Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Mihai Ionescu, primar de sapte mandate

primariaComuna Cernişoara este administrată de mai bine de 25 ani de primarul Mihai Ionescu, care lucrează în administraţia locală încă din anul 1970. Cotat ca fiind printre primarii cei mai longevivi din ţară, social-democratul din Cernişoara a câştigat din nou alegerile locale, obţinând astfel cel de-al şaptea mandat, cu un procent de 70% din voturi. Din 1992, el a câştigat detaşat toate alegerile locale. Întrebat care este secretul longevităţii sale în administraţie, timp de şapte mandate consecutive, Ionescu spune că este necesar să fii perceput ca un om de nădejde în comună, care îşi respectă cuvântul dat şi promisiunile făcute: „Cred că lumea m-a tot ales primar fiindcă sunt om de nădejde în comună şi pentru că, oamenii nu vor să schimbe un lucru care merge bine doar aşa, de dragul schimbării. Am fost reconfirmat pe data de 5 iunie pentru al şaptelea mandat consecutiv, iar secretul longevităţii mele în administraţie este simplu: să fii om. Jumătate din viaţă mi-am petrecut-o la primărie. Niciodată nu am făcut campanie din uşă în uşă, nu am cerşit voturi niciodată. Omenia şi faptele sunt cele care i-au convins pe cetăţeni să mă voteze, dar şi faptul că am reuşit să bifez în programul meu electoral, cu care m-am prezentat de fiecare dată în faţa electoratului, mai multe investiţii absolut necesare pentru localnici decât am promis iniţial. De fiecare dată, aşa cum este tradiţia, le-am oferit localnicilor o broşură care a conţinut realizările, proiectele şi planurile echipei noastre pentru viitor. Astfel, fiecare mandat a fost aşa cum l-am dorit, fiind tot timpul în plină acţiune. Aceste pliante în care a fost trecut programul le-am dat şi consilierilor, iar dânşii au mers pe teren şi au discutat cu oamenii, aşa s-au făcut campaniile la Cernişoara. Pentru celelalte campanii, prezidenţiale sau parlamentare nu am recomandat niciodată nici un candidat comunităţii, oamenii din Cernişoara au ştiu de fiecare dată mai bine decât mine pe cine să voteze. La fiecare campanie consilierii au fost cei care au mers pe teren şi au discutat cu oamenii din zona lor. Pentru noi, important este ca cetăţeanul să vină la vot, asta este ideea noastă”, este de părere social-democratul din Cernişoara, Mihai Ionescu.

 

Primarul sprijină bisericile
În regie proprie, cu fonduri Guvernamentale sau europene, Mihai Ionescu a reuşit să asfalteze drumurile comunale, a introdus reţeaua de apă şi canalizare, a modernizat cămine culturale şi toate şcolile din comună, nefiind de acord să pună lacătul pe niciuna dintre ele şi nu a înstrăinat nici un petec din terenul public. Pe lângă toate acestea, a sprijinit de fiecare dată cultura şi religia. Pe teritoriul comunei există şapte biserici, dintre care patru au fost construite din temelii, cu sprijinul primarului Mihai Ionescu şi al administraţiei locale din Cernişoara: „Am făcut din ‘92 şi până în prezent patru biserici noi, ortodoxe, cu sprijinul comunităţii din satele respective. De exemplu, la Modoaia am făcut un consiliu de coordonare al bisericii, care a mers prin ţară, să adune bani. Aşa am procedat şi pentru satul Cernişoara, unde s-au construit două biserici, dar şi pentru satul Obârşie”, a precizat primarul. Cu toate acestea, alesul PSD susţine că veneau mai mulţi oameni la biserică pe vremea lui Ceauşescu decât acum, şi se simte foarte afectat de lucrul acesta. În afară de cele patru biserici construite din temelii, administraţia locală a mai contribuit şi la reabilitarea unei biserici ale cărei picturi erau într-un stadiu avansat de degradare: „Am alocat 1,5 miliarde de lei vechi din bugetul local pentru refacerea picturilor în satul Mădulari. Acolo a fost biserica în care eu m-am botezat şi am ţinut cont de lucrul acesta, pentru că este lăcaşul meu de cult favorit”, a mai adăugat alesul PSD.

 

Asfaltarea drumurilor comunale, o prioritate

Primarul a ţinut să precizeze că, în această perioadă, proiectul de asfaltare a drumurilor comunale depus pe OG 28 este realizat în procent de 60%: Proiectul are valoarea de 60 de miliarde pentru asfaltarea pe o lungime de 7 kilometri a drumurilor şi construirea unui pod în punctul „Rachineşti”. Lucrările de construire a podului sunt finalizate, iar drumurile sunt asfaltate în procent de 50%. Din totalul celor 7 kilometri de drumuri comunale, mai mult de jumătate s-au asfaltat, rămânând în această perioadă de asfaltat drumul spre Şcoala Modoaia, uliţa Rădoi, uliţa Aluniş şi uliţa Biserica Veche. Lucrările se derulează conform graficului şi se alocă fonduri în funcţie de execuţia lucrărilor necesare, în vederea finalizării proiectului. Proiectul cuprinde asfaltarea drumului comunal din satul Modoaia, două drumuri comunale din satul Groşi, drumul de la Racoviţa, în satul Machidoni, drumul „la Rădoi”, drumul de la Cimitirul Armăşeşti Teiuş, drumul Bălescu şi drumul de la Cernişoara”, ne-a mai spus primarul.

