Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Ionel Vladulescu: Seriozitatea este secretul succesului in administratie

viceprimar2După zece ani în care a ocupat funcţia de viceprimar al localităţii Budeşti, liberalul Ionel Vlădulescu a câştigat detaşat primul mandat de primar. Ce aşteptări are de la noua conducere a Consiliului Judeţean, ce proiecte europene speră să acceseze în următorii ani, dar şi cum va proceda pentru atragerea cât mai multor investitori în comună, aflăm în rândurile de mai jos.
Impact real: Cum explicaţi faptul că localnicii au ales continuitatea la Budeşti?
Ionel Vlădulescu: Succesul a venit datorită experienţei şi a rezultatelor concrete pe care le-am avut. În toţi aceşti ani am pus şi eu, alături de echipă, umărul la dezvoltarea acestei localităţi, şi consider că a trebuit să existe continuitate, pentru ca proiectele pe care noi le-am început să ajungă la final şi pentru că ştiu foarte bine de ce este nevoie în localitate, pentru a o dezvolta. Consider că sunt pregătit din toate punctele de vedere pentru această funcţie, cunoscând localitatea de la A la Z, şi toţi cetăţenii care locuiesc pe raza ei.

Impact real: Ce aşteptări aveţi de la noua conducere a Consiliului Judeţean?
Ionel Vlădulescu: Sper să existe colaborare cu viitoarea conducerea a Consiliului Judeţean, în aşa fel încât să continuăm dezvoltarea acestei zone, din moment ce avem solicitări şi am muncit atâta să atragem investitori la nivelul localităţii. Consider că, în cazul în care noua conducere a Consiliului Judeţean ar ocoli localitatea ar fi un mare eşec pentru întreg judeţul, dar sper că nu se va întâmpla acest lucru. Interesul ar trebui să fie comun, şi ar trebui să-l vadă la fel toţi factorii de decizie, în aşa fel încât, în momentul când creezi locuri de muncă prin atragerea de investitorilor ajuţi comunitatea, dezvolţi localitatea şi vii cu un aport suplimentar la imaginea judeţului.

Impact real: Ati reuşit să înlăturaţi efectele inundaţiilor, la Budeşti?
Ionel Vlădulescu: Ploile din vara aceasta mi-au creat probleme chiar în perioada campaniei. Am avut neşansa şi ghinionul să fim singura localitate afectată în perioada de campanie. Cu toate astea m-am descurcat foarte bine, chiar dacă au fost voci în acea perioadă care m-au atacat. Modul de lucru a fost foarte alert, deoarece am primit sprijin atât de la Prefectură, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de la forte multe societăţi care m-au ajutat cu utilajele din dotare, în aşa fel încât să putem debarasa şi degaja de nămol arterele de circulaţie şi proprietăţile oamenilor, iar cetăţenii să îşi poată desfăşura activitatea în gospodării şi pe stradă. Când alţii îşi făceau campanie electorală în localitate, eu eram în mâl până la brâu. Ideea este că astăzi sunt aici, am câştigat şi le mulţumesc cetăţenilor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat.

Impact real: Vă este teamă de anumite aspecte pe care le presupune noua funcţie?
Ionel Vlădulescu: Am o mare teamă pentru anumite lucruri, deoarece le-am promis oamenilor anumite investiţii, unele de o foarte mare valoare şi sper să reuşesc să le realizez, în aşa fel încât, peste patru ani, când voi ieşi în faţa cetăţenilor să mă salute şi să mă respecte,, la fel cum au făcut-o şi acum, pentru că în procent de 99,9%, cetăţenii la care am fost la poartă, indiferent dacă au votat cu mine sau nu, mi-au arătat respect.

Impact real: Mulţi primari sunt acum în atenţia DNA şi ANI. Ce reprezintă pentru Ionel Vlădulescu funcţia de prim – gospodar al localităţii Budeşti?
Ionel Vlădulescu: În prezent se poate întâmpla oricui să fie cercetat de DNA şi ANI se poate întâmpla oricui. Eu ştiu un singur lucru: sunt în această primărie de zece ani şi nu ne-am gândit niciodată să punem interesul personal în detrimentul cetăţeanului. A fi primar pentru mine înseamnă muncă, responsabilitate şi o mare provocare. Sunt tânăr, am copii de crescut, am tot viitorul înainte şi, pentru imaginea mea şi a localităţii sper să nu mi se întâmple niciodată să fim în atenţia acestor instituţii, deoarece astfel de ocazii sunt neplăcute, şi ar afecta foarte mult localitatea.

