Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Neata, noul comisar-sef al IPJ Valcea

Neata EugenSchimbări la şefia poliţiei pe criterii politice.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vâlcea a fost din nou schimbată în decursul a câtorva luni. Adjunctul de la municipiu, Eugen Neaţă, este noul comisar-şef, în timp ce Ion Matei, şeful Biroului de Ordine Publică, a fost numit adjunct.

Schimbare neaşteptată la IPJ Vâlcea. După ce Nicolae Sărdărescu a susţinut examenul, acum ceva timp, pentru ocuparea postului de comisar-şef şi a câştigat în faţa contracandidatului Eugen Neaţă, acesta din urmă a rămas în fruntea inspectoratului. Sărdărescu a fost eliminat de la conducere, fiind un apropiat al PSD, în timp ce Eugen Neaţă a fost susţinut din umbră de democrat-liberali. De asemenea, Eugen Neaţă a fost primul care a arătat cu degetul către Sărdărescu în momentul susţinerii examenului, acuzându-l că şi-ar fi aranjat concursul. Prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, fost pedelist, a contribuit la debarcarea lui Sărdărescu, după ce a trimis o notă Ministerului Administraţiei şi Internelor, în care îl învinuia că nu şi-a îndeplinit atribuţiile la alegerile din comuna Guşoeni şi îi cerea demisia.

Neagă că PD-L l-a susţinut

Ordinul de numire a lui Neaţă a venit pe 17 noiembrie, specificându-se că acesta a fost împuternicit pe trei luni să îndeplinească atribuţiile specifice funcţiei de şef al IPJ Vâlcea. Neaţă a negat ieri că numirea sa ar fi fost făcută de PD-L şi a declarat că principalul criteriu a fost competenţa profesională. “După cele trei luni, probabil se va organiza concurs pentru ocuparea postului. Toate numirile s-au făcut pe criterii de competenţă. PD-L nu a avut nicio legătură cu ocuparea funcţiei. Vă pot prezenta care este pregătirea mea profesională şi evoluţia mea în carieră”, a declarat Eugen Neaţă, noul comisar-şef al IPJ Vâlcea.

Va fi pus la dispoziţia Inspectoratului

Deşi, săptămâna trecută, Nicolae Sărdărescu susţinea că, după un control al ministerului, toate sesizările au fost respinse, se pare că raportul nu era unul tocmai îmbucurător. Neaţă susţine că nu cunoaşte detaliile din raport şi că nu a avut nicio legătură că înlocuirea acestuia. Conform legii, Sărdărescu va trebui să se pună la dispoziţia inspectoratului.

Schimbare abuzivă

Social-democraţilor nu le-a picat prea bine înlocuirea bruscă şi acuză PD-L de acţiuni nesăbuite, de teamă că vor pierde alegerile. Ion Cîlea, preşedintele PSD, susţine că schimbarea lui Sărdărescu este una abuzivă şi ilogică, având în vedere că se vine primul scrutin pentru alegerea preşedintelui. “Măcinaţi de virusul răzbunării împotriva mai-marelui Poliţiei vâlcene, care şi-a făcut corect şi profesionist datoria pe parcursul alegerilor parţiale din comuna Guşoeni, unde le-a dejucat tentativele de fraudare, liderii PD-L la nivel judeţean, serviţi orbeşte de un prefect pătimaş şi răzbunător, au dovedit încă o dată că nu ştiu să piardă şi că sadismul lor nu are limite”, a spus Cîlea.

«Se pregătesc de fraudarea alegerilor»

Ba mai mult, acesta învinuieşte că PD-L a făcut mişcarea folosindu-se de Neaţă, pentru a putea frauda alegerile.
“Se dovedeşte clar că intenţia de a pune în mişcare angrenajele furtului electoral, pentru care au făcut atâtea pregătiri şi antrenamente, se va manifesta cu toată forţa. Prin schimbarea comandantului Poliţiei Judeţene, care stabilise intrarea în dispozitivul de pază a tuturor lucrătorilor din sistem pe secţii de votare, s-a înlăturat ultimul obstacol în calea primarului Mircia Gutău şi a prefectului «apolitic» Petre Ungureanu de a folosi Poliţia Comunitară (gardienii publici), salarizată de Primăria Municipală, la supravegherea şi apărarea ordinii în perimetrul secţiilor de votare, transformându-i, de fapt, în agenţi electorali”, a adăugat liderul PSD Vâlcea.

