Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Neata a concurat singur si a iesit pe locul doi

Comandantul interimar al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Eugen Neaţă a reuşit performanţa de a pica examenul pentru şefia instituţiei, deşi a fost singurul care a susţinut concursul.

Singur în competiţie

Neaţă s-a înscris la concurs după ce comisarul şef Nicolae Sărdărescu, fostul şef al IPJ Vâlcea a fost înlăturat de la conducere. El a picat de asemenea, în urmă cu câteva luni şi examenul pe care l-a susţinut avându-l drept contracandidat pe Sărdărescu. Eşecul lui Eugen Neaţă este cu atât mai usturător cu cât el nu a avut nici un adversar în cursa pentru şefia IPJ Vâlcea la examenul de pe 27 ianuarie. „Postul de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea a rămas vacant, urmând ca procedura de încadrare prin concurs să fie reluată”, se arată într-un comunicat al Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Examen prea dificil pentru el

Cu toate acestea, interimarul Neaţă nu se lasă şi spune că examenul a fost dificil şi că nu a avut suficient timp să se pregătească, dar este hotărât să se înscrie şi la următorul concurs. „Examenul s-a axat foarte mult pe tematica Schengen, mai ales că România va adera la acest spaţiu în viitorul apropiat. La acest capitol am avut lacune. Toţi picăm examene în viaţa noastră. N-am avut timp să mă pregătesc, dar se va organiza un alt concurs şi am să particip. De data asta o să-mi iau concediu”, promite el. Eugen Neaţă a fost numit interimar la conducerea IPJ Vâlcea pe 19 noiembrie 2009 – înlocuindu-l pe comisarul şef Nicolae Sărdărescu, demis în urma unui raport întocmit de IGPR şi va rămâne la şefia inspectoratului până la organizarea unui nou concurs. În 2009, IPJ Vâlcea a avut trei comandanţi. Florian Marin şi-a depus demisia în septembrie, pe motiv de sănătate, a urmat Nicolae Sărdărescu, care a ocupat funcţia în urma unui concurs dat pe 15 septembrie, unde a ieşit câştigător Eugen Neaţă. Un motiv în plus să-l regrete pe „protectorul” său de până acum, Mircia GUtău. „Am avut o relaţie deosebită pe linie profesională cu domnul Gutău. Nu mă aşteptam ca omul pe care îl consider un model pentru cetăţenii acestui municipiu să ajungă în arestul IPJ Vâlcea. Este trist pentru mine, trist pentru acest oraş, îmi pare rău că s-a ajuns aici, am văzut cât de mulţi oameni din afară Vâlcii îşi dau cu presupusul. Eu cred că singurii în măsură să judece uman acest caz sunt cei din Râmnicu Vâlcea”, a declarat Neaţă.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.