Impact real: În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, ce investiţii s-au realizat în această perioadă?
Ionel Vlădulescu: Am dorit din primul moment să asfaltăm drumurile cele mai lungi de pe raza localităţii, pentru că infrastructura necesită o finanţare foarte mare şi nu mi se pare normal ca drumurile care au deja reţea de apă şi canalizare să fie sparte după reabilitare, pentru a introduce aceste utilităţi. Şi astăzi avem proiecte de asfaltare în plină desfăşurare, drumurile fiind foarte lungi, iar noi nu ne puteam permite din bugetul local astfel de investiţii. Avem peste 60 de kilometri de drumuri pe raza localităţii, dar, în maxim un an, vom scăpa de cele mai lungi dintre ele, în ceea ce priveşte asfaltarea. Ideea este că toate drumurile, inclusiv uliţele comunale au fost prinse în programul meu electoral, astfel încât, în acest mandat, toate drumurile ar trebui să fie asfaltate. Avem un drum în satul Barza, de un kilometru, care este în lucru în acest moment. În această perioadă, noi, ca administraţie locală, am încercat să ne descurcăm în ceea ce priveşte investiţiile cu bani din bugetul local sau din fonduri europene. Am fost într-un fel vitregiţi de banii de la Consiliul Judeţean, iar de la Guvern fondurile au venit şi ele greoi.
Impact real: Ce proiecte de viitor aveţi în vedere, pentru dezvoltarea localităţii?
Ionel Vlădulescu: O investiţie foarte mare pe care ne-o dorim la nivelul localităţii este introducerea gazului, documentaţia fiind depusă în acest sens încă de anul trecut, cu toate avizele de la Ministerul Energiei pentru a demara procedura de licitaţie publică în vederea repartizării unui operator la nivelul localităţii. Proiectul va cuprinde întreaga localitate. Nu putem da o dată exactă când va demara licitaţia, dar putem spune că noi, ca administraţie locală, am făcut tot ce a depins de noi pentru ca licitaţia să înceapă cât mai repede. Totodată, în momentul în care se vor deschide liniile de finanţare, vom depune un proiect care vizează modernizarea unui drum din satul Barza, care face legătura dintre drumul judeţean 678 din satul Barza şi hidrocentrale de la Râureni, creându-se astfel o nouă ieşire către Râmnic. În continuare ne dorim dezvoltarea localităţii şi avem în vedere inclusiv modernizarea a două şcoli de pe raza localităţii, tot cu fonduri europene. Trebuie să modernizăm aceste şcoli pentru că avem peste 500 de elevi şi nu dorim să se îndrepte către şcolile din municipiu, unde găsesc condiţii mai bune.
Impact real: În ce stadiu este proiectul de introducere a sistemului de gaze naturale?
Ionel Vlădulescu: Această campanie a făcut-o din poartă în poartă şi mi-am dat seama cât de necesar este acest proiect. Am promis că vom face tot ce ne stă în putinţă şi tot ceea ce depinde de noi, aşa cum am făcut şi până acum, în aşa fel încât comunitatea din Budeşti să beneficieze de gaze naturale. Nu vom renunţa, pentru că avem multe solicitări din partea cetăţenilor, întreaga localitate aşteptă concretizarea acestui proiect.
Impact real: Despre activitatea cultural-sportivă a localităţii ce ne puteţi spune?
Ionel Vlădulescu: În ceea ce priveşte latura sportivă, în anii pe parcursul cărora noi ne-am aflat la cârma administraţiei locale s-a finalizat şi o bază sportivă modernă, cu care ne mândrim. Activitate sportivă există şi la Budeşti. În prezent avem o echipă de fotbal care activează în cadrul AJF Vâlcea, în Liga a IV-a şi sperăm să obţinem promovarea, anul acesta. Echipa este susţinută din bugetul local. Referitor la activitatea culturală, pot afirma că lăcaşele de cult din comună au fost sprijinite permanent. Am reabilitat Casa Căsătoriilor şi Biblioteca, a fost modernizat Căminul Cultural Budeşti şi s-a construit Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale – Ruda.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.