Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Ionel Dragu: Basescu duce o campanie furibunda impotriva celor care ii stau in cale

IMG_5106Ionel Dragu, primarul comunei Mădăreşti, este de părere că atacurile lui Băsescu la adresa candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale ajung foarte repede şi au priză asupra electoratului, în favoarea Elenei Udrea. În opinia sa, dacă suspendarea lui Băsescu reuşea, acum, românii îl victimizau, ba, mai mult, avea chiar câştig de cauză. Primarul comunei Măldăreşti spune că preşedinte al României ar putea fi o femeie, în viitor, însă aceea nu va fi niciodată Elena Udrea. El este convins, în schimb, că, după luna noiembrie, viitorul preşedinte al ţării va fi Victor Ponta. Este, însă, supărat pe actuala guvernare, deoarece nu a impus mai mult doctrina PSD în Parlamentul României, puterea făcând greşeala de a lăsa regulile jocului să se desfăşoare în voia sorţii, fapt care a făcut ca problemele să se răsfrângă asupra electoratului care a dat girul PSD şi care astăzi este dezamăgit.

Impact real: Ce părere aveţi despre atacurile „sub centură” ale lui Băsescu la adresa lui Ponta?
Ionel Dragu: Preşedintele duce o campanie furibundă împotriva tuturor celor care stau în calea lui şi în faţa Elenei Udrea. Încearcă, prin diverse metode, eliminarea celor care sunt în sondaje pe locurile din faţă, în aşa fel încât să rămână Udrea cu concurenţi mai puţin importanţi şi să aibă şanse mai mari la preşedinţie. Consider că urmăreşte instalarea noului partid şi nu cred că încearcă să atragă cât mai multe voturi spre PMP pentru ca, în turul al doilea, să le îndrepte către Iohannis. Spun asta pentru că şi candidatul ACL este atacat, iar Băsescu încearcă, prin ANI, ca acesta să fie decapitat. În acelaşi fel încearcă să-l denigreze şi pe Ponta, mai nou, acuzându-l că a fost ofiţer sub acoperire, iar în ultima vreme nu mai este de acord nici cu Meleşcanu, căruia i-a încredinţat serviciile externe, iar acum îl consideră un neavenit în servicii. Doar astfel poate fi deschisă calea către Elena Udrea. În momentul acesta, Băsescu este convins de forţa politică a celor doi, Ponta şi Iohannis, iar în situaţia în care ei rămân pe poziţii, Elena Udrea nu mai are cum să intre în turul al doilea. De aceea încearcă acum, făcând apel la electorat şi convingându-l că cei doi sunt un rău pentru România, să determine oamenii să nu-i voteze. Cu toate acestea, eu văd o femeie preşedinte al României, dar în viitor, şi nu pe Elena Udrea. În momentul acesta, dintre cele care şi-au depus candidatura, nici una nu îndeplineşte condiţiile pentru a accede la o astfel de funcţie.

Impact real: Toate aceste atacuri ale lui Băsescu asupra lui Ponta vor putea înclina balanţa cu adevărat în favoarea Elenei Udrea?
Ionel Dragu: Ajung foarte repede şi au priză, deoarece foarte mulţi încă mai tânjesc după Băsescu şi consideră că are foarte multă dreptate. Dacă reuşeau să-l suspende, acum, poporul îl victimiza şi avea câştig de cauză, iar situaţia era în favoarea lui. Cu toate acestea, şi astăzi sunt mulţi care mai au încredere în el, aceştia fiind cei care o vor vota pe Elena Udrea, crezând că un cuvânt al lui este literă de lege. Mulţi au considerat că, prin justiţie, a încercat să facă dreptate în România, nu văd relele care au fost aduse de PDL şi mulţi s-ar bucura dacă ar ieşi prim-ministru. Se consideră că a fost stabilitate în ţară, datorită lui Băsescu. În ciuda lucrurilor rele care s-au întâmplat, mulţi cred că am avut deschidere în Europa datorită lui, şi mulţi au putut să plece să muncească afară, tot graţie lui Băsescu.

