Sunteţi aici: Pagina principală // Social

In noul mandat, Laurentiu Coca militeaza pentru apararea drepturilor salariale

•    Candidatul USL vrea să-şi continue proiectele demarate din mandatul 2008-2012, în vederea apărării drepturilor salariale şi a celor legate de muncă şi prevăzute de fostul Cod al Muncii
Potrivit declaraţiilor senatorului PSD Laurenţiu Coca, guvernarea Băsescu-Boc a constituit un adevărat calvar pentru toate categoriile profesionale şi sociale. Coca susţine că, după ce le-a deposedat de o serie întreagă de drepturi legale, acest regim de tristă amintire a atentat la Codul Muncii, transformând salariaţii români în zilieri, angajaţi de probă şi pe termen determinat: «Prin neindexarea pensiilor cu indicele inflaţiei, creşterea salariului mediu pe economie şi prin taxarea cu 5,5%, pensionarii au pierdut în anii 2010 şi 2011 între 10 şi 15% din puterea de cumpărare a pensiei. Nu mai vorbim aici de pierderile imense ale celor care dispuneau de pensii speciale sau de serviciu, care au fost, pur şi simplu, rase. La rândul lor, şomerii au pierdut peste 20% din puterea de cumpărare a indemnizaţiei de şomaj, prin reducerea cu 15% şi prin inflaţie. Dar, cel mai mult au avut de suferit micile afaceri, prin suprataxare, prin creşterea TVA şi salariaţii de toate categoriile, prin diminuarea veniturilor salariale. Salariaţii din mediul privat au pierdut la salarii prin reducerea lor, inflaţie şi TVA, şi unii au pierdut contractele pe termen nedeterminat, precum şi locurile de muncă, devenind şomeri. Salariaţii bugetari au pierdut între 25 şi 75% din venituri prin reducerea şi tăierea sporurilor, a indemnizaţiilor, a premiilor şi amputarea cu 25% a veniturilor salariale. Cu aceste ocazii am elaborat amendamente pentru păstrarea unor sporuri şi premii, ca parte variabilă a veniturilor din salarii, pentru a da posibilitatea angajatorilor şi conducătorilor de instituţii să poată stimula salariaţii care se remarcă printr-o activitate de înaltă calitate şi eficienţă social-economică.», subliniază candidatul USL pentru un nou mandat de senator în Parlamentul României, pe Colegiul Drăgăşani.

    Coca susţine necesitatea menţinerii contractelor colective de muncă, naţionale şi pe ramuri de activitate

Senatorul Coca cunoaşte nevoile oamenilor, iar interesul de care a dat dovadă în cei patru ani de mandat în Parlamentul României poate fi exemplificat prin numeroasele iniţiative legislative strecurate sub nasul fostei guvernări PDL. În acest context, în mandatul 2008-2012, Laurenţiu Florian Coca a încercat, printr-o serie de amendamente la legile impuse de Guvernul Băsescu-Boc şi prin iniţiative legislative, să atenueze sau să oprească acest tăvălug al demolării drepturilor legate de muncă. Astfel, la amputarea brutală a drepturilor salariaţilor şi ale sindicatelor o dată cu modificarea, prin angajarea răspunderii, în dispreţul partenerilor sociali şi al Parlamentului, a Codului Muncii, Coca a făcut zeci de amendamente care aveau ca obiect de reglementare respingerea acelor dispoziţii care creau un mare dezechilibru între salariaţi şi sindicate, pe de o parte, şi patronate sau angajatori, pe de altă parte. Astfel, prin modificările impuse de Guvern şi de coaliţia de guvernare erau stimulate munca de zilier şi contractele de scurtă durată, temporare. Iniţiativele şi amendamentele sale, în acest sens, vizau, dimpotrivă, menţinerea contractelor pe perioadă nedeterminată, ca fiind documentul cel mai important al relaţiilor de muncă şi care dă substanţă statutului de angajat, din care rezultă toate celelalte drepturi – dreptul la indemnizaţie de şomaj, la concedii, la pensie, pentru creşterea copilului, la protecţie în caz de boală profesională sau accident profesional etc. De asemenea, Coca a susţinut şi necesitatea  menţinerii contractelor colective de muncă, naţionale şi pe ramuri de activitate, precum şi rolul sporit al sindicatelor în negocierea acestor contracte, în dialogul social şi în apărarea intereselor angajaţilor.

    Constantin Pîrvu: „Este un politician foarte muncitor”

Activitatea parlamentară de susţinere a sindicatelor şi a drepturilor salariaţilor de către Laurenţiu Coca este apreciată de liderul CNSLR Frăţia Vâlcea, Constantin Pîrvu, care afirmă despre senatorul vâlcean că este un politician activ. „Participă la toate şedinţele Parlamentului, este conectat la problemele cetăţenilor din Colegiul Drăgăşani, s-a implicat şi în rezolvarea multor probleme apărute în judeţul Vâlcea, fiind un politician foarte muncitor. Eu cred că merită să fie ales pentru un nou mandat de senator în Colegiul de Sud al judeţului, existând premisele reale ca şi în continuare senatorul Laurenţiu Coca să fie un politician care se va implica în continuare în rezolvarea multor neajunsuri cu care se confruntă cetăţenii din judeţul Vâlcea.”.

