Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

La Sirineasa, comunitatea a inteles ca are nevoie de un primar gospodar

CONSILIUL LOCAL SIRINEASAÎn urma scrutinului din 5 iunie, comunitatea din Şirineasa l-a ales pe social – democratul Ion Streinu, acesta câştigând astfel detaşat mandatul de primar cu o majoritate de voturi covârşitoare, în faţa contracandidaţilor. Pentru că este un bun gospodar şi are experienţă în administraţie, noul primar afirmă că testul câştigării încrederii locuitorilor din Şirineasa nu a fost uşor de trecut: „Am fost susţinut de comunitate într-un procent foarte mare, pentru a putea lua măsurile care să demonstreze capacităţile mele de primar şi le mulţumesc tuturor cetăţenilor pentru încrederea pe care mi-au demonstrat-o. În Consiliul Local avem majoritatea pe care am format-o cu celelalte partide politice, ceea ce înseamnă că nu avem de ce să ne facem griji pentru viitorii patru ani, iar viceprimar este Dragoş Dincă, din partea ALDE. Campania nu a fost uşoară, am fost nevoit să calc fiecare ulicioară a comunei, din poartă în poartă. Mai mult, a trebuit să fac campanie şi singur, deoarece am simţit că oamenii doreau să audă doar de la mine cum voi reuşi să rezolv problemele localităţii. Am reuşit să-i conving, iar acum rămâne să demonstrez că tot ce le-am promis nu au fost doar vorbe deşarte. În toată această perioadă am fost susţinut de echipă, de familie şi de comunitare, şi le mulţumesc pentru asta. După o lună de campanie făcută zi de zi, în ziua alegerilor eram sigur de victorie”, a declarat primarul. Noua strategie a administraţiei locale va fi una coerentă, în opinia lui Ion Streinu, care are de gând să lucreze de acum înainte pe proiecte bine stabilite. Anul acesta s-a destrămat la Şirineasa mitul liberal, partid care, timp de 15 ani a condus frâiele administraţiei locale. După ce a pierdut la un scor zdrobitor alegerile în faţa social-democratului Bebe Streinu, fostul primar a avut să suporte cea mai mare umilinţă după ce, timp de trei mandate, a condus frâiele administraţiei locale din Şirineasa. El nu a mai fost validat nici măcar în funcţia de consilier local. Astfel, la Şirineasa, pentru următorii patru ani, Consiliul Local este format din 4 consilieri PSD, 3 PNL, 1 ALDE, 1 PRM, 1 PMP şi 1 UNPR.
Dan Săraru nu a fost validat nici măcar consilier local

La şedinţa de învestire şi constituire a noului Consiliu Local din Şirineasa, Dan Săraru a trăit un moment politic aparte. După ce a pierdut la un scor zdrobitor alegerile în faţa social-democratului Bebe Streinu, liberalul Săraru avea să suporte săptămâna trecută cea mai mare umilinţă după ce, timp de 15 ani, a condus frâiele administraţiei locale din Şirineasa. Cu şase voturi “pentru” şi patru „împotrivă”, Dan Săraru nu a fost validat nici măcar în funcţia de consilier local. Fostul primar a pierdut mandatul pe 25 mai 2015, în urma unei incompatibilităţi rămasă definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Deşi nu avea dreptul de a ocupa funcţii publice, Dan Săraru s-a ambiţionat şi a candidat, numai că cetăţenii din Şirineasa nu i-au mai dat votul de încredere pentru un nou mandat, alegerile fiind câştigate de viceprimarul de la vremea respectivă şi primar interimar până la alegeri, Bebe Streinu. În şedinţa de constituire a fost ales şi viceprimarul care va face echipă cu Bebe Streinu în următorii patru ani. Dragoş Dincă este noul viceprimar, şi a candidat pe listele ALDE.
Moşnenilor din satul Ciorăşti li se va retroceda dreptul de proprietate

Cunoscând foarte bine problemele şi nevoile cetăţenilor din această localitate, Ion Streinu
şi-a conturat câteva proiecte clare pentru acest mandat. El promite că va finaliza în scurt timp retrocedarea proprietăţii care aparţine moşnenilor din satul Ciorăşti: „Am intrat în această campanie pentru că mă consider o persoana utilă societăţii, în sensul că sunt omul căruia îi place să construiască, în aşa fel încât să pot duce comuna Şirineasa la standardele unui oraş. Din 1990 şi până astăzi, moşnenilor din satul Ciorăşti nu li s-a retrocedat dreptul de proprietate asupra pădurilor, din diverse motive. În perioada cât am fost eu viceprimar, 2000 – 2004 am pus în posesie 83 de hectare, din aproximativ 180 de hectare care le reveneau moşnenilor. Din momentul când am plecat din primărie nimeni nu s-a mai interesat însă de ei şi de problemele lor, deşi pădurea este câştigată printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Mai mult, noi avem 39 de hectare din cele menţionate pe teritoriul localităţii Pesceana, dar proprietarii sunt cetăţeni din comuna Şirineasa. Primăria Pesceana a făcut toate demersurile prin care a solicitat fostului executiv să trimită proprietarii terenurilor pentru punerea în posesie, dar nu s-a întâmplat acest lucru, pe motivul că nu se cunosc proprietarii terenurilor respective. Retrocedarea terenurilor forestiere şi agricole a fost doar unul dintre motivele care m-au determinat să mă implic în continuare în administraţie”, declară primarul din Şirineasa, Ion Streinu.

