Sunteţi aici: Pagina principală // Politică

Ionel Vladulescu are majoritate in Consiliul Local

primariePotrivit rezultatelor numărătorii votului, în urma exprimării opiniei cetăţenilor din Budeşti, Ionel Vlădulescu a fost confirmat în funcţia de primar cu o majoritate covârşitoare de voturi în faţa contracandidaţilor săi, urmând să aibă în primul său mandat opt din totalul de 15 consilieri locali ai PNL, ceea ce înseamnă că va avea o majoritate confortabilă. Pentru următoarea perioadă, primarul liberal are în vedere noi proiecte locale, pe lângă cele realizate până în prezent, care au drept scop îmbunătăţirea calităţii vieţii şi creşterea nivelului de trai pentru toţi cetăţenii: „Le mulţumesc tuturor cetăţenilor care au avut încredere în noi, iar datoria noastră, ca administratori, este să fim aproape de întreaga comunitate şi să facem tot ce am promis. În acest fel, localnicii trebuie să vadă realizate lucrurile pe care le-am promis în aşa fel încât, peste patru ani să ne întâlnim din nou la primărie şi să obţin un procent mult mai mare la alegeri, decât am avut acum. Pentru asta, lucrurile trebuie să meargă mult mai bine, în aceşti patru ani. Avem majoritatea în Consiliul Local, în sensul că opt dintre cei 15 consilieri sunt PNL şi restul PSD şi UNPR. Avem majoritate simplă. Nu cred că nu ne putem înţelege pentru că, până la urmă, se urmăreşte doar interesul cetăţeanului. După această campanie trebuie să ne axăm în primul rând pe lucrările şi investiţiile care sunt în derulare, iar altele noi vom începe în următoarea perioadă. Este bine că cetăţenii localităţii au ales continuitatea, au ales o echipă în care au avut încredere şi s-a văzut în aceşti ani nivelul de dezvoltare al localităţii, care se va vedea în continuare, pentru că ştim cum să dezvoltăm localitatea, în aşa fel încât să fie mai bine pentru toţi locuitorii. Îmi doresc că continui dezvoltarea localităţii pe infrastructură, ţinând cont de investiţiile private care sunt pe raza localităţii şi care vor urma până la sfârşitul acestui an. Şi în anii viitori, pentru noi este prioritară infrastructura. Avem o reţea de canalizare de finalizat în satele Linia şi Racoviţa, avem lucrări începute pentru asfaltarea drumurilor comunale şi alte lucrări care vor începe în această perioadă. Avem căminul cultural din satul Ruda, proiect pentru care am început deja lucrările şi sper să fie gata până la finele anului. Cu toate acestea, prioritatea mea este infrastructura rutieră şi reţeaua de apă şi canalizare. Referitor la reţeaua de apă, Budeştiul beneficiază în întregime de reţea, ne mai trebuie câteva extinderi, în general pentru zona industrială, dar prioritatea este canalizarea şi asfaltul”, declară Ionel Vlădulescu, noul primar al localităţii Budeşti.

 

Budeştiul ar putea ajunge un mic oraş

 

Localitatea Budeşti a cunoscut în ultimii ani una dintre cele mai spectaculoase transformări. Primarul Ionel Vlădulescu dezvăluie secretele din spatele avântului echipei sale de la primărie şi spune că Budeştiul va deveni comuna cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din judeţ, şi asta pentru că în localitate s-au creat peste 1600 de locuri de muncă, lucru care îi atrage spre comuna limitrofă inclusiv pe şomerii de la oraş: „Budeştiul va ajunge foarte curând un mic oraş, dar, pentru a ajunge la acest stadiu, am făcut tot ce ne-a stat în putinţă încât să promovăm în continuare zona pentru investitori. Cu siguranţă, localitatea are şanse să se dezvolte în continuare, pe zona industrială şi chiar la capitolul turism. Pentru a face turism, însă şi pentru a aduce investitori ai nevoie de o infrastructură bine pusă la punct. Până la toamnă se vor mai înfiinţa alte peste 600 de locuri de muncă, în afară de cele create până în prezent la nivelul localităţii Budeşti. Pentru asta ne-am luat nişte angajamente pe care trebuie să le executăm şi să facem în aşa fel încât şi alţi investitori să fie atraşi spre noi. Cu siguranţă, dacă lucrurile merg aşa cum am stabilit, vor veni şi alţi investitori. Nu vă putem dezvălui de acum numele lor, dar discuţiile care se poartă acum sperăm să se concretizeze în scurt timp. Cert este că, până la sfârşitul anului se vor mai crea încă 600 de locuri de muncă la nivelul localităţii Budeşti pe lângă cele 1600, înfiinţate în ultima perioadă.

Gospodărirea eficientă a comunei, a bugetului local şi, nu în ultimul rând, bunăstarea cetăţenilor localităţii au fost obiectivele principale ale administraţiei locale. Pentru următorii patru ani obiectivele tânărului primar sunt îndrăzneţe, mai ales că venirea societăţii Faurecia a însemnat un imbold de dezvoltare a localităţii. Pentru perioada 2016-2020, noul primar Ionel Vlădulescu va fi pionul principal în ceea ce priveşte o nouă viziune asupra dezvoltării localităţii şi continuarea proiectelor pe care le-a iniţiat la Budeşti.

 

Utilităţile, introduse în aproape toată localitatea

 

Când la conducerea primăriei a venit echipa Mirea-Vlădulescu, în localitate exista un singur obiectiv realizat, şi anume sediul primăriei. Treptat, prin implicarea administraţiei locale, Budeştiul a căpătat o nouă înfăţişare, astfel încât astăzi este una dintre cele mai dezvoltate localităţi din judeţ. În prezent la Budeşti există apă, canalizare, drumuri moderne, precum şi o infrastructură educaţională bine pusă la punct: „În 2004, atunci când m-am alăturat acestei echipe exista un singur obiectiv realizat: sediul primăriei. Din 2004 încoace, tot ce s-a construit în localitate s-a realizat prin munca, aportul şi contribuţia domnului primar Mirea, a mea, ca viceprimar şi a Consiliului Local, pe care tot timpul l-am avut majoritar şi aproape de noi. În 2004, iluminatul pe raza localităţii era aproape inexistent, nu se aprindeau luminile pe stradă decât de sărbători. Noi am reuşit să introducem sistemul de iluminat în toată localitatea, am pus becuri economice şi vom continua aceste investiţii şi în următoarea perioadă, pentru că dorim să schimbăm tot sistemul şi să montăm lămpi cu LED, astfel încât să reducem şi mai mult consumul de energie electrică. Apoi, nu exista apă potabilă în localitate şi am introdus aproape 90 de kilometri de conductă de alimentare cu apă. Astăzi, toată localitatea are alimentare cu apă. La canalizare avem în jur de 16 kilometri, este o staţie de epurare dimensionată pentru toată localitatea, astfel încât putem să facem chiar şi extinderi. În acest moment beneficiază de aceste utilităţi trei sate din opt: Budeşti, Barza şi Piscu Pietrei, dar avem în execuţie o reţea de canalizare pentru satele Linia şi Racoviţa şi vom continua lucrările şi în satele Ruda, Bârseşti şi Bercioiu, până când vom acoperi toată localitatea. Totodată, am început modernizarea şcolilor care arătau rău, am construit o grădiniţă cu program prelungit în satul Barza, s-au amenajat grupuri sanitare la toate cele 6 şcoli din comună şi s-au achiziţionat şi montat centrale termice la toate şcolile din comună”, a declarat primarul localităţii.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.