 

Mihai Ionescu: „Se va încheia procesul de modernizare a drumurilor comunale”

La capitolul asfaltări, primarul ne-a declarat că va depune în vederea accesării fondurilor europene un proiect pentru modernizarea drumurilor comunale: „Mai avem un proiect pe Măsura 7.2. pe o lungime de 7 kilometri, pentru asfaltarea unor drumuri locale, în valoare de un milion de euro, documentaţie pe care urmează să o depunem. Proiectul cuprinde asfaltarea tuturor uliţelor din comună. Cu acest proiect se va încheia în procent de 90% procesul de modernizare a tuturor drumurilor comunale şi a uliţelor, prin asfaltare”, ne-a declarat primarul din Cernişoara, Mihai Ionescu.
Banii europeni au fost „mană cerească”, la Cernişoara

Despre realizările de-a lungul celor şase mandate, primarul Ionescu ne-a spus că au fost numeroase, însă apogeul l-a reprezentat un proiect european de 2,5 milioane de euro, Cernişoara fiind printre puţinele comune din judeţul Vâlcea care a reuşit să implementeze un asemenea proiect de anvergură. Este vorba despre un proiect integrat, pe Măsura 322, cu fonduri europene, care a constat în înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă şi a sistemului de canalizare în comuna Cernişoara pentru satele Armăşeşti, Groşi, Modoia, modernizarea prin betonare a doi kilometri de drum în satul Obârşia, dar şi dotarea Căminului Cultural din satul Mădulari. Pe lângă aceste proiecte, în localitate s-a modernizat şi reţeaua de iluminat public, care acoperă toată suprafaţa locuibilă a localităţii, dar s-au asigurat şi condiţiile optime pentru desfăşurarea procesului educativ la fiecare dintre cele şase şcoli ale comunei. Pe partea de cultură, primarul a sprijinit renovarea bisericilor din satele Cernişoara şi Mădulari, a construit din temelii patru biserici în localitate şi a renovat Căminul Cultural Mădulari, construind şi un nou cămin în satul Cernişoara, iar la capitolul infrastructură, in procent de 70% drumurile din Cernişoara sunt asfaltate.
Proiecte propuse pentru cel de al şaptelea mandat

Pentru noul mandat, social-democratul din Cernişoara îşi doreşte demararea lucrărilor de extindere a reţelei de apă pe o lungime de 25 de kilometri şi a sistemului de canalizarea pe o lungime 9 kilometri, proiect care va începe prin Master planul judeţului Vâlcea, în valoare de 140 de miliarde de lei vechi. O altă prioritate este şi realizarea proiectului pentru redarea în circuitul agricol a ternului din perimetrul Jimbu şi a canalizării de la ,,Mina Veche ,,Armăşeşeti- Vest, pentru care au fost alocaţi banii la Ministerul Economiei. Regularizarea pârâului Cernişoara în punctele Olescu Victoria, Sârbu Ion, Stelică Văduva şi în satul Modoaia, la punctul ,,Terenul de sport este, de asemenea, pe agenda primarului. Cu bani europeni se vor moderniza şi drumurile locale, şi se vor construi două poduri, prin Măsura 7.2, în valoare de 45 de miliarde de lei vechi. Cu bani din bugetul local se vor construi podeţe şi punţi pietonale în satul Modoaia, la Terenul de sport, în satul Armăşeşti, o punte la Postelnicul Alexie, în satul Cernişoara şi trei poduri: ,,La Giuleanu”, „La Lera” şi în punctul La Şoşoi (Purcărea). În satul Obârşia vom construi o punte ,,La Tănăsuică şi un pod în punctul ,,la Sîrbu Ion, iar în sat Mădulari trei poduri, în punctele „La Lungu”, „La Anghel Gheorghe” şi „La Govoreanu Sînica”. Tot ceea ce am trecut în acest program este rezultatul muncii noastre de zi cu zi, pusă în slujba comunităţii în vederea a modernizării localităţii Cernişoara. Timp de peste 25 de ani am muncit pentru binele semenilor noştri, alături de care am fost, după puterile noastre şi la bine, dar mai ales la greu. În toată această perioadă în care am condus o comunitate de peste 4000 de locuitori, singurul partid care ne-a sprijinit a fost PSD. Pot spune că, în continuare suntem aceeaşi echipă unită, care a muncit pentru toate aceste realizări şi vom fi mereu alături de comunitatea noastră”, a declarat primarul social-democrat din Cernişoara, Mihai Ionescu.
CLAUDIA ŞCHIOPU


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.