Impact real: Suntem în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. Din poziţia dumneavoastră, de reprezentant al acestei comunităţi, cum recomandaţi cetăţenilor candidatul partidului din care faceţi parte?
Ionel Dragu: Este o campanie diferită faţă de ce a fost până acum, o campanie „surdă”, „mută”, fără a merge din poartă în poartă, şi asta se practică în toată ţara. Campania se face prin întâlniri publice, cu ajutorul presei, televiziunii sau prin confruntări între candidaţi, dar în teritoriu am observat că nu se învredniceşte nici un deputat sau senator de zonă să ne ia cu ei, să facem campanie printre oameni. Consider că momentul prezintă un interes mai mare decât toate alegerile anterioare, dar, cu toate acestea, nu se simte că suntem în campanie. Este un alt tip de campanie şi, probabil, toate forţele se păstrează pentru turul al doilea, mergând pe considerentul că nu necesită prea multe eforturi, pentru că reprezentantul nostru oricum va intra în turul doi.

Impact real: PNL şi PDL pot fi un pericol pentru PSD, în această campanie?
Ionel Dragu: Acest ACL nu va fi o forţă. Este acelaşi electorat care acum s-a unit şi nu o să depăşească 20% la prezidenţiale. Oricum, candidatul lor este peste cota celor două partide care s-au unificat.

Impact real: Conform Ordinului 407/2013 şi OUG 34/2013, primăriile au obligaţia să concesioneze sau să închirieze păşunile aflate pe domeniul public, prioritate având crescătorii de animale. Care este situaţia izlazurilor la Maldăreşti?
Ionel Dragu: Comuna are 100 de hectare de păşuni, însă noi am fost înaintea ordonanţei: avem deja concesionat terenul de aproape 7 ani asociaţiei, care îl utilizează, ei fiind şi beneficiarii subvenţiei de la APIA. Ei fac şi lucrările de întreţinere pe izlaz. Noi am înfiinţat asociaţia în comună, iar cetăţenii sunt beneficiarii acesteia. Aceasta a luat naştere în urmă cu zece ani, printre primele asociaţii ale crescătorilor de animale. Imediat după apariţia legislaţiei am şi făcut asociaţia. Nu am întâmpinat opoziţie din partea cetăţenilor. Dacă, în alte localităţi, cetăţeanul se opune acestei forme, consider că nu s-a mediat bine legea. Când a apărut ordonanţa, eu am concesionat terenul, şi asta s-a întâmplat acum 5 ani. De atunci a trebuit, prin act adiţional, să prelungesc concesiunea.

Impact real: În comuna Măldăreşti există bază sportivă pentru tineri?
Ionel Dragu: Tinerii beneficiază de o bază sportivă modernă, inclusiv, de o echipă de fotbal cu care ne-am mândrit, dar, din păcate, în acest campionat 2014 – 2015 nu am înscris formaţia, din cauza unor sancţiuni anterioare pe care le-a avut. Cu toate acestea, am hotărât, în final, să o înscriu pentru returul campionatului 2014-2015.

Impact real: Ce măsuri de protecţie vă gândiţi să luaţi, când un meci de fotbal se desfăşoară la Măldăreşti, după evenimentul dramatic petrecut în ultima etapă a Ligii a V-a judeţene, când mai mulţi jucători ai gazdelor l-au bătut cu bestialitate pe tânărul arbitru Bogdan Omeag?
Ionel Dragu: Pe teren se încearcă să se desfăşoare un meci corect, să fie fair-play din partea echipelor oaspete şi gazdă, dar, de fiecare dată, arbitrii, care sunt nişte amatori în ale fotbalului, denaturează jocul, încercând pentru interese minore să câştige gruparea pe care o vor ei, sau pentru care au primit semnalul că trebuie să învingă. Este păcat că la Diviza Judeţeană se întâmplă din partea arbitrilor astfel de lucruri. Aici, lucrurile ar trebui să se desfăşoare atât de corect, încât nu ar trebui să existe interese din partea celor care dirijează fotbalul vâlcean în favoarea anumitor echipe. Oricum, nu este bine să se ajungă la astfel de evenimente şi, indiferent cât de mult ar greşi un arbitru, este inacceptabil un astfel de comportament pe terenul de fotbal.