Vor fi vigilenţi

Social-democraţii vâlceni dau asigurări că sunt pregătiţi să identifice orice tentativă de fraudă pe care pedeliştii o vor avea. “Îi asigurăm pe campionii furturilor electorale şi ai delaţiunilor propagandistice, înşelătoare, că suntem pregătiţi să identificăm, să semnalăm şi să sancţionăm ilegalităţile şi sforăriile pregătite minuţios de staff-ul PD-L Vâlcea. Sarabanda schimbărilor într-un iureş de neimaginat, de la prefect la directorii deconcentratelor, culminând cu înlocuirea comandantului Poliţiei, nu-şi va atinge ţinta, iar vâlcenii nu vor cădea în capcana pedeliştilor”, a conchis Ion Cîlea.


Postaţi pe: Facebook3 comentarii la " Neata, noul comisar-sef al IPJ Valcea "

 1. STOCHIOIU ANA spune:

  Stimate D-le Comisar Sef,
  Pentru ca nu am avut alta adresa, va rog sa ma scuzati ca apelez pe acest forum cu o sesizare.
  Ma numesc Stochioiu Ana, locuiesc in Bucuresti si, impreuna cu fratele meu din Rm. Valcea, Drugan C-tin (Director Colegiul Lahovari din acelasi oras)avem o casa la tara in sat Mihaesti, com Mihaesti. Acolo, ca orice om gospodar, erau si pasari (gaini).Spun ca erau deoarece, in cursul noptii trecute (07 spre 08.12.a.c.), un grup de hoti au furat din gospodarie in jur de 30 gaini, aproape toate. Mentionez ca, persoana care se ocupa de gospodarie a sesizat imediat vecinii cand a constatat acest lucru si, a fost anuntata si politia din comuna. Eu am tinut legatura din Bucuresti cu dumnealor chiar de la fata locului, au fost luate declaratii si analizate urmele destul de clare pana la iesirea din curte. Imi este f teama ca lucrurile se vor opri aici, mai ales ca astfel de evenimente sunt destul de dese, chiar si in ceea ce ma priveste in decursul anilor. Poate ca o sa ma intrebati de ce la aceasta distanta sa te ocupi cu asa ceva. Va voi raspunde ca, ajung f des acolo, ma ocup de gospodarie si tin sa am si pasari. Chiar am ajuns sa nu mai putem tine nimic atunci cand nu suntem in localitate?
  Au ajuns cei care se ocupa numai de furat sa traiasca mai bine decat cei care investesc, muncesc si se zbat sa aiba ceva?
  Va rog insistent ca aiba loc ancheta in legatura cu aceasta sesizare. Satul Mihaesti si cele invecinate sunt pline de paraziti care nu au frica de nimic.
  Astept, cu amabilitatea dumneavoastra un raspuns la acest e-mail.
  Cu multumiri anticipate si respect,
  Ana Stochioiu

 2. popa veronica spune:

  Domnule comandant am depuse la postul de politie al com Creteni doua petitii ;una din 17 sept 2009 pentru tulburare de posesie dl Primar pe proprietatea fam mele abuzand de functia pe care o detine a dat voie s-a se recolteze de catre Bilea Monica (cea care a incalcat legislatia in vigoare)detin titlul de proprietate deci drepturile consfintite prin constituti in vigoare a Romaniei ,POLITIA ROMANA nu exista pentru cetateanul de rind ?:a doua petitie este pentru hartuire publica,amenintare cu moartea si viol de domiciliu depusa in 2 dec 2009 s-a prezentat la fata locului agent Posirca nu a incheiat proces verbal de constatare dar tot pe mine m-a chemat pe o ploaie torentiala s-a merg la post i-am dat tel. spunand ca nu pot ajunge iar dinsul m-a cheme sa m-a impece din acel moment si pina in ziua de astazi 11.01.2010 nu s-a mai intimplat nimic de retinut autorul faptelor savirsite nu a fost invitat deloc defapt s-a esprimat clar ;ca lui nu ii face nimeni nimic ;acest individ este persoana cunoscuta are en reclamatii soldate ffff multe cu avertisment de drept consider ca Postul de Politie nu exista daca nu ia masuri in consecinta v-a rog respectos s-a trimiteti din corpul de control al IPJ Valcea s-a se faca verificari la cele relatate de catre mine si s-a dispuneti .cu mii de multumiri Veronica Popa tel 0724436281,0250831270

 3. la noapte spune:

  se pare ca poporul cere intermediul printr-un site personal, eu sper sa fie luat in consideratie si sa ii ajutati pe toti asa cum poate fiecare , pentru ca nu toata lumea e in stare sa intre pe internet sau sa faca sesizari de acest timp. sunt sigur ca se intampla peste tot in romania astfel de cazari , ba dimpotriva , am relatat si eu pe blog cateva cazuri anume .

  Mult succes celorlalti care asteapta un raspuns.

Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.