Reabilitarea primăriei, un proiect de suflet

În programul electoral, printre proiectele pe care noul primar doreşte să le finalizeze în această perioadă se numără şi reabilitarea căminului cultural, dar şi extinderea primăriei. Ion Streinu susţine că nu şi-a dorit niciodată construirea unei alte primării, ci doar extinderea şi modernizarea celei existente. Tentativa de promovare a celor două proiecte a eşuat de foarte multe ori, însă, în primăvara acestui an a început lucrarea. Proiectul pentru modernizarea căminului cultural este deja depus la Compania Naţională de Investiţii, fiind aprobat pentru finanţare:
„Pe unde mergeam, toţi oamenii mă întrebau de ce nu reabilităm clădirea primăriei, pentru că arată ca vai de ea, fiind o ruşine pentru noi toţi. Când veneau la noi echipe de control nu ştiam unde să intrăm de ruşine, pentru că nu aveam unde să-i ducem, atunci când aveau nevoie la toaletă, Toaletele din curtea primăriei aveau găuri în uşile din lemn, iar angajatele primăriei erau nevoite să stea una cu spatele în dreptul uşii, ca să nu o vadă cineva pe cealaltă. Pentru acest proiect întotdeauna am făcut nenumărate referate în care ceream să modernizăm primăria, dar de fiecare dată mi se răspundea că nu sunt bani. În momentul când domnul Dan Săraru a plecat am făcut o solicitare pe care am trimis-o la câteva firme de proiectare din Vâlcea, în urma căreia am desemnat o societate şi am demarat lucrările”, afirmă primarul din Şirineasa, Ion Streinu.

Uliţele spre lanurile de porumb şi livezi vor fi asfaltate

Chiar dacă, la capitolul infrastructură mai sunt multe de realizat privind asfaltarea drumurilor comunale, proiectul pentru modernizarea drumurilor care duc la culturile oamenilor vor lua calea fondurilor europene. În acest fel nu vor mai fi probleme când oamenii vor merge să-şi cultive terenul sau să-şi strângă recolta. Proiectul vizează asfaltarea a 9 kilometri de drumuri de tarla, investiţia având o valoare totală de un milion de euro, cu finanţare prin Măsura 7.2.: „Eu îmi doresc să facem drumurile de tarla, cu gândul că agricultura ar putea reveni la ceea ce a fost. Este un prim pas, iar noi, ca administraţie locală, trebuie să facem toate eforturile să asigurăm un trai cât mai bun cetăţenilor. Cu această investiţie, drumurile care duc la culturile localnicilor vor arăta la fel de bine ca şi drumurile comunale din Şirineasa. În urmă cu mulţi ani s-a depus un proiect pentru modernizarea acestor drumuri de tarla, care nu a primit finanţare. În exerciţiul 2014-2020, o dată cu deschiderea ghidurilor de finanţare se pot depune astfel de proiecte, şi, pentru că aveam această oportunitate, am redepus proiectul. Vom reuşi să scoatem astfel utilajele agricole de pe drumurile judeţene. Aceste drumuri de tarla vor fi asfaltate, fiind paralele cu drumurile comunale şi cu drumul judeţean. Astfel, nu o să mai avem probleme cu utilajele ieşite din câmp şi pline de noroi”, mai declară primarul. Acestea sunt motivele pentru care Primăria Şirineasa accesează fonduri europene pentru modernizarea drumurilor agricole.
Social-democratul Ion Streinu mai afirmă că asfaltarea acestor 9 kilometri de drum nu rezolvă nici pe departe modernizarea întregii infrastructuri din localitate: „Mai avem nevoie de un proiect, vreau să asfaltez trei uliţe mai mici, care au o lungime de aproximativ de 200 de metri cu bani din fonduri locale. Aceste uliţe sunt drumuri de acces foarte importante pentru comunitate. Restul drumurilor săteşti – pentru că drumurile comunale sunt realizate, ultimul asfaltat fiind DC118, pe o lungime de 8 kilometri – vor lua calea fondurilor europene, asta în funcţie şi de oportunităţile de finanţare care se vor ivi”, mai spune primarul.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.