Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Infrastructura se va dezvolta la Madulari

primariePrimarul Gheorghe Florescu se află la al treilea mandat consecutiv în fruntea localităţii Mădulari. Aflat în opoziţie, democrat – liberalul spune că împărţirea fondurilor guvernamentale nu se face pe criterii politice în judeţul Vâlcea şi că preşedintele Consiliului Judeţean, social – democratul Ion Cîlea a fost în permanenţă atent la nevoile cetăţenilor din Mădulari. Cel mai bun exemplu în acest sens a fost accesarea unui proiect european de către Consiliul Judeţean, care vizează asfaltarea a 23 de kilometri de drum judeţean, drum care tranzitează comuna Mădulari pe o distanţă de 8 kilometri. Demararea acestui proiect va avea loc, cel mai probabil, în primăvară acestui an.
Asfaltarea DJ 677 Mădulari- Şuşani, un proiect vital pentru comunitate
Până să fie asfaltat primul kilometru din acest drum judeţean, intrarea în comuna Mădulari părea o adevărată aventură. Acest demers s-a reuşit cu ajutorul companiei OMV Petrom, care desfăşoară o activitate intensă pe raza localităţii Mădulari. Acum, semnarea contractului de finanţare de către Consiliu Judeţean, în decembrie 2013, ar putea determina asfaltarea celor 8 kilometri de drum judeţean, care străbat comuna Mădulari până la finele anului 2014.
Proiect de 13 milioane de euro, bani europeni
Primarul din Mădulari are motive de bucurie acum, la început de an. Cel mai important proiect care, potrivit primarului Gheorghe Florescu, va ridica nivelul de trai al locuitorilor comunei pe care o administrează urmează să fie pus în aplicare încăpând cu aceasta primăvară. Proiectul a fost semnat pe 13 decembrie la Consiliul Judeţean şi vizează „Reabilitarea şi modernizare DJ 677, Mădulari – Şuşani” pe o lungime de 23,5 kilometri. Lucrările vor avea termen de execuţie 17 luni, valoarea proiectului fiind de 4,9 milioane lei noi. Pe teritoriul comunei Mădulari vor fi asfaltaţi nu mai puţin de 8 kilometri, principalul beneficiar fiind comuna Şuşani, care se va putea bucura de restul de 15,5 kilometri. În urmă cu o lună, la conferinţa prilejuită de semnarea contractului de finanţare, preşedintele Consiliului Judeţean se arăta încântat că a reuşit să acceseze încă un proiect pe fonduri europene: „Pentru modernizarea DJ 677 Mădulari-Şuşani ne-am străduit încă din 2008 să fie finalizat, dar bine că se întâmplă şi acum! Vor beneficia direct de acest drum reabilitat 7.330 de locuitori din Guşoeni, Mădulari şi Şuşani. Drumul leagă între ele localităţile Guşoeni, Mădulari, Şuşani, fiind o adevărată coloană vertebrală pentru circulaţia rutieră din zonă”, a spus Ion Cîlea.
Ion Cîlea: „Vor beneficia direct de acest drum reabilitat 7.330 de locuitori”
De asemenea, preşedintele Ion Cîlea a făcut, la momentul respectiv, precizarea că drumul judeţean care urmează a fi reabilitat reprezintă pentru aceste comunităţi singura legătură cu localităţile învecinate, cu judeţul Olt, cu municipiul Drăgăşani şi municipiul Râmnicu Vâlcea, reşedinţă de judeţ. Traseul drumului are o lungime totală de 23,630 de kilometri şi este dens locuit, incluzând în marea majoritate a cazurilor gospodării rurale a căror principală preocupare este agricultura, pomicultura şi creşterea animalelor. „Vor beneficia direct de acest drum reabilitat 7.330 de locuitori, dintre care 1830 de locuitori din comuna Guşoeni; 1700 de locuitori din comuna Mădulari şi 3800 de locuitori din Şuşani”, mai spunea Cîlea. Perioada de implementare este 17 luni, iar valoarea totală a proiectului este de 58.913.875,84 lei (589 de miliarde de lei vechi, respectiv 13,3 milioane de euro), din care: valoarea eligibilă: 47.592.407,76 lei; valoarea neeligibilă – 39.395,00 de lei, iar contribuţia proprie la cheltuielile eligibile – 951.848,16 lei şi TVA –ul – 11.282.073,08 lei: „Avem, aşadar, încă o dată, şansa de a mai atrage fonduri europene, continuând seria proiectelor serioase şi de anvergură, care ne permit să modernizăm nu numai reţeaua de drumuri, ci şi toate formele de infrastructură din judeţ. Rămânem în continuare fideli politicii de atragere a fondurilor europene, cu ajutorul cărora ne propunem să continuăm programul de dezvoltare a judeţului”, a mai declarat Ion Cîlea.
