Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Ilie Boiangiu: „Voi candida din partea PDL”

Primarul comunei Grădiştea, Ilie Boiangiu consideră că are o obligaţie morală faţă de partidul aflat la guvernare. Deşi face parte din PNL, Boiangiu susţine că a avut parte de un real sprijin din partea PDL. Ce părere are despre USL, cum este perceput de cetăţeni, dar şi ce planuri de viitor are în vederea dezvoltării localităţii putem afla din interviul acordat cititorilor Impact real.

Impact real: Aveţi vreun proiect de suflet pe care v-aţi dori să îl finalizaţi sau pe care l-aţi finalizat deja?
Ilie Boiangiu: Proiectul de suflet este alimentarea cu apă, consider că este proiectul cel mai necesar care a mulţumit un număr mare de oameni şi am considerat că ridică nivelul de trăi, deoarece comuna Grădiştea avea o lipsă acută de apă.

Impact real: V-aţi gândit la vreo strategie privind crearea de locuri de muncă sau atragerea de investitori în zonă?
Ilie Boiangiu: Cred că, prin valorificarea tradiţiei în comună am putea dezvolta turismul şi, implicit, am atrage şi investitori în zonă. Pentru acest lucru mă chinui să existe toate utilităţile necesare, de la drumuri până la canalizare. Noi ne dorim cât mai multe pentru localitate şi chiar mi-am făcut o strategie pentru dezvoltarea comunei care vizează, în primul rând, crearea de locuri de muncă şi valorificarea muncii localnicilor. M-am gândit chiar şi la un centru de colectare a fructelor, care ar mai scoate din impas oamenii care au livezi cu pomi fructiferi.

Impact real: Vă reproşaţi ceva în anii de mandat ca primar, credeţi că aţi avut vreo oportunitate şi nu aţi profitat de ea?
Ilie Boiangiu: Nu am ce să-mi reproşez, iar de oportunităţi nu pot să vă spun chiar nimic, tot ce mi-a stat în cale am fructificat, nu am pierdut nici o oportunitate. Alţii pot să-mi reproşeze, dar eu nu pot, ştiu că pun suflet pentru tot, chiar dacă am mai greşit undeva, poate în relaţiile cu omul, în rest nu am nimic să-mi reproşez: am încercat să fac în aşa fel încât să mulţumesc pe toată lumea, dar ştim cu toţii că lucrul acesta este imposibil.

Impact real: Care au fost primele măsuri pe care le-aţi luat atunci când aţi ocupat funcţia de primar?
Ilie Boiangiu: Prima măsură a fost organizarea administrativă şi programul de lucru şi am început să ne facem o strategie de dezvoltare a localităţii. Ne-am propus primele proiecte pe care am crezut noi că este necesar să le dezvoltăm. La eficientizarea programului de lucru şi relaţia funcţionarului public cu cetăţeanul am lucrat mai mult şi cred că am reuşit să avem o relaţie şi o echipă bună, am reuşit să formăm oamenii şi să lucrăm concret cu ei.

Impact real: Vedeţi interes din partea cetăţenilor în ceea ce doriţi să realizaţi pentru comună? Vă ajută, dacă aveţi nevoie de sprijin?
Ilie Boiangiu: Cetăţenii sunt mulţumiţi: nu am avut mari reproşuri în aceşti opt ani. Toate proiectele sunt în concordanţă cu nevoile lor, există interes din partea lor să reuşim să dezvoltăm comuna. Cetăţeanul îmi dă sprijinul, dar şi eu trebuie să îl sprijin, astfel existând o colaborare foarte bună între noi. Cetăţenii mă respectă şi eu îi respect pe dânşii.

Impact real: Care este situaţia comunei în privinţa retrocedărilor de teren?
Ilie Boiangiu: În această privinţă nu stăm prea bine, mai sunt probleme, am neglijat puţin situaţia aici, îmi reproşez puţin că am lăsat această problemă mai în spate, mai ales când am tras linie şi mă văzut că la Legea fondului funciar suntem departe de ceea ce trebuia să avem. În ultimul timp ne-am reorganizat mai bine şi am avut randament, dar au mai fost şi probleme externe, care nu au depins numai de noi. Pot să afirm totuşi că retrocedarea este făcută în proporţie de 90%, dar asta nu înseamnă că oamenii nu au terenul: stăpânesc terenul, îl muncesc, dar nu deţin baza, adică titlul de proprietate.

Impact real: Există un număr mare de persoane cu dizabilităţi în Grădiştea?
Ilie Boiangiu: Avem persoane cu dizabilităţi, dar câţi bani avem de la Guvern, atât le dăm. Banii nu sunt suficienţi, avem 30 de astfel de cazuri.

Impact real: Cum arăta comuna în anul 2004, când aţi venit în funcţie?
Ilie Boiangiu: Comuna nu avea nimic acum opt ani, asfalt nu aveam decât un kilometru pe un drum judeţean. Când am venit, am găsit documentaţia pentru SAPARD, dar proiectul nu era eligibil, apoi am făcut modificările şi am prins eligibilitate. Proiectul pentru apă a fost într-adevăr depus, deşi a fost al şaptelea proiect sub line când am venit eu, iar din economiile care au rămas, în urma licitaţiilor, am avut noroc şi am prins şi noi ceva.

Impact real: Ce i-ar mai trebui comunei pentru ca oamenii să fie mulţumiţi?
Ilie Boiangiu: Locuri de muncă, aceasta ar fi marea necesitate pe care o are localitatea. Eu am făcut în opt ani cât au făcut alţii în 16 şi chiar în 20. Sunt inginer de meserie şi asta m-a ajutat foarte mult, deoarece proiectele înseamnă practică şi chiar pe domeniul unde am experienţă. În aceşti ani eu am prins cam tot ce se putea prinde, în comparaţie cu alte localităţi, dar mai cred că am avut şi puţin noroc în viaţă cu proiectele astea: am depus documentaţia la timp, dar am stat de multe ori şi m-am gândit că am avut şi noroc. De exemplu, din proiectul pentru modernizarea primăriei pe fonduri Phare, din 48 de proiecte eu am fost printre cele 12 aprobate.

