Sunteţi aici: Pagina principală // Social

Maiorescu isi ameninta angajatii

Ambulanta - greva japonezaDupă ce angajaţii Ambulanţei vâlcene s-au revoltat împotriva actualei conduceri, liderii sindicatului s-au întâlnit cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, pentru a discuta concluziile unui raport întocmit de comisia de control din cadrul Prefecturii. Instituţia condusă de prefectul Petre Ungureanu s-a autosesizat şi a decis să demareze un amplu control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea.

Management prost

Potrivit declaraţiilor liderului de sindicat Petre Duinea, majoritatea concluziilor din acest raport le sunt favorabile şi arată clar că, la ora actuală, există un management prost. „Din punctul nostru de vedere, toate detaliile din raport ni se par pertinente şi realiste şi s-a demonstrat ceea ce noi am spus de foarte mult timp, că actuala echipă executivă are un management prost.”, spune Duinea. Totuşi, în cadrul raportului există şi o dorinţă a comisiei de control care nu le este pe plac nici angajaţilor şi nici membrilor sindicatului Ambulanţa. Actualul manager, Alecsandru Maiorescu, a primit termen ca, până la 15 noiembrie, să aducă un plan de redresare economică a instituţiei. „Cred că au încercat să găsească o soluţie de mijloc, dar nu mi se pare corect. Dacă timp de trei ani nu s-a putut face nimic, mă îndoiesc că, în câteva zile, se vor reuşi minuni. Vom ridica această problemă în cadrul şedinţei.”, a declarat Duinea.

Presiune psihică

Încă de la începerea strângerii semnăturilor pentru demiterea conducerii SJA Vâlcea, au existat zvonuri că actualul manager, Maiorescu, ar fi început să îşi ameninţe angajaţii că vor fi daţi afară. Liderul sindicatului susţine însă că, într-adevăr, Maiorescu ameninţă angajaţii, însă nu că îi va da afară. „Am cunoştinţă de aceste ameninţări. Nu le-a spus că îi va da afară, dar i-a avertizat că cei care au semnat împotriva lui nu vor mai fi favorizaţi. A fost ceva de genul „lăsaţi că vedeţi voi când va veni vorba de ore suplimentare, ture etc”. Nu poate să îi demită, pentru că există un contract de muncă la mijloc şi ar fi ilegal.”, a adăugat Duinea. Acesta susţine că nu înţelege atitudinea managerului Ambulanţei, care consideră că angajaţii sunt revoltaţi numai împotriva lui. De altfel, Maiorescu a avut o atitudine nefirească într-o şedinţă, unde a spus în gura mare că nu dă doi lei pe semnăturile angajaţilor. „Mi se pare o lipsă de respect. Fiecare angajat are dreptul la opinie. Noi am strâns semnături nu împotriva lui Maiorescu, ci a întregii echipe manageriale.”, mai spune liderul de sindicat. Cu toate că, de multe ori, s-a dovedit că echipa de la conducerea Ambulanţei este poate incompetentă, penalizările nu au apărut niciodată, ba din contră, ele au fost date tot personalului, nejustificat.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.