Sunteţi aici: Pagina principală // Politică

Ion Cilea se mentine in functie

Social-liberalul Ion Cîlea a obţinut un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea cu un scor detaşat (65,53%) faţă de contracandidatul său, Dorel Jurcan, care nu a reuşit decât un umil procent de 17,55%.

Eforturile depuse în ultimii patru ani pentru schimbarea judeţului în bine i-au fost răsplătite social-democratului Ion Cîlea cu un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţean. Din totalul de 196.968 de voturi exprimate, ştampila a fost pusă pe numele lui Ion Cîlea pe 129.082 de buletine de vot, asigurându-i un procent detaşat, de 65,53% faţă de principalul contracandidat, democrat-liberalul Dorel Jurcan, care a obţinut numai 17,55%, însumând un total de 34.580 de voturi. Pe locul al treilea s-a aflat candidatul PP-DD Florinel Butnaru, care a reuşit să adune 13.671 de simpatizanţi, un procent de 6,94%. Progresistul Petre Grigore nu a reuşit să obţină decât 11.374 de voturi, adică un procent de 5,77%. Faima pe care Ion Cîlea şi-a făcut-o pe raza judeţului prin sprijinul acordat primarilor şi datorită proiectelor derulate în mandatul care tocmai a luat sfârşit şi pe fondul nemulţumirii oamenilor faţă de fosta guvernare PDL de la nivel naţional i-au asigurat social-democratului un procent de 61,23% la nivelul judeţului Vâlcea, adică 120.034 de voturi. Locul doi a fost ocupat de PDL, cu 18,35 procente.
22 USL, 6 PDL, 3 PP-DD, 2 UNPR
Componenţa Consiliului Judeţean nu va fi schimbată ca număr de reprezentanţi ai USL, PSD având 12 consilieri, iar PNL 10, ca şi în mandatul precedent al preşedintelui Cîlea. Singurii care au pierdut teren au fost democrat-liberalii, care aproape şi-au înjumătăţit numărul, de la 11 consilieri câţi au avut între 2008-2012 obţinând în actualul mandat numai şase. Nou-intraţii în sistem sunt PP-DD şi UNPR care au obţinut câte trei, respectiv doi consilieri. Iată cum va arăta lista de consilieri cu care preşedintele Cîlea pleacă la drum în noul mandat:
USL – Dumitru Persu, Ilie Fartat, Constantin Rădulescu, Gheorghe Folea, Constantin Pîrvu, Mihaela Andreianu, Remus Grigorescu, Victor Popescu, Alexandru Oproaica, Bogdan Pistol, Victor Marin, Mircea Poenaru, Adrian Buşu, Victor Stănculescu, Ioana Liţă, Gheorghe Păsat, Ion Belciu, Adam Jinaru, Aurelian Cârstea, Dumitru Tărăşenie, Dumitru Gery Buşe, iar din partea PDL – Jurcan Dorel, Romeo Rădulescu, Romulus Bulacu, Ştefan Prală, Iuliana Moise, Aurel Simion. UNPR va merge cu Dan Constantin Mazilu şi Petre Grigore, iar PP-DD – Ion Nicolae, Florinel Butnaru şi Teodor Trancă.
„Continuitate” la Consiliul Judetean şi “schimbare” la Primăria Râmnicului
Sub afirmaţia că „lucrurile bune se fac de dimineaţă”, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean s-a trezit cu noaptea în cap să vină la vot pentru „continuitate”, dar şi pentru “schimbare”, scopul fiind un trai mai bun pentru toţi vâlcenii: „Dacă este vorba despre mine, am votat pentru continuitate; dacă este vorba de ceilalţi, am votat pentru a înlătura dezastrul din această ţară, care ne-a bântuit timp de patru ani. Am votat pentru un viitor mai bun al judeţului nostru, pentru o viaţă mai bună pentru locuitorii din Vâlcea, faţă de care am un respect deosebit, îi apreciez şi îi iubesc pentru că mereu m-au înţeles. Din lipsa resurselor financiare nu s-a realizat poate într-un mandat de patru ani tot ceea ce îmi doream, dar nu voi dezamăgi oamenii.”, a declarat Ion Cîlea la ieşirea din secţia de votare.
