Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Localnicii din Stoenesti vor ramane fara baza sportiva

baza sportivaPrimarul se vede nevoit să găsească o altă locaţie pentru amenajarea unei noi baze sportive, deoarece, conform proiectului, pe cea existentă urmează a fi amplasată staţia de epurare. Cel mai probabil, o bază sportivă modernă va fi construită în spatele primăriei.
Primarul Gheorghe Dumbravă trage ponoasele unui proiect neinspirat al fostei administraţii. Când a fost întocmit proiectul de alimentare cu apă şi canalizare, lucrare aprobată între timp şi care se afla în stadiul de evaluare, a fost omis faptul că staţia de epurare urma să fie amplasată chiar în mijlocul bazei sportive a comunei, un proiect care a beneficiat recent de lucrări de modernizare, o clădire destinată vestiarelor, dar şi o împrejmuire cu gard. Primarul comunei regretă faptul că toate eforturile sale au fost în zadar, dar o nerespectare a zonei de amplasare a acestei staţii de epurare ar putea duce la pierderea proiectului. Gheorghe Dumbravă este nevoit să găsească acum o altă locaţie pentru a construi o nouă bază sportivă, unde să-şi desfăşoare meciurile de pe teren propriu echipa de fotbal din localitate: „Avem o bază sportivă de 70 de ani, pe care acum încă se mai poate juca fotbal. În cel mai scurt timp, la jumătatea terenului va fi amplasată staţia de epurare, pentru proiectul pe care îl avem depus la Ministerul Mediului pentru reţeaua de apă şi canalizare. Nu se mai poate face nimic pentru salvarea ei. În situaţia în care schimb poziţia staţiei de epurare, am toate şansele să pierd proiectul şi nu vreau să risc. Caut soluţii să facem un alt stadion de fotbal. Am stabilit unde va fi amplasată noua bază sportivă, numai că terenul nu este suficient. Astfel, sunt pus în situaţia de a despăgubi un proprietar care are teren acolo. Inclusiv eu am donat primăriei un teren pentru această nouă bază sportivă. Sper ca, până la urmă, să găsesc înţelegere din partea proprietarului. Dacă aş găsi o cale de accesare a fondurilor europene pentru acest obiectiv, şi mâine m-aş apuca de proiect, numai să avem bază sportivă în localitate pentru că eu iubesc sportul şi, în mod special, fotbalul.”, a mai adăugat „Freddy” Dumbravă.
Grădiniţa din satul Dobriceni, în stare avansată de degradare
•         Tavanul riscă să se prăbuşească peste copii, iar autorităţile lansează numai promisiuni
Când a ajuns primar, Gheorghe Dumbravă le-a promis localnicilor că va acorda o atenţie deosebită tuturor şcolilor şi grădiniţelor, pentru ca elevii înscrişi la cursuri să-şi desfăşoare activitatea în cele mai bune condiţii. Pe teritoriul comunei funcţionează două şcoli şi trei grădiniţe, în care învaţă 273 de copii. Alesul PC îşi doreşte cu orice preţ reabilitarea şcolii din Dobriceni, dar şi a grădiniţei din acelaşi sat, care se află într-un stadiu serios de degradare: „Avem două şcoli cu clasele I-VIII, în satul Stoeneşti şi în satul Dobriceni. În satul Piscul Mare avem o grădiniţă, una în Dobriceni şi alta în Budureşti. Şcoala din centrul comunei a fost reabilitată şi modernizată cu grupuri sanitare interioare, apă curentă, centrale termice, geamuri termopan, iar pe viitor vom intra într-un program de reabilitare şi modernizare şi pentru şcoala de la Dobriceni. Problema este că în acest sat îmi doresc să prindă contur cât mai repede proiectul pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţei. Această grădiniţă are trei grupe de copii şi este într-un stadiu avansat de degradare. Cade tavanul, am ajuns în situaţia de a monta pari în interior, pentru susţinerea tavanului.”, a afirmat primarul.
