru şi pentru învăţământ, deoarece incintele şcolilor aveau nevoie de alocări de fonduri, iar în zonă nu existau terenuri de sport. La fel, pe partea de sănătate, dispensarul se afla într-o stare improprie pentru desfăşurarea actului medical, iar, la extinderea reţelelor de alimentare cu apă era mult de lucru. Însă, în cei peste trei ani de mandat, Florin Ionescu a dat dovadă de profesionalism şi priveşte spre următorii patru cu mare încredere că proiectele sale sunt dovada că interesul cetăţenilor este prioritar.

 

400 de gospodării urmează să fie branşate la apă

 

Pe lângă toate aceste proiecte, primarul a demarat şi lucrările de extindere a reţelei de apă, pe o lungime de 15 kilometri: „Prin noul proiect de extindere a reţelei de apă, acum sunt branşate la sistem 400 de gospodării, iar alte 400 urmează să fie racordate. În cadrul proiectului s-a construit un bazin de captare, un bazin de depozitare, iar al doilea bazin de depozitare se află în fază avansată de construire. Satele care urmează să fie racordate sunt Obogeni, Neţeşti, Urşi şi Vlăduleşti. Exista reţea de apă în satele Geamăna, Bulangei, Bîrsoiu şi s-a realizat o extindere în satele Obogeni, Neţeşti, Urşi şi Vlăduleşti. Finanţarea proiectului a fost prin O.G. 28, dar la început a fost mai greoaie. De anul acesta, însă, lucrurile au mers mai bine, şi am înţeles că ne vor da posibilitatea, în funcţie de cum ne mişcăm, să primim fonduri pentru lucrări. Acest lucru ar însemna ca, în scurt timp, conform O.G. 28, să fie alocaţi banii pentru situaţii de lucrări. Noi avem situaţii de lucrări înaintate către minister şi aşteptăm decontarea lor. Prin contractul pe care l-am semnat cu ministerul, avem banii necesari finalizării proiectului. În 2016 finalizăm reţeaua de alimentare cu apă, apoi vor urma alte extinderi, dar, cu aceste proiecte, am reuşit să prindem aproape întreaga localitate. Spun asta pentru că sunt şi zone unde nu se poate introduce alimentarea cu apă, pentru că sunt case răsfirate. Întregul proiectul de alimentare cu apă cuprinde 40 de kilometri, din care s-au realizat 15 kilometri. Proiectul a început în 1996 şi, după 20 de ani, putem spune că se va finaliza acum reţeaua de alimentare cu apă”, mai spune primarul.

 


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.