De asemenea, Cîlea a ţinut să le mulţumească primarilor pentru buna colaborare pe care a avut-o cu ei în perioada mandatului său şi a promis că va munci mai mult pentru vâlceni, o dată cu câştigarea unui nou mandat: „În acest mandat am de gând să muncesc şi mai mult, să realizez un volum şi mai mare de lucrări de infrastructură şi o să pun un accent deosebit pentru elaborarea proiectelor pentru accesarea fondurilor europene. Îmi voi schimba strategia, în sensul că voi aloca foarte mult timp legăturii pe care o voi avea cu ministerele, deoarece acum am la cine apela, şi voi acţiona pentru a aduce cât mai mulţi bani în judeţul Vâlcea. Le mulţumesc celor care sunt alături de mine şi primarilor cu care am colaborat foarte bine în mandatul care azi expiră.”, a completat Ion Cîlea.
Infrastructura, în atenţia conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea
Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a avut în vedere, în ultima perioadă, refacerea infrastructurii afectate de ultimele inundaţii. În acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a colaborat cu directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea, cu şefii secţiilor de drumuri, precum şi cu specialiştii Consiliului Judeţean. În timp ce alţi contracandidaţi îşi făceau campanie, preşedintele Cîlea nu-şi mai vedea capul de treabă. Veştile sosite de la Muereasca, Berbeşti şi din alte localităţi vâlcene nu au fost deloc liniştitoare, din cauza seriei îndelungate de precipitaţii care au afectat  starea unor drumuri şi poduri. Preşedintele Ion Cîlea le-a cerut şefilor de secţii, dar şi personalului de specialitate din Consiliul Judeţean să verifice toate drumurile din judeţ şi să le identifice pe acelea care au avut de suferit. În acelaşi timp, a cerut să fie achiziţionate şi stocate materialele necesare pentru reluarea, imediat după ploi, a lucrărilor de reparaţii unde au apărut gropi în carosabil, precum şi de turnare a covoarelor asfaltice. Pe lista priorităţilor sunt înscrise 18 drumuri judeţene, între care DJ 678 F, Galicea-Stoileşti, DJ 676 C, Cernişoara-Roeşti, DJ 676, Bălceşti-Tetoiu, DJ 678 E, Dănicei-Lăunele de Sus etc.
Ion Cîlea: „Guvernarea PDL a fost un dezastru”
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, i-a atacat dur pe democrat-liberalii din judeţul Vâlcea, afirmând că guvernarea PDL a fost un dezastru. „Astăzi, aproape 9 milioane de români au atins pragul sărăciei, suferă de lipsuri materiale severe şi, dintre aceştia, 6,6 milioane nu reuşesc să-şi plătească ratele şi utilităţile, să petreacă o săptămână de vacanţă departe de casă sau să dispună, la două zile, de o masă cu peşte sau carne. Deşi promisiunile au curs în valuri, în ultimii patru ani, statul, aflat sub sceptrul PDL, a redus drastic acordarea de burse elevilor din spaţiul rural în funcţie şi de criteriul social şi de merit. România deţine tristul record de a avea cel mai mare procent de copii şi adolescenţi ajunşi la o cotă critică de sărăcie. Unul din doi copii (48,7%) riscă excluderea socială şi trăieşte într-o familie care nu-şi poate asigura strictul necesar. În urma unui studiu sociologic internaţional, România se regăseşte la coada clasamentului la majoritatea indicatorilor cercetaţi. Ţara noastră a atins trista performanţă de a se situa pe ultimele locuri în lume la infrastructură, politici guvernamentale, fiscalitate, agricultură, piaţa muncii etc. Potrivit acestui studiu, calitatea infrastructurii româneşti se află pe locul 136, la politici agricole am coborât pe locul 130, tot pe acelaşi loc s-a aflat România la transparenţa deciziilor guvernamentale, adică aproape de locurile ocupate de ţări precum Haiti sau Yemen. Nivelul taxelor şi ineficienţa birocratică sunt considerate de cercetătorii internaţionali ca fiind cele mai grele pietre de moară care au adâncit România spre coada clasamentului. Aceiaşi specialişti mondiali subliniază că decăderea noastră trebuie căutată în lipsa de viziune şi în iresponsabilitatea