Impact real: Ce părere aveţi despre introducerea garanţiei de bună conduită, de 1% din valoarea contestată, la licitaţii? Consideraţi că această măsură este binevenită sau nu?
Ionel Dragu: Este o măsură foarte bună, dar suma este foarte mică, pentru a opri acest obicei din partea multor firme de „apartament”. Noi nu ne-am confruntat cu astfel de probleme, nu am avut contestaţii pentru care termenele să depăşească limitele. La noi, lucrurile s-au desfăşurat conform legii, riguros, fără contestaţii sau alte incidente, şi toate acestea datorită faptului că preţurile de la licitaţii au fost bine făcute, motiv pentru care nu a fost loc de contestare. Problemele apar acolo unde proiectele sunt supraevaluate, şi atunci este prea mare plaja până la adevăr. Astfel, apar tot felul de valori la licitaţii.

Impact real: Există o zi a comunei Măldăreşti?
Ionel Dragu: Nu avem o zi anume, dar, la următoarea şedinţă de consiliu, o vom stabili. Trebuia să organizăm ziua comunei în prima sâmbătă din luna iunie, dar evenimentul coincide cu o altă sărbătoare din localitatea vecină. Prima datare istorică a comunei Măldăreşti este din 4 iunie 1504, deci, prima atestare documentară a fost acum 510 ani. Vom încerca să facem o legătură cu această dată.

Impact real: Sunteţi membru în Asociaţia Comunelor din România. Care au fost temele majore dezbătute anul acesta?
Ionel Dragu: Tema majoră a anului 2014 a fost aducerea salariilor primarilor la un nivel cât de cât acceptabil şi, implicit, va urma şi mărirea retribuţiilor funcţionarilor publici la nişte sume decente pentru desfăşurarea unei activităţi corecte în administraţia publică. Am reuşit, în prima parte, aducerea salariilor primarilor la o valoare apropiată de adevăr. Pentru a avea o activitate bună în administraţie, trebuie să ai şi nişte salarii pe măsură, iar la un funcţionar cu 800 de lei lunar nu pot cere performanţă şi nici nu pot să angajez oameni ca să-mi asigure performanţă. Consider că este o mare reuşită majorarea salariilor pentru primari. Aşteptăm şi partea a doua, adică mărirea lefurilor funcţionarilor publici. Au fost, de asemenea, multe dezbateri pe marginea apariţiei fondurilor europene, respectiv fondurilor de
coeziune, de aderare, fiindcă cele de preaderare s-au consumat. Aici ne-am dus cu tot felul de soluţii, de propuneri, de variante, de programe pentru activităţi care ar trebui incluse, motiv pentru care, pe OG 28, am inclus şi construirea unor sedii de primărie.

Impact real: Precaritatea infrastructurii de transport şi neimplicarea autorităţilor în concesionarea cu titlu gratuit a unor suprafeţe de teren au fost motivele pentru care investiţia Mercedes de la Timişoara a eşuat. Credeţi că acestea pot fi motivele pentru care investitorii străini nu sunt interesaţi de ţara noastră?
Ionel Dragu: Consider că sunt prea mari cerinţele din partea investitorilor străini. Infrastructura în zona Timişoarei este bună, nu era un motiv, dar să vină un gigant şi să aibă pretenţii de concesiune cu titlu gratuit a terenurilor nu mi se pare corect. La noi, taxele şi impozitele pentru terenuri sunt modice, nu acesta era motivul de care trebuia să fugă agentul economic. Mai sunt şi motive nefondate în toate aceste relaţii cu investitorii, nu este doar vina părţii române.

Impact real:  Ce vă supără astăzi cel mai mult?
Ionel Dragu: Mă supără guvernarea noastră, faptul că, la majoritatea pe care am avut-o şi pe care o avem în Parlamentul României, trebuia să ne impunem mai mult doctrina partidului. Au lăsat lucrurile să se desfăşoare în voia sorţii, poate ţinând cont de acel pact de coabitare, dar totul se răsfrânge asupra electoratului care a dat girul pentru PSD şi acum este dezamăgit. Probabil, acesta este şi unul dintre motivele pentru care nu se mai face acea campanie furibundă, acea campanie care să iasă în evidenţă, lucrurile sunt lăsate să meargă în voia sorţii. Lumea se aştepta la altceva, este bulversată, a fost dezavantajată prin legile care au apărut în perioada Guvernului Boc şi se aştepta la o reabilitare a cetăţeanului care a suferit, lucru care nu s-a întâmplat.

