Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Mihai IONESCU: Conducerea superioara nu vrea sa colaboreze cu baza partidului

primarÎn opinia primarului din Cernişoara, Mihai Ionescu, campania „din uşă în uşă” este un fel de a cerşi voturi şi nu a folosit metoda nici măcar pentru domnia-sa. Programul electoral prezentat cetăţenilor în campanie, în cei 22 de ani, de când este primar a fost singurul legământ între el şi electorat. Este însă supărat pe conducerea superioară de partid, pentru că nu vrea să colaboreze cu baza formaţiunii şi este de părere că, la nivel naţional, acum predomină minciuna şi hoţia, fapt cu care nu poate fi de acord. Nu mai are încredere în politicieni, cu excepţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea. În ceea ce priveşte investiţiile, singurul con de umbră rămâne, în opinia sa, finalizarea reţelei de apă şi canalizare.

Impact real: Şeful statului a spus că alegerea unui candidat „care dispreţuieşte statul de drept va însemna o întoarcere în timp a României”. Ce părere aveţi despre atacurile preşedintelui la adresa lui Victor Ponta?
Mihai Ionescu: Astfel de atacuri nu sunt permise. În nici o democraţie din lume nu cred că mai există o fiinţă umană care să discrediteze oamenii din conducerea ţării în halul acesta. Băsescu nu are respect nici măcar faţă de el, să nu mai spunem faţă de noi, cei care am îndurat problemele din această perioadă.

Impact real: Credeţi că atacurile lui Traian Băsescu vor avea impact asupra electoratului?
Mihai Ionescu: Mă gândesc că îi încurajează şi îi întăreşte prin felul lui de a lupta împotriva semenilor lui. Niciodată nu mi-am închipuit că putem trăi într-o ţară unde politica este o ţigănie. Au fost zece ani de ceartă, în care nu au făcut nimic. Eu spun adevărul, dar ei se supără. Nouă ne-ar fi trebuit, în primul rând, după anul 89, linişte, nu aş fi vrut să văd cum se distruge ţara. Trebuia să menţinem ceea ce am avut, iar acum eram cei mai buni din Europa. Noi am distrus tot. Ştiu cum se furau ţevile de la sistemul de irigaţii, pleca fiecare cu ele în spinare. Nu am făcut nimic pentru menţinerea muncii din ultimii 40 de ani, a acestui popor. Supărarea mea cea mai mare este că, până în 89, vorbeau doi şi munceau toţi, iar acum vorbesc toţi şi nu mai munceşte nimeni.

Impact real: Este pregătită România să aibă o femeie preşedinte?
Mihai Ionescu: În nici un caz, una ca Elena Udrea. Eu cred că Băsescu, din prea mult zel, ar fi în stare să vândă ţara pentru ea. Eu îl simpatizez ca om, dar a depăşit limita.

Impact real: În urma ordonanţei care a permis migraţia aleşilor locali, care este acum structura în Consiliul Local Cernişoara?
Mihai Ionescu: Avem majoritate, s-a produs o singură migrare la noi: un consilier a plecat de la PC şi a trecut la PSD. În comună, de când sunt eu primar, din anul 1992, chiar dacă au fost consilieri din alte formaţiuni politice, niciodată nu am avut probleme din punct de vedere al deciziei hotărârilor pe care le-am luat. Toată lumea a considerat că pentru a moderniza comuna trebuie să ne susţinem. După ce s-au terminat toate campaniile electorale, am încheiat cu politica şi ne-am apucat să facem treabă. În Consiliul Local am avut oameni cu caracter sănătos, dar nici noi nu am făcut lucruri care să nu fie în beneficiul oamenilor. Am urmărit întotdeauna să respectăm oamenii, să fim apropiaţi de ei şi să realizăm dorinţele lor, atât cât ne-a permis legea. Faptul că am construit patru biserici din 92 a fost benefic pentru noi, s-a dovedit că am fost nişte oameni credincioşi şi am urmărit să primeze un lucru important pentru fiinţa umană, credinţa.

Impact real: Câte şcoli şi-au mai putut deschide porţile, în acest an, la Cernişoara?
Mihai Ionescu: Fiecare sat are şcoală. Eu am fost unul dintre primarii care s-au opus vehement restructurării sau desfiinţării şcolilor. Vom schimba structura şcolară, dar şcolile nu vor fi desfiinţate. În fiecare unitate de învăţământ vor rămâne clase primare sau gimnaziale. Nu vrem să contribuim la distrugerea a ceea ce au făcut părinţii noştri, pentru că noi am avut o ţară extraordinară, frumoasă şi bogată, şi cred că foarte mulţi oameni şi-au pierdut sănătatea când au văzut această distrugere aproape totală a ţării. Dacă am fi avut astăzi uzinele de tractoare pe care le-am avut, şi fiecare om să aibă tractorul lui, era o bogăţie extraordinară. Cred că nici o ţară nu şi-a distrus CAP-urile sau terenurile aşa cum am făcut noi.