    Laurenţiu Coca: „Fiecare vot dat USL-ului este un vot pentru binele cetăţenilor”

Laurenţiu Coca este sigur că pe 9 decembrie românii vor ieşi în număr mare la vot, având drept precedent rezultatele referendumului pentru demiterea preşedintelui Băsescu, când dorinţele a 7,4 milioane de oameni au rămas nesatisfăcute. Potrivit spuselor lui Coca, oamenii vor vota USL, pentru binele general al ţării: „Eu cred că venind în faţa oamenilor cu propuneri decente, concrete, îi vom putea convinge că fiecare vot dat USL este un vot pentru binele lor şi va fi o sancţionare pentru cei care se ascund sub alte culori ARD, care este tot PDL şi acest apendice numit PP-DD, format tot din oameni care au plecat din fostele partide de la guvernare, vom face în aşa fel încât oamenii să înţeleagă că votul dat USL este votul binelui general.”, a precizat Laurenţiu Coca.

    Susţinut şi apreciat de preşedintele CJ, Ion Cîlea

Trebuie subliniat faptul că, în luările de poziţie din plen, pentru iniţiativele şi interpelările făcute, senatorul Laurenţiu Coca a ţinut cont întotdeauna de sugestiile făcute de colegii săi primari sau parlamentari, dar şi de cetăţenii pe care-i reprezintă în Parlament. Un sprijin aparte a avut din partea preşedintelui PSD Vâlcea şi totodată preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, care l-a susţinut şi l-a sfătuit în activitatea sa din Parlament: «Pot enumera mai mulţi parlamentari care în 3-4 legislaturi nu au avut o atât de bogată, documentată şi mai bine ţintită activitate cum a realizat senatorul Laurenţiu Coca în legislatura 2008-2012.», a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea.
    Campanie din casă în casă
•    Senatorul Coca îşi face campanie electorală alături de deputaţii Vasile Bleotu şi Constantin Mazilu
Ca şi în 2008, şi în această campanie electorală, senatorul Coca a ales să meargă din casă în casă şi să stea de vorbă cu cetăţenii. Împreună cu deputatul de pe Colegiul Drăgăşani, Vasile Bleotu, dar şi cu cel de pe Colegiul Bălceşti, Constantin Mazilu, Laurenţiu Coca a străbătut în lung şi-n lat cele trei oraşe Drăgăşani, Berbeşti şi Bălceşti, precum şi cele 39 de comune unde a stat de vorbă cu oamenii şi le-a ascultat păsurile. Senatorul Coca este convins că numai împreună cu Vasile Bleotu şi Constantin Mazilu activitatea sa de reprezentare în Parlament a intereselor vâlcenilor din sudul judeţului şi nu numai va putea fi facilitată. Întrebat ce a întâlnit nou în această campanie, senatorul Coca a ţinut să precizeze că oamenii sunt disperaţi că nu mai fac faţă sărăciei: „Am întâlnit multă sărăcie. Să nu uităm că România este pe primul loc la gradul de sărăcie din Uniunea Europeană. Acesta este un lucru nou, cu care nu ne putem mândri şi pe care trebuie să îl îndreptăm.», a concluzionat candidatul USL la Senatul României, Laurenţiu Coca.

Laurenţiu Coca este cel mai activ senator PSD
Cu peste 67 de iniţiative legislative în trei ani şi jumătate de mandat, până în iunie 2012, cu 83 de luări de cuvânt în plenul Senatului României, cu 50 de întrebări adresate membrilor Guvernului, cu 21 de declaraţii politice, 19 interpelări la adresa membrilor Guvernului şi 7 interpelări directe adresate primului-ministru, 11 moţiuni semnate, susţinute şi votate, senatorul Laurenţiu Coca este unul dintre cei mai activi parlamentari vâlceni. A fost prezent permanent şi activ în şedinţele Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială, precum şi ale Comisiei revoluţionarilor din Decembrie 1989, în calitate de secretar al comisiei, participant cu observaţii, propuneri şi puncte de vedere la activitatea grupului parlamentar PSD din Senat şi în calitate de membru al grupurilor parlamentare de prietenie cu Parlamentele din Peru, Siria şi Adzerbaidjan (vicepreşedinte). Senatorul Laurenţiu Florian Coca se află, după toate criteriile relevante pentru activitatea unui parlamentar, pe primele trei locuri între senatorii legislaturii curente, onorând cu demnitate şi pragmatism îndeplinirea mandatului de parlamentar acordat de electoratul din Colegiul 1 al Circumscripţiei parlamentare nr. 40 Vâlcea. Senatorul Coca şi-a înţeles misiunea politică, a ascultat opiniile alegătorilor din colegiul său, le-a cunoscut problemele şi şi-a făcut din ele obiectul muncii de parlamentar şi al luptei sale politice, promovându-le în instituţiile centrale ale statului român.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.