Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Gutau, in vizita cu duba la Ramicu Valcea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 17 martie, judecarea contestaţiei în anulare.

Primarul din Râmnicu Vâlcea, încarcerat la Colibaşi, a fost săptămâna trecută pentru mai bine de o jumătate de ora la Judecătoria Vâlcea, unde a fost citat într-un proces în care este implicată Primăria Râmnicu Vâlcea. În aceeaşi zi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judeca procesul în care Gutău a solicitat suspendarea executării pedepsei cu închisoarea. Magistraţii Înaltei Curţi au decis să amâne până pe 17 martie judecarea cererii de suspendare a executării pedepsei, formulată de avocaţii lui Gutău. La data respectivă urmează să se judece şi contestaţia în anulare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

A făcut doar act de prezenţă

Fostul primar a fost adus la Vâlcea cu duba penitenciarului, alături de alţi deţinuţi, deoarece figurează ca primar într-un dosar mai vechi, la legile fondului funciar, în care municipalitatea este implicată alături de Staţiunea Pomicolă Râmnicu Vâlcea. Lui Mircia Gutău nu i s-a luat nici o declaraţie, făcând doar act de prezentă în instanţa de la Râmnicu Vâlcea. El nu mai este oficial primar al Râmnicului, după ce prefectul de Vâlcea a emis ordinul de încetare a mandatului, ca urmare a condamnării.

Suspendarea, amânată pentru încă o lună

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 17 martie, discutarea cererilor formulate de fostul primar al oraşului Râmnicu Vâlcea şi de fostul viceprimar, condamnaţi la închisoare pentru luare de mită, privind suspendarea executării pedepsei. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuia să judece miercuri cererea de suspendare făcută în cadrul contestaţiei în anulare, dar judecătorii vor aştepta ca la dosar să poată fi depusă şi motivarea deciziei din 27 ianuarie, când Gutău a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar fostul viceprimar Nicolae Dicu, pentru complicitate de luare de mită. Mircia Gutău şi Nicolae Dicu au introdus contestaţie în anulare împotriva deciziei ÎCCJ. Acţiunea celor doi a fost înregistrată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 29 ianuarie.
Mandatul lui Gutău, întrerupt retroactiv

Prefectul Petre Ungureanu a emis pe 17 februarie ordinul de încetare a mandatului lui Mircia Gutău. „Prefectul Petre Ungureanu a emis ordinul nr. 137/17.02.2010 privitor la constatarea încetării de drept a mandatului de primar al domnului Gutău Mircia. Prin acest ordin se constată încetarea de drept a mandatului de primar al domnului Mircia Gutău, începând cu data de 27.01.2010, ca urmare a condamnării la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani şi 6 luni, prin sentinţa penală nr.182 din 18.06.2007 rămasă definitivă prin Decizia penală nr.237/P/ din 27.01.2010 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”, anunţă sec Prefectura Vâlcea. Au trecut însă trei săptămâni de la condamnarea de către Înalta Curte de Casaţiei şi Justiţiei a lui Mircia Gutău, dar prefectul Ungureanu a tot amânat emiterea acestui ordin care vacantează postul de primar al Râmnicului şi dă startul alegerilor anticipate, în aşteptarea unei decizii din partea magistraţilor de la Înalta Curte care, pe 17 februarie urmau să se pronunţe asupra cererii lui Mircia Gutău şi cea a lui Nicolae Dicu de suspendare a executării pedepsei. „Am semnat ordinul aşa cum am promis, dar ca om m-am simţit foarte trist. Mircia îmi este prieten de mulţi ani. Am trimis ordinul la minister, primărie, consiliul local şi în penitenciar, lui Mircia. Dacă în termen de 10 zile nu vor fi contestaţii, postul va fi declarat vacant şi guvernul poate stabili data alegerilor”, a afirmat prefectul Ungureanu.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.