guvernamentală. Statul este cel care a provocat majoritatea problemelor prin ratele de impozitare, birocraţie ineficientă, accesul la finanţare, reguli fiscale în permanentă schimbare şi, nu în ultimul rând, prin pierderea de sub control a evaziunii şi corupţiei. Noi ştim cel mai bine că în activitatea ultimelor patru guverne succedate pe parcursul tot atâtor ani devenise o practică impunerea fără dezbateri democratice a unor decizii cu efecte pe termen lung asupra populaţiei. Starea de lucruri instaurată în România nu mai putea continua în astfel de condiţii, trebuiau stopate abuzurile, măsurile coercitive, menţinerea în starea de cobai a românilor la tot felul de experimente economice şi sociale. Decizia a venit fără echivoc în plenul Parlamentului de săptămâna trecută. Noul prim-ministru desemnat, Victor Ponta, a transmis un mesaj clar, care dovedeşte hotărârea sa de a reinstaura drepturile democratice, de a salva demnitatea şi onoarea naţională, de a eradica dispreţul şi aroganţa cu care largi categorii sociale au fost tratate de către oligarhia portocalie care se vedea pentru eternitate instalată în Palatul Victoria.”, afirmă Ion Cîlea, preşedintele Organizaţiei Judeţene Vâlcea a PSD.
Sănătatea, printre priorităţile actualului preşedinte

De-a lungul celor patru ani în care Ion Cîlea s-a aflat în fruntea Consiliului Judeţean Vâlcea, printre proiectele importante pe care le-a pus în practică s-a numărat şi atragerea de fonduri pentru efectuarea unor investiţii în domeniul sănătăţii, asistenţei sociale, securităţii personale, dar şi pentru proiecte care au ca scop educaţia şi cultura. Astfel, echipa de la Consiliul Judeţean Vâlcea a reuşit atragerea a 17, 3 milioane de euro pentru proiectul care are drept scop „Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea”, proiect care a primit finanţarea prin intermediul Programului Operaţional Regional Axa 3.1. Alături de acest proiect, a mai fost realizată şi „Eficientizarea serviciilor medicale de specialitate cu aportul unui sistem informatic integrat” la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăeşti, respectiv la Spitalul municipal Drăgăşani. De asemenea, s-a mai reuşit, tot pe parcursul acestor patru ani, şi realizarea proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii din Regiunea Sud-Vest Oltenia”, proiect finanţat tot prin Programul Operaţional Regional Axa 3.3, în valoare de 11,4 milioane de euro. Astfel, pentru ISU Vâlcea au fost achiziţionate patru autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, o autospecială de cercetare N.B.C.C. (nuclear, biologic, chimic, radiologic), o autospecială pentru descarcerări grele, trei autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale. O altă preocupare a Consiliului Judeţean Vâlcea s-a manifestat şi în dezvoltarea serviciilor de voluntariat pentru situaţii de urgenţă în zonele municipiilor Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani, precum şi a oraşelor Băile Govora, Brezoi, Bălceşti, Băbeni, Horezu şi comuna Lădeşti, pentru care au fost alocate 1,13 milioane de euro, bani europeni. Totodată, preşedintele Ion Cîlea a avut în vedere şi reabilitarea/modernizarea unor clădiri ale unor instituţii care sunt administrate de către Consiliul Judeţean Vâlcea, respectiv Centrul de Asistenţă Medico-Socială de la Lădeşti cu 50 de locuri, a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Medico-Socială de la Lungeşti, cu 65 de locuri, a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Medico-Socială de la Zătreni, cu 80 de locuri, precum şi a Centrului pentru Persoane Vârstnice Nicoale Bălcescu, cu 29 de locuri. O altă direcţie care a fost abordată de conducerea judeţului s-a referit la o serie de lucrări importante pentru agricultură, din care putem aminti înfiinţarea a 6 hectare de plantaţii intensive experimentale de măr în 6 localităţi din Vâlcea, din cei 250.000 de euro, fonduri alocate de Consiliul Judeţean.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.