Sunteţi aici: Pagina principală // Social

Magazinele cooperatiei, cumparate de Primaria Berislavesti

Primăria Berislăveşti a cumpărat, în ultima perioadă, mai multe spaţii, în special magazine de la fosta Cooperaţie de Consum, care este aproape în faliment în această perioadă, spaţiile urmând să fie modernizate şi transformate în mijloace de producţie pentru oamenii din localitate. Astfel, unul dintre spaţii a fost deja transformat într-o făbricuţă de lapte, deja funcţională, iar altul este în curs de modernizare, urmând să fie transformat cel mai probabil într-un cămin de bătrâni. „Am cumpărat deja magazinul de la Rădăcineşti, brutăria de la Berislăveşti, unde am făcut fabrică de lapte, dar şi fosta discotecă de la Cooperaţia de Consum, pe care am modernizat-o şi am acoperit-o. Am cumpărat magazinul de la Dângeşti şi cel de la Seaca, din Luncă. Aproape toate unităţile cooperaţiei de consum au fost cumpărate de primărie. La brutărie am făcut o făbricuţă de lapte, magazinul l-am acoperit şi îl modernizez în totalitate, iar acolo facem un mic azil de bătrâni, căruia nu i-am dat, deocamdată, o destinaţie precisă. Avem în jur de 25 de oameni în vârstă care ar trebui asistaţi, mai ales că dispensarul medical este la 15 metri de clădirea cealaltă, aşa că medicii de acolo pot să asigure asistenţa şi în partea cealaltă. Nu am discutat, momentan, în ce regim vom lucra. Deocamdată, vrem să terminăm modernizarea, am făcut tot acoperişul, am mai făcut o mansardă deasupra, pentru camere, iar aici am făcut un magazin imens, în faţa dispensarului. Eu am lucrat la cooperaţia de consum şi ştiu că aceste clădiri s-au făcut şi cu munca ţăranilor de aici, şi eu am lucrat la acele clădiri. Eu sunt din 1978 în comuna Berislăveşti, ştiu până şi robineţii pe unde sunt puşi.”, mai afirmă primarul. Fabrica de lapte este cea mai importantă realizare de până acum, aceasta dând posibilitatea localnicilor de a-şi valorifica producţia de lapte către hotelurile, pensiunile şi marketurile din Vâlcea. La fabrică se pot procesa până la 3.000 de litri de lapte în opt ore. În zonă sunt în jur de 600 de vaci şi 2.000 de oi, pentru că fabrica poate primi lapte şi din localităţile Sălătrucel, Dăeşti şi Muereasca. Fabrica a fost dotată cu utilajele necesare în decursul mai multor ani, întrucât Primăria a achiziţionat din fonduri proprii baza necesară procesării  laptelui. Investiţia s-a ridicat la aproximativ cinci miliarde de lei vechi, cu două linii de producţie de brânzeturi: una pentru vaci şi una pentru oi.


Postaţi pe: Facebook3 comentarii la " Magazinele cooperatiei, cumparate de Primaria Berislavesti "

 1. Enachescu L spune:

  Domnule Mihaiv-as ruga sa nu mai picati in plasa puscariasului de la Berislavesti adica a primarului Busaga ca sporiti nesansele de neincredere in saptamanalul IMPACT REAL .Daca o sa cititi atent interviul dat o sa observati contradictii contraziceri,repetari exemplu:”am cumparat magazinul l-am acoperit,il modernizez in totalitate iar acolo facem un azil de batrani caruia inca nu i-am dat inca o destinatie”ati inteles ceva? e un discurs de gargara in care spune totul si nimic ,un mare praf in occhi.Va spun eu ce va face din spatiile cumparate ,dupa renovare la va concesiona acolitilor si rudelor primarului asa cum a facut cu moara,islazul,atelierul scolii,etc.Poate aflati d-voastra cum e permis ca primarul sa concesioneze islazul comunei sa-si faca stana proprie eee.

 2. Vica spune:

  Am cumpărat deja magazinul de la Rădăcineşti, brutăria de la Berislăveşti, unde am făcut fabrică de lapte,La brutărie am făcut o făbricuţă de lapte Ce sa inteleaga cititorul ?Afost odata o fabrica de lapte care s-a transformat in fabricuta in care la ora actuala dorm sobolanii .S-a mers pe sablonul REABILITAM SCOALA SI O INCHIDEM CA NU SUNT COPII.
  Interesul a fost sa se dea de lucru firmei ginerelui la primar Nik Popescu care si-a luat banii iar Busaga bate campii cu fabricuta lui neimportanta .Poate o foloseste pentru prepararea laptelui de la caprele personale Cei 5.miliarde zac intr-o investitie fara intrebuintare .Mai nou am mai auzit o gafa pardon ABUZ.Dupa cum a anuntat cu surle si trambite se asfalteaza dr.la Codrea Oare de ce?pai acolo are primarul Stana

 3. Raducu spune:

  Daca nu as fi de la Berislavesti as zice ca Vica si Enachescu au ceva cu primarul de ca in opozitie dar din pacate totul e adevarat Se pare ca jaful a continuat si continua cu scoala de la Berislavesti Apropo cica de la scoala s-au tras conducte de caldura catre casele vecine daca aflati la care casa sa spuneti public sa stim si noi Cica furt furt dar sa fie cu stirea primarului nu.\?

Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.