Ionel Dragu: Basescu duce o campanie furibunda impotriva celor care ii stau in cale

Ionel Dragu, primarul comunei Mădăreşti, este de părere că atacurile lui Băsescu la adresa candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale ajung foarte repede şi au priză asupra electoratului, în favoarea Elenei Udrea. În opinia sa, dacă suspendarea lui Băsescu reuşea, acum, românii îl victimizau, ba, mai mult, avea chiar câştig de cauză. Primarul comunei Măldăreşti spune că preşedinte al României ar putea fi o femeie, în viitor, însă aceea nu va fi niciodată Elena Udrea. El este convins, în schimb, că, după luna noiembrie, viitorul preşedinte al ţării va fi Victor Ponta. Este, însă, supărat pe actuala guvernare, deoarece nu a impus mai mult doctrina PSD în Parlamentul României, puterea făcând greşeala de a lăsa regulile jocului să se desfăşoare în voia sorţii, fapt care a făcut ca problemele să se răsfrângă asupra electoratului care a dat girul PSD şi care astăzi este dezamăgit.

Impact real: Ce părere aveţi despre atacurile „sub centură” ale lui Băsescu la adresa lui Ponta?
Ionel Dragu: Preşedintele duce o campanie furibundă împotriva tuturor celor care stau în calea lui şi în faţa Elenei Udrea. Încearcă, prin diverse metode, eliminarea celor care sunt în sondaje pe locurile din faţă, în aşa fel încât să rămână Udrea cu concurenţi mai puţin importanţi şi să aibă şanse mai mari la preşedinţie. Consider că urmăreşte instalarea noului partid şi nu cred că încearcă să atragă cât mai multe voturi spre PMP pentru ca, în turul al doilea, să le îndrepte către Iohannis. Spun asta pentru că şi candidatul ACL este atacat, iar Băsescu încearcă, prin ANI, ca acesta să fie decapitat. În acelaşi fel încearcă să-l denigreze şi pe Ponta, mai nou, acuzându-l că a fost ofiţer sub acoperire, iar în ultima vreme nu mai este de acord nici cu Meleşcanu, căruia i-a încredinţat serviciile externe, iar acum îl consideră un neavenit în servicii. Doar astfel poate fi deschisă calea către
Elena Udrea. În momentul acesta, Băsescu este convins de forţa politică a celor doi, Ponta şi Iohannis, iar în situaţia în care ei rămân pe poziţii, Elena Udrea nu mai are cum să intre în turul al doilea. De aceea încearcă acum, făcând apel la electorat şi convingându-l că cei doi sunt un rău pentru România, să determine oamenii să nu-i voteze. Cu toate acestea, eu văd o femeie preşedinte al României, dar în viitor, şi nu pe Elena Udrea. În momentul acesta, dintre cele care şi-au depus candidatura, nici una nu îndeplineşte condiţiile pentru a accede la o astfel de funcţie.

Impact real: Toate aceste atacuri ale lui Băsescu asupra lui Ponta vor putea înclina balanţa cu adevărat în favoarea Elenei Udrea?
Ionel Dragu: Ajung foarte repede şi au priză, deoarece foarte mulţi încă mai tânjesc după Băsescu şi consideră că are foarte multă dreptate. Dacă reuşeau să-l suspende, acum, poporul îl victimiza şi avea câştig de cauză, iar situaţia era în favoarea lui. Cu toate acestea, şi astăzi sunt mulţi care mai au încredere în el, aceştia fiind cei care o vor vota pe Elena Udrea, crezând că un cuvânt al lui este literă de lege. Mulţi au considerat că, prin justiţie, a încercat să facă dreptate în România, nu văd relele care au fost aduse de PDL şi mulţi s-ar bucura dacă ar ieşi prim-ministru. Se consideră că a fost stabilitate în ţară, datorită lui Băsescu. În ciuda lucrurilor rele care s-au întâmplat, mulţi cred că am avut deschidere în Europa datorită lui, şi mulţi au putut să plece să muncească afară, tot graţie lui Băsescu.

