Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Maicuta ucigasa

O fetiţă a murit şi alta respiră artificial după ce o măicuţă a provocat un teribil accident de circulaţie în centrul Râmnicului. Călugăriţa a ignorat culoarea roşie a semaforului şi a intrat cu duba mănăstirii în mulţime, prinzând sub roţi cei doi copii. Măicuţa, şofer începător a fost ferită de ochii lumii, pentru a nu fi linşată de mulţimea revoltată.

O călugăriţă de la Mănăstirea Horezu este cercetată pentru omor din culpă, după ce ieri lovit cu maşina două fetiţe, în centrul oraşului Râmnicu Vâlcea. Una dintre minorele accidentate pe trecerea de pietoni, Ionela Moţ avea 12 ani şi a murit pe loc, sub roţile autoturismului condus de măicuţă. Prietena ei de numai opt ani este în stare critică şi respiră numai cu ajutorul aparatelor. Potrivit martorilor, călugăriţa circula cu viteză şi a intrat cu duba din dotarea mănăstirii în grupul care traversa regulamentar strada. „A fost o chestiune de o jumătate de minut. Eram în zonă şi am văzut cum i-a izbit pe cei doi copii. Pur şi simplu, i-a prins sub roţi. Este de neconceput să ai o asemenea viteză, în cea mai aglomerată intersecţie a oraşului”,a declarat Doru Irimescu, martor la accident.

Călugăriţa era şofer începător

Poliţiştii care anchetează cazul spun că măicuţa de la Horezu a ignorat culoarea roşie a semaforului. „ Din primele cercetări rezultă că aceasta nu a observat culoarea semaforului şi le-a lovit pe cele două minore pe trecerea de pietoni. Aceasta se îndrepta cu autoturismul marca Mercedes dinspre sud, înspre nordul municipiului. Continuăm cercetările pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier”, a declarat subcomisarul Ion Ridiche de la Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea. Măicuţa implicată în accident nu avea experienţă,  pe maşină existând semnele pe care trebuie să le poarte un începător. Alte măicuţe venite la faţa locului au mărturisit că aceasta venise în Râmnic pentru a face cumpărături. Un alt martor al incidentului povesteşte că cele două fetiţe se asiguraseră de câteva ori înainte să treacă strada. Cu toate acestea, ele nu au mai apucat. „ Era lume multă…una dintre fetiţe zăcea moartă pe caldarâm, iar pe cealaltă au luat-o cu targa. Erau cu ghiozdănelele în spate”, a adăugat Elena P., un alt martor.

Ionela, singurul copil al familiei

Ionela, fetiţa care a decedat era unicul copil al familiei Moţ. Ajunşi la faţa locului, părinţii ei, copleşiţi de durere s-au prăbuşit în mijlocul străzii. Ionela era elevă la Liceul de Artă, în clasa a şasea. Prietena ei, Daria Găitănaru a fost transportată la Bucureşti, după mai bine de două ore în care medicii au resuscitat-o. Circulaţia în Râmnicu Vâlcea a fost paralizată două ore, traficul fiind restricţionat pe ambele sensuri de mers. La faţa locului s-au strâns sute de curioşi. Călugăriţa a fost ferită de ochii lumii revoltate. Daca va fi găsită vinovată, măicuţa de la Horezu riscă ani buni de puşcărie.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.