Impact real: În prezent, şcolile din Cernişoara ar mai avea nevoie de modernizare?
Mihai Ionescu: Am dat întotdeauna prioritate şcolilor, le-am modernizat pe toate cu fonduri proprii. Prima grijă a mea asta a fost să modernizăm şi să gospodărim foarte bine şcolile, pentru că era vorba de educaţia copiilor noştri. Ne-au ajutat Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar la timpul potrivit, astfel că, în prezent, şcolile sunt dotate inclusiv cu mobilier nou. În ultimul timp, nu au mai fost bani deloc, pentru că Guvernul s-a angajat să achite datoriile făcute de cei de dinaintea lor. Cu toate astea, toate şcolile au acces la internet, mai puţin cea de la Obârşia şi cea din satul Groşi, care sunt unităţi primare.

Impact real: O dată cu deschiderea ghidurilor de finanţare, ce proiecte vă gândiţi să depuneţi?
Mihai Ionescu: Trebuie să finalizăm modernizarea tuturor drumurilor comunale care au mai rămas, deşi sunt foarte puţine, aproximativ 10 kilometri, dar vrem să facem şi extinderea reţelei de apă în cele trei sate, pe o lungime de 25 de kilometri, şi canalizarea pe 8,5 kilometri.

Impact real: Aţi avut proiecte pentru care aţi pierdut foarte mult timp, din cauza contestaţiilor. Introducerea garanţiei de bună conduită credeţi că ar reduce numărul de contestaţii depuse fără temei?
Mihai Ionescu: Am avut probleme la licitaţia proiectului de introducere a reţelei de apă şi canalizare, pe care am finalizat-o, am avut contestaţii şi am ajuns la Judecătoria Piteşti, unde am câştigat, dar foarte greu. Eu aş vrea să se simplifice şi lucrul acesta, pentru că noi, atunci, am întârziat cu un an demararea investiţiei. Aş vrea să se prevadă o măsură mult mai aspră pentru cei care încurcă astfel de proiecte.

Impact real: Suntem în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. Din poziţia dumneavoastră, de reprezentant al acestei comunităţi, cum recomandaţi cetăţenilor candidatul partidului din care faceţi parte?
Mihai Ionescu: Niciodată nu am făcut campanie din uşă în uşă, nici măcar pentru mine, şi nici nu m-am dus la oameni la poartă, eu nu cerşesc voturi. Dacă ei consideră cu adevărat că eu merit să mă voteze, mă votează, iar dacă nu, nu. De fiecare dată fac un program cu ce am făcut şi cu ce voi face, pe care îl dau consilierilor, şi dânşii se duc să discute cu oamenii. Eu nu încerc să construiesc altă faţă vreunui candidat, oamenii ştiu mai bine decât noi. Acum nu mai poţi spune omului nimic, el ştie pe cine votează. Consilierii merg pe teren, discută cu locuitorii din zona lor şi majoritatea ştiu ce au de făcut, important este să vină la vot, asta este ideea noastă. Noi le spunem să se gândească la faptul că trebuie să voteze pentru ei, nu pentru cel care va ieşi preşedinte.

Impact real: Conform Ordinului 407/2013 şi OUG 34/2013, primăriile au obligaţia să concesioneze sau să închirieze păşunile aflate pe domeniul public, prioritate având crescătorii de animale. Care este situaţia izlazurilor la Măldăreşti?
Mihai Ionescu: Avem 185 de hectare de izlaz, dar noi nu l-am dat în concesiune, pentru că sunt cetăţeni care au animale în zona respectivă şi întotdeauna au fost împotriva înstrăinării pământului. Astfel, locuitorii au format o asociaţie, iar noi am făcut un contract de închiriere cu asociaţia respectivă şi, prin asociaţie, putem să primim fonduri de la APIA. În acest fel, noi beneficiem de subvenţie. La noi ar fi fost nenorocire dacă am aduce pe altcineva să beneficieze de izlazuri.

Impact real: PNL şi PDL credeţi că sunt astăzi o forţă?
Mihai Ionescu: Nu mai am încredere în politicienii aceştia, în cei care reprezintă partidele astea. Eu mă uit la nivelul judeţului nostru, este un scandal permanent. Nimeni nu poate să spună că preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, nu face nimic, el, care munceşte permanent. A fost un om prea cinstit. În loc să unim toate partidele pentru judeţul acesta şi să facem două fabrici, ei nu au produs până acum decât ceartă şi vrajbă. Un om bun sau 10 oameni buni sunt blocaţi de doi oameni răi.

Impact real: După 22 de ani în funcţia de primar, care sunt nemulţumirile pe care le aveţi astăzi, faţă de clasa politică?
Mihai Ionescu: Conducerea superioară nu vrea să colaboreze cu baza partidului. Pe ei îi alegem noi, iar după aceea, nu ne mai bagă nimeni în seamă. Nu vine nimeni pe la noi, să cunoască situaţia reală, cea de jos. La nivel de ţară predomină acum minciuna şi hoţia, iar eu nu sunt de acord cu acest lucru. Ce bine ar fi să ne întâlnim o dată pe an cu conducerea superioară de partid, să ne spunem şi noi părerile, însă nu ai cui să te plângi, nu poţi să mai colaborezi cu nimeni.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.