Impact real: Suntem în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. Din poziţia dumneavoastră, de reprezentant al acestei comunităţi, cum recomandaţi cetăţenilor candidatul partidului din care faceţi parte?
Ionel Dragu: Este o campanie diferită faţă de ce a fost până acum, o campanie „surdă”, „mută”, fără a merge din poartă în poartă, şi asta se practică în toată ţara. Campania se face prin întâlniri publice, cu ajutorul presei, televiziunii sau prin confruntări între candidaţi, dar în teritoriu am observat că nu se învredniceşte nici un deputat sau senator de zonă să ne ia cu ei, să facem campanie printre oameni. Consider că momentul prezintă un interes mai mare decât toate alegerile anterioare, dar, cu toate acestea, nu se simte că suntem în campanie. Este un alt tip de campanie şi, probabil, toate forţele se păstrează pentru turul al doilea, mergând pe considerentul că nu necesită prea multe eforturi, pentru că reprezentantul nostru oricum va intra în turul doi.

Impact real: PNL şi PDL pot fi un pericol pentru PSD, în această campanie?
Ionel Dragu: Acest ACL nu va fi o forţă. Este acelaşi electorat care acum s-a unit şi nu o să depăşească 20% la prezidenţiale. Oricum, candidatul lor este peste cota celor două partide care s-au unificat.

Impact real: Conform Ordinului 407/2013 şi OUG 34/2013, primăriile au obligaţia să concesioneze sau să închirieze păşunile aflate pe domeniul public, prioritate având crescătorii de animale. Care este situaţia izlazurilor la Maldăreşti?
Ionel Dragu: Comuna are 100 de hectare de păşuni, însă noi am fost înaintea ordonanţei: avem deja concesionat terenul de aproape 7 ani asociaţiei, care îl utilizează, ei fiind şi beneficiarii subvenţiei de la APIA. Ei fac şi lucrările de întreţinere pe izlaz. Noi am înfiinţat asociaţia în comună, iar cetăţenii sunt beneficiarii acesteia. Aceasta a luat naştere în urmă cu zece ani, printre primele asociaţii ale crescătorilor de animale. Imediat după apariţia legislaţiei am şi făcut asociaţia. Nu am întâmpinat opoziţie din partea cetăţenilor. Dacă, în alte localităţi, cetăţeanul se opune acestei forme, consider că nu s-a mediat bine legea. Când a apărut ordonanţa, eu am concesionat terenul, şi asta s-a întâmplat acum 5 ani. De atunci a trebuit, prin act adiţional, să prelungesc concesiunea.

Impact real: În comuna Măldăreşti există bază sportivă pentru tineri?
Ionel Dragu: Tinerii beneficiază de o bază sportivă modernă, inclusiv, de o echipă de fotbal cu care ne-am mândrit, dar, din păcate, în acest campionat 2014 – 2015 nu am înscris formaţia, din cauza unor sancţiuni anterioare pe care le-a avut. Cu toate acestea, am hotărât, în final, să o înscriu pentru returul campionatului 2014-2015.

Impact real: Ce măsuri de protecţie vă gândiţi să luaţi, când un meci de fotbal se desfăşoară la Măldăreşti, după evenimentul dramatic petrecut în ultima etapă a Ligii a V-a judeţene, când mai mulţi jucători ai gazdelor l-au bătut cu bestialitate pe tânărul arbitru Bogdan Omeag?
Ionel Dragu: Pe teren se încearcă să se desfăşoare un meci corect, să fie fair-play din partea echipelor oaspete şi gazdă, dar, de fiecare dată, arbitrii, care sunt nişte amatori în ale fotbalului, denaturează jocul, încercând pentru interese minore să câştige gruparea pe care o vor ei, sau pentru care au primit semnalul că trebuie să învingă. Este păcat că la Diviza Judeţeană se întâmplă din partea arbitrilor astfel de lucruri. Aici, lucrurile ar trebui să se desfăşoare atât de corect, încât nu ar trebui să existe interese din partea celor care dirijează fotbalul vâlcean în favoarea anumitor echipe. Oricum, nu este bine să se ajungă la astfel de evenimente şi, indiferent cât de mult ar greşi un arbitru, este inacceptabil un astfel de comportament pe terenul de fotbal.