Gheorghe Dumbravă: „Inspectorul Gherghinaru nu ştie altceva decât să închidă şcoli”
Primarul susţine că a făcut numeroase demersuri pentru reabilitarea acestei grădiniţe, dar fără rezultat, numai promisiuni. Mai mult decât atât, prim-gospodarul din Stoeneşti se arată profund nemulţumit de competenţa inspectorului şcolar judeţean, Ion Gherghinaru: „Am făcut o adresă şi la Inspectorat, o instituţie de care nu sunt deloc mulţumit. Nu este bun un inspector ca Gherghinaru, care altceva decât să zbiere prin televiziuni că închide şcoli nu ştie. De când a venit în funcţie, nu a făcut decât să trimită adrese, să ne întrebe dacă trebuie să comasăm şcoli. Vrea să căutăm soluţii, dar trebuie să vină cu propuneri. Unde să-l duc eu pe copilul acela, de trei ani? Să-l urc în microbuz? Şi pe ce drum să-l duc? Din groapă în groapă? De ce nu vine în teritoriu, să verifice dacă se pot comasa şcolile din Stoeneşti? Propun schimbarea lui, să vină un inspector competent!”, a răbufnit primarul. Gospodarul-şef al comunei recunoaşte că există o şcoală care ar putea fi comasată în comuna sa, dar spune că trebuie găsită varianta cea mai sigură pentru elevii din zona respectivă: „Într-adevăr, sunt de acord cu comasarea unei şcoli, de exemplu la Piscu Mare, cea cu clasele I-IV, unde orele se desfăşoară simultan. Şi eu sunt de acord ca şcoala de acolo să fie desfiinţată, dar când mă gândesc că elevii trebuie să meargă cu microbuzul din groapă în groapă, mă ia groaza, mi-e teamă pentru siguranţa copiilor. De exemplu, am o porţiune de drum judeţean de 1,5 kilometri, pe care, dacă fac câteva curse, l-am terminat.”, a mai adăugat primarul.
Gheorghe Dumbravă: „Nu-mi ascund intenţia de a pleca din partid”
Primarul Gheorghe Dumbravă pare tot mai hotărât să se retragă din partidul care l-a consacrat. În opinia sa, Partidul Conservator este prea mic pentru a fi băgat în seamă de puterile care conduc ţara şi judeţul. Mai mult, alesul PC este dispus să treacă la oricare partid îi va asigura sprijin pentru a putea duce la bun sfârşit proiectele pe care şi le-a propus pentru localitatea pe care o conduce: „Eu am spus şi faţă de ministrul Daniel Constantin, mi s-a părut că suntem marginalizaţi, ca partid şi ca susţinere. Chiar am susţinut destul de vehement şi atunci, că primării PSD, dacă au o problemă de rezolvat, se duc la Liviu Dragnea, iar primarii PNL se duc la Chiţoiu. Eu am fost la Bucureşti împreună cu Ionel Giuran şi m-a primit un consilier al ministrului Daniel Constantin, pe coridor, şi a stat de vorbă cu noi două minute. Nu se poate aşa ceva! Nu-mi ascund intenţiile de a pleca din partid. Şi mâine aş face acest lucru, dacă aş putea. Cu ce mă ajută pe mine că sunt la PC sau într-un partid în care să fiu eu partizanul, iar comuna mea să nu înflorească deloc? Mă duc şi la unguri, dacă este nevoie, dacă m-ar ajuta… Merg acolo unde ştiu că voi fi ajutat.”, a spus, cu năduf, primarul de la Stoeneşti.
Datorii către RAJDP Vâlcea de 1,7 miliarde de lei vechi
Primarul a mai precizat că din cei doi kilometri de drum nu au fost realizaţi decât 560 de metri, în prezent, lucrările fiind întrerupte din cauza datoriilor către constructor. Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea are de încasat 1,7 miliarde de lei vechi pentru asfaltarea drumului de la Dobriceni: „Lucrările la drumul de la Dobriceni, din care nu am făcut decât un sfert, le-am oprit din cauza datoriilor către RAJDP, firma care a câştigat licitaţia. Am avut o datorie de 3,2 miliarde, din care am reuşit să obţinem o compensare de 1,5 miliarde şi am intrat în noul an cu 1,7 miliarde datorie către RAJDP. S-au asfaltat doar 560 de metri din totalul de doi kilometri. Eu am criticat totdeauna Ordonanţa 28, deşi nu sunt un specialist, dar consider că ne-a încurcat mult. Constructorul îţi lucrează, apoi tu nu poţi să plăteşti, deoarece nu vin bani de la Guvern şi rişti să intri în insolvenţă, din cauza datoriilor.”, a spus primarul din Stoeneşti. Primarul Gheorghe Dumbravă se declară însă mulţumit că, în sfârşit, după 22 de ani, lucrurile încep să se mişte şi în comuna Stoeneşti, care a rămas în urmă faţă de localităţile care o înconjoară.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.