Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Izolati din cauza indiferentei statului

poduri neterminateRupţi de lume din cauza unor podeţe pe jumătate făcute. Localnicii dintr-un sat al comunei vâlcene Galicea sunt nevoiţi să ocolească mai mulţi kilometri pe jos pentru a ajunge la drumul principal întrucât proiectul de realizare a unor poduri care să îi lege de civilizaţie a fost sistat din lipsă de fonduri. Constructorul care s-a angajat să realizeze podurile ameninţă că îşi va lua oamenii din zonă deoarece nu a primit nici un ban din cele 400.000 de lei promise pentru ceea ce a construit până acum, iar lucrările au toate şansele să rămână neterminate.

În 2007, când au început lucrările la cele două poduri din comuna Galicea, unul peste râul Topolg în satul Valea Râului  şi celălalt în satul Teiu, punctul Gârla Teanca, sătenii ajunseseră la disperare din cauza inundaţiilor care se produceau ori de câte ori ploua mai serios. De teamă ca râul se va revărsa din nou, oamenii nu vor să mai treacă nici cu pasul peste apă, iar circulaţia autovehiculelor se desfăşoară pe o rută ocolitoare de mai bine de opt kilometri.

În cei doi ani care au trecut de la aprobarea proiectului prin Ordonanţa 7, s-a reuşit finalizare podului din satul Teiu, dar lucrarea nu este nici aici finalizată, întrucât câteva gospodării au rămas în continuare izolate şi pentru ele trebuie acum construită o platformă pietonală. Podul peste râul Topologul din satul Valea Râului  este pe jumătate ridicat, dar pentru că statul nu a dat nici un ban, nici măcar pentru lucrările care s-au realizat până acum, podul are toate şansele să rămână nefinalizat

Pe lângă construirea podurilor, pentru prevenirea unor noi inundaţii în zonă,  pe râul Topologul mai sunt necesare lucrări de regularizare a albiei, realizarea apărărilor de maluri şi refacerea drumului pe o lungime totală de 240 de metri.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.