Impact real: Ce părere aveţi despre introducerea garanţiei de bună conduită, de 1% din valoarea contestată, la licitaţii? Consideraţi că această măsură este binevenită sau nu?
Ionel Dragu: Este o măsură foarte bună, dar suma este foarte mică, pentru a opri acest obicei din partea multor firme de „apartament”. Noi nu ne-am confruntat cu astfel de probleme, nu am avut contestaţii pentru care termenele să depăşească limitele. La noi, lucrurile s-au desfăşurat conform legii, riguros, fără contestaţii sau alte incidente, şi toate acestea datorită faptului că preţurile de la licitaţii au fost bine făcute, motiv pentru care nu a fost loc de contestare. Problemele apar acolo unde proiectele sunt supraevaluate, şi atunci este prea mare plaja până la adevăr. Astfel, apar tot felul de valori la licitaţii.

Impact real: Există o zi a comunei Măldăreşti?
Ionel Dragu: Nu avem o zi anume, dar, la următoarea şedinţă de consiliu, o vom stabili. Trebuia să organizăm ziua comunei în prima sâmbătă din luna iunie, dar evenimentul coincide cu o altă sărbătoare din localitatea vecină. Prima datare istorică a comunei Măldăreşti este din 4 iunie 1504, deci, prima atestare documentară a fost acum 510 ani. Vom încerca să facem o legătură cu această dată.

Impact real: Sunteţi membru în Asociaţia Comunelor din România. Care au fost temele majore dezbătute anul acesta?
Ionel Dragu: Tema majoră a anului 2014 a fost aducerea salariilor primarilor la un nivel cât de cât acceptabil şi, implicit, va urma şi mărirea retribuţiilor funcţionarilor publici la nişte sume decente pentru desfăşurarea unei activităţi corecte în administraţia publică. Am reuşit, în prima parte, aducerea salariilor primarilor la o valoare apropiată de adevăr. Pentru a avea o activitate bună în administraţie, trebuie să ai şi nişte salarii pe măsură, iar la un funcţionar cu 800 de lei lunar nu pot cere performanţă şi nici nu pot să angajez oameni ca să-mi asigure performanţă. Consider că este o mare reuşită majorarea salariilor pentru primari. Aşteptăm şi partea a doua, adică mărirea lefurilor funcţionarilor publici. Au fost, de asemenea, multe dezbateri pe marginea apariţiei fondurilor europene, respectiv fondurilor de
coeziune, de aderare, fiindcă cele de preaderare s-au consumat. Aici ne-am dus cu tot felul de soluţii, de propuneri, de variante, de programe pentru activităţi care ar trebui incluse, motiv pentru care, pe OG 28, am inclus şi construirea unor sedii de primărie.

Impact real: Precaritatea infrastructurii de transport şi neimplicarea autorităţilor în concesionarea cu titlu gratuit a unor suprafeţe de teren au fost motivele pentru care investiţia Mercedes de la Timişoara a eşuat. Credeţi că acestea pot fi motivele pentru care investitorii străini nu sunt interesaţi de ţara noastră?
Ionel Dragu: Consider că sunt prea mari cerinţele din partea investitorilor străini. Infrastructura în zona Timişoarei este bună, nu era un motiv, dar să vină un gigant şi să aibă pretenţii de concesiune cu titlu gratuit a terenurilor nu mi se pare corect. La noi, taxele şi impozitele pentru terenuri sunt modice, nu acesta era motivul de care trebuia să fugă agentul economic. Mai sunt şi motive nefondate în toate aceste relaţii cu investitorii, nu este doar vina părţii române.

Impact real:  Ce vă supără astăzi cel mai mult?
Ionel Dragu: Mă supără guvernarea noastră, faptul că, la majoritatea pe care am avut-o şi pe care o avem în Parlamentul României, trebuia să ne impunem mai mult doctrina partidului. Au lăsat lucrurile să se desfăşoare în voia sorţii, poate ţinând cont de acel pact de coabitare, dar totul se răsfrânge asupra electoratului care a dat girul pentru PSD şi acum este dezamăgit. Probabil, acesta este şi unul dintre motivele pentru care nu se mai face acea campanie furibundă, acea campanie care să iasă în evidenţă, lucrurile sunt lăsate să meargă în voia sorţii. Lumea se aştepta la altceva, este bulversată, a fost dezavantajată prin legile care au apărut în perioada Guvernului Boc şi se aştepta la o reabilitare a cetăţeanului care a suferit, lucru care nu s-a întâmplat.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.