Gheorghe Florescu: „Este un proiect vital pentru comuna noastră”
Potrivit spuselor primarului din Mădulari, în momentul de faţă, proiectul se află în faza de licitaţie şi, dacă nu vor exista contestaţii, imediat când va veni vremea bună, lucrările acestui proiect de anvergură vor putea fi începute: „Deja s-a semnat contractul şi suntem în faza de licitaţie. Dacă nu vor exista contestaţii, cel mai probabil acest proiect se va derula începând din primăvară. Acest drum tranzitează comuna pe o distanţă de 8 kilometri, începând cu DN şi până la limita cu comuna Şuşani. Este un proiect vital pentru comunitatea noastră”, a precizat primarul de la Mădulari, Gheorghe Florescu.
OMV Petrom a spart gheaţa: a asfaltat primul kilometru din DJ 677 Mădulari-Şuşani
Consiliul Judeţean va avea şi un atu în momentul începerii lucrărilor de asfaltare la DJ 677. Cu ajutorul companiei OMV Petrom s-a reuşit asfaltarea primului kilometru de asfalt de la intrarea în comuna Mădulari: „Cu sprijinul Consiliului Judeţean am apelat la OMV Petrom şi am reuşit să realizăm un kilometru de drum, iar această distanţă sperăm să fie un atu la proiectul care urmează a fi realizat prin fonduri europene. Facem şi noi puţină economie la bani. Suntem mulţumiţi atât noi, ca entitate, dar şi cetăţenii de ceea ce a realizat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea. Sperăm că, în viitor, comuna Mădulari să devină un punct de atracţie atât pentru cei care vor tranzita zona, cât şi pentru cei care au plecat din comună, şi care sperăm că se vor întoarce”, a mai spus primarul din Mădulari.
6,5 kilometri, asfaltaţi cu bani europeni
Cel mai important proiect pe care primarul Gheorghe Florescu a reuşit să-l implementeze în localitate a fost asfaltarea a 6,5 kilometri de drumuri comunale, cu finanţare de la Uniunea Europeană. Proiectul inclus pe măsura pentru calamitaţi cuprinde trei drumuri comunale, respectiv DC 63 Dimuleşti, DC 63 A Dimuleşti- Bănţeşti şi drumul vicinal Mădulari-Bănţeşti, în totalitate 6,5 kilometri, şi valoare de 23 de miliarde de lei vechi. Acest proiect a fost finalizat în 2009.
Calamitate produsă pe drumul asfaltat cu bani europeni, suportată de bugetul local
Cei care au întocmit proiectul celor 6,5 kilometri de asfalt finanţaţi de Uniunea Europeană au neglijat posibilitatea deteriorării drumului pe o anumită porţiune şi, în perioada executării lucrărilor s-a produs o calamitate neaşteptată, care nu fusese prevăzută în proiect. A fost nevoie de un act adiţional şi de răspunderea administraţiei locale privind ameliorarea situaţiei. Pentru a rezolva această situaţie neprevăzută, administraţia locală s-a văzut nevoită să facă un împrumut la trezorerie şi să achite astfel lucrarea suplimentară către constructor: „Calamitatea a intervenit pe drumul care era finalizat. Am fost nevoiţi să prelungim perioada de execuţie, am făcut un act adiţional şi am fost nevoiţi să ne împrumutăm 7 miliarde de lei vechi la Trezorerie, cu care să ne achităm faţă de constructor. Din această cauză, plătim 290 de milioane de lei vechi semestrial, din bugetul local”, a mai spus primarul. Florescu susţine că proiectul privind calamitatea respectivă este făcut, reactualizat şi pregătit să fie trimis la Guvern, pentru a primi contravaloarea lucrărilor.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.