Sunteţi aici: Pagina principală // Politică

Mircea Geoana a inceput campania pentru presedentia Romaniei la Rm. Valcea

geoana la calimanestiPesediştii din întreaga Oltenie au răspuns joi prezent la întâlnirea cu liderul Mircea Geoană, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, întâlnire organizată în Vâlcea. Sala Hotelului “Cozia” din Călimăneşti s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru social-democraţii care au dorit să îl sprijine pe Geoană în campania electorală.

Candidatul PSD le-a mulţumit susţinătorilor pentru gestul lor şi le-a spus că speră ca organizaţiile din Oltenia să obţină rezultate foarte bune atât în primul tur, cât şi în al doilea. Încă de la orele dimineţii, social-democraţii din Dolj, Mehedinţi, Olt, Gorj şi Vâlcea s-au reunit la Hotelul “Cozia”, din staţiunea Călimăneşti – Vâlcea, pentru a-l primi pe Mircea Geoană.


Vizibil emoţionat de susţinere

Startul campaniei a fost dat în întreaga Oltenie, pe care Mircea Geoană se bazează. Candidatul PSD a fost plăcut surprins de susţinerea pe care a primit-o la Vâlcea, îndemnând organizaţiile din Oltenia să obţină scoruri mari încă din primul tur de scrutin. Ieri, Mircea Geoană a făcut apel la o campanie decentă, bazată pe soluţii reale, şi nu pe promisiuni ce nu pot fi onorate. “Inima mea bate pentru Oltenia. Nu există o mai mare bucurie decât să vă revăd şi să vă spun cât de mult ţin la voi. Mi-aţi fost aproape în aceşti ani, iar pentru asta inima mea este a voastră. Avem un bazin electoral masiv aici, în Oltenia. De aceea vă rog să facem un efort să scoatem un scor cât mai bun din primul tur. Sunt sigur că vom avea rezultate excepţionale din aceste judeţe”,


Fără atacuri la contracandidaţi

Mircea Geoană nu şi-a atacat contracandidaţii la fotoliul de preşedinte al ţării, ba din contră, discursurile sale s-au bazat pe importanţa campaniei electorale, dar şi pe ideea de schimbare a ultimilor ani de umilinţă, pe care aleşii social-democraţi i-au îndurat din 2005 încoace. “Vreau să ne pregătim pentru o campanie grea. Chiar dacă sondajele de opinie ne sunt favorabile, nu vreau să tratăm campania cu un sentiment triumfalist. Fac apel la o campanie decentă şi vreau ca românii să vină la vot”, a mai spus liderul social-democrat.


Aleşii PSD, îmbărbătaţi de Dragnea

Alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, secretarul general, i-a încurajat pe aleşii locali şi le-a mulţumit pentru verticalitatea de care au dat dovadă până acum. Dragnea le-a spus membrilor că este conştient de faptul că se vor face presiuni mari asupra social-democraţilor, însă este convins că PSD este un partid puternic, care poate ignora “ofertele” electorale ale partidelor contracandidate.

“Vă cer să nu uitaţi anii de umilinţă pe care i-am îndurat. Nu uitaţi când ne hăituiau, ne urmăreau. Nu a fost primar sau preşedinte de Consiliu Judeţean care să nu fie urmărit, ameninţat, presat, pentru ca mai apoi să vină la ei în partid. Să nu uitaţi toate aceste încercări de pervetire, care nu au reuşit. Vreau să vă mulţumesc pentru verticalitatea şi rezistenţa dumneavoastră”, a declarat Liviu Dragnea. La rândul său, şi Mircea Geoană i-a îmbărbătat pe aleşii PSD, susţinând că acest partid este o cetate de necucerit.


„Nu am să vă dezamăgesc!”

“Am făcut şi noi greşeli. Nimeni nu e perfect. Dar un preşedinte trebuie să mai aibă şi puţină iubire pentru cetăţeni. Eu ştiu să fac economie şi să îmi iubesc alegătorii. Geoană iubeşte Oltenia, iubeşte România. De aceea vreau să faceţi o campanie puternică şi să îmi daţi încrederea şi energia voastră. Nu am să vă dezamăgesc”, a adăugat Mircea Geoană.


Reculegere la Cozia

Geoană vrea ca România să nu mai fie invadată de discursuri populiste şi crede că, în acest moment, o campanie electorală înseamnă salvarea economiei, a agriculturii, locuri de muncă, restul fiind doar un concurs de frumuseţe. După alegerile prezidenţiale, Geoană are de gând să ia o binemeritată pauză. Acesta a spus ieri că îşi doreşte să se reculeagă la Mănăstirea Cozia, departe de ochii presei şi fără escortă. Vrea, de asemenea, să meargă şi la Curtea de Argeş, Alba Iulia sau Iaşi, unde simte că se încarcă cu energie.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.