Impact real: Care ar fi primul lucru pe care v-aţi dori să-l realizaţi în cazul în care aţi avea bani suficienţi la bugetul local?
Ilie Boiangiu: Dacă aş avea bani suficienţi, cred că aş acorda cea mai mare atenţie reabilitărilor de drumuri şi aş investii în crearea locurilor de muncă. Acum avem cinci locuri de muncă create de noi, foarte puţine. M-am gândit la un punct de colectare a fructelor şi la mai multe. Idei sunt, de bani avem nevoie. Pentru viitor asta trebuie să fac şi voi reuşi, trebuie să ieşim cu ceva în evidenţă şi în sensul acesta mă gândesc să facem ceva.

Impact real: Care a fost motivul pentru care aţi candidat a doua oară?
Ilie Boiangiu: Ca să continui proiectele începute, deoarece sunt proiecte pe care nu le poţi finaliza într-un singur mandat, este vorba de mulţi bani. Am candidat a doua oară să-mi continui programul, am considerat tot timpul că sunt util şi trebuie să duc proiectele mai departe. În 2008 eu depusesem proiectul pe Măsura 322, iar un proiect se derulează în trei ani, deşi aparent se implementează în 5-6 luni. După primul mandat am fost la baraj cu fostul primar, iar după cel deal doilea eu am luat 84 la sută şi el 15 la sută. Aici a fost o ruptura totală şi o satisfacţie a mea, pentru că oamenii au apreciat ceea ce am făcut.

Impact real: Ce îi reproşaţi fostului primar?
Ilie Boiangiu: Nu am ce să-i reproşez fostului primar. Eu nu cunosc situaţia lui când a fost primar. Pentru că nu a avut realizări a plătit electoral, dar dânsul a fost consilier în această perioadă şi a colaborat cu noi.

Impact real: Veţi candida şi pentru următorul mandat? Doriţi să mergeţi în aceeaşi formulă?
Ilie Boiangiu: Nu ştiu dacă o să mergem în aceeaşi formulă, la noi sunt câteva mici probleme. Problema Consiliului Local se acutizează şi am înţeles că şi viceprimarul vrea să candideze.

Impact real: Din partea cărui partid veţi candida?
Ilie Boiangiu: Zile acestea voi lua şi hotărârea din partea cărui partid voi candida, cred că voi candida la PDL, 80%. Aici nu este problemă dacă va ieşi sau nu PDL –ul la nivel naţional, eu am o obligaţie morală faţă de ei: acum am primit bani, 3,7 miliarde şi candidez pentru că m-au ajutat. Toate lucrările sunt terminate de un an, terenul de sport şi alte proiecte de care eu sunt mulţumit sunt gata la ora aceasta datorită PDL-ului. Eu cu PDL am fost şi nu aveam cum să termin dacă nu eram cu ei, am fost ajutat. Am electoratul meu, deci nu-mi fac probleme, oamenii mă vor vota şi dacă o să candidez din partida romilor, dar am şi nişte principii: nu am fost de acord să lipeşti PNL efectiv de PSD fără să comenteze nimeni, nu-i înţeleg, de ce au lipit întreg partidul de PSD.

Impact real: Credeţi că va câştiga USL alegerile?
Ilie Boiangiu: Cred că va câştiga USL pe fondul nemulţumirii populaţiei.

Impact real: Cum v-aţi dat seama că aveţi chemare pentru administraţia publică locală?
Ilie Boiangiu: Am lucrat cu oamenii şi localnicii m-au solicitat. Din exterior a venit chemarea, nu de la mine.

Impact real: Aţi avut cazuri de alunecări de teren?
Ilie Boiangiu: Am avut alunecări de teren şi sunt 5-6 case strămutate, pentru două familii s-au construit case, iar restul au primit materiale şi bani pentru construcţii.

Impact real: Cum credeţi că sunteţi perceput de cetăţeni?
Ilie Boiangiu: Cred că sunt perceput bine de cetăţeni. Nemulţumiri mai sunt, dar cei 84% care mi-am luat mandatul al doilea mi-au dat încredere în mine şi în continuare am fost aproape de ei şi am încercat să nu-i dezamăgesc. Dacă omul te apreciază observi acest lucru după cum te priveşte, după cum te salută, respectul îl simţi atunci când te întâlneşti cu cetăţenii. Eu, la rândul meu am încercat să-i respect prin lucrurile care se văd, prin facilităţile pe care am încercat să le ofer comunităţii şi cred că, până în momentul de faţă, le-am arătat că îi respect, dar mai sunt multe de făcut în comună.

Impact real: Anul electoral 2012 va fi unul fără emoţii pentru dumneavoastră?
Ilie Boiangiu: Nu va fi unul fără emoţii: dacă nu ai emoţii nu simţi că te bucuri atunci când câştigi ceva şi nu îţi dai nici acelaşi interes.


Postaţi pe: Facebook



2 comentarii la " Ilie Boiangiu: „Voi candida din partea PDL” "

  1. ozon oilian spune:

    ILIE BOIANGIU….UN PRIMAR CARE SI-A DAT INTERESUL PENTRU COMUNA GRADISTEA, SATELE SI LOCUITORII SAI .. MERITA MULTE APRECIERI SI MULTUMIRI.

  2. ozon iulian spune:

    rectific numele: ozon iulian

Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.