Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Gradinita din Vladesti cea mai moderna din judet

În cei şase ani de mandat în fruntea administraţiei locale din Vlădeşti, primarul Ghiţă a reuşit să aducă investiţii de 2,5 milioane de euro din fonduri europene. Unul dintre primarii care au reuşit să obţină finanţarea în cazul unui proiect depus pe Măsura 3.2.2. este şi Sorin Ghiţă, care a ales pentru acest proiect ceea ce oamenilor le este de mare folos şi care acoperă toate categoriile de vârstă: „Proiectul cuprinde asfaltarea a 10 kilometri de drum comunal, construirea unei grădiniţe cu program prelungit în centrul localităţii, de serviciile căreia să beneficieze peste 100 de copiii, construirea unui stadion modern şi modernizarea Căminului Cultural. Proiectul este în faza de finalizare şi are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii, care să continue parcursul de dezvoltare modernă pe care se situează comuna. Ansamblul sportiv la care se lucrează în prezent se întinde pe o suprafaţă de 12.700 de metri pătraţi şi se compune din teren de fotbal, parcaj pentru spectatori, parcaj pentru sportivi şi oficiali, tribune pentru spectatori, tribune pentru oficiali, platformă pentru spectatorii cu dizabilităţi şi vestiare pentru sportivi… În curs de finalizare este şi grădiniţa cu program prelungit amplasată pe un teren situat în spatele şcolii generale. Construcţia se desfăşoară pe parter şi este gândită pentru patru gupe de câte 20 de copii. S-au prevăzut două rampe de acces pentru persoane cu deficienţe locomotorii. Activităţile se vor desfăşura în sălile de grupă – activitatea educativă, timpul de joacă, masă şi odihnă. Hrana se va asigura de o firmă de catering. Grădiniţa din Vlădeşti are şanse reale de a fi una dintre cele mai frumoase şi moderne din judeţ”, a mai afirmat primarul.

Mini-cinema pentru copiii din Vlădeşti
O dată cu începerea noului an şcolar, Primăria Vlădeşti va inaugura şi noua grădiniţă. Investiţia, în valoare de 15 miliarde de lei vechi se realizează cu fonduri europene, prin Măsura 3.2.2 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală: „Unitatea preşcolară va avea program prelungit, iar cei 100 de copii vor beneficia de cele mai bune condiţii. În incinta acesteia va fi amenajat şi un mini-cinematograf, dotat cu un video-proiector, astfel încât cei mici să poată viziona desene animate, filme educative, etc. Tot aici, educatorii vor organiza diverse spectacole. Cum am mai spus, această unitate va fi printre cele mai bine dotate din mediul rural vâlcean”, a mai afirmat prim-gospodarul din Vlădeşti.

Şi şcoala a fost reabilitată
Primarul Sorin Ghiţă a avut în vedere şi modernizarea completă a şcolii din Vlădeşti, prin amenajarea de grupuri sociale în incinta şcolii branşate la reţelele de apă potabilă şi canalizare; realizarea unui sistem centralizat de încălzire la Şcoala Vlădeşti; amenajarea de alei pietonale şi construirea unui Centru de consiliere, educare şi îngrijire a copiilor aflaţi în situaţii de risc.

Vlădeştenii au biblionet în comună
În luna aprilie a acestui an s-a inaugurat primul Biblionet din comuna Vlădeşti, investiţia fiind derulată cu fonduri provenite de la Fundaţia „Bill şi Melinda Gates”. S-au procurat patru calculatoare noi şi s-a asigurat accesul la internet în mod gratuit. „Toţi cei interesaţi, tineri sau vârstnici vor putea avea acces gratuit la internet. Programul Biblionet îi va ajuta să intre mai uşor în contact cu cei dragi din ţară şi de peste hotare”, a adăugat social-democratul.

Tradiţia, importantă la Vlădeşti
Şi la capitolul cultură, primarul Sorin Ghiţă a făcut numeroase investiţii, cele mai multe de ordin financiar. Sărbătorirea zilei comunei Vlădeşti nu a fost uitată de social-democrat. Astfel, Ghiţă susţine că această sărbătoare este un prilej de socializare: „În fiecare an, evenimentul va fi un bun prilej de a raporta locuitorilor tot ceea ce s-a realizat şi o ocazie de comunica direct cu toţi cetăţenii”. Pe lângă organizarea zilei comunei, primarul a mai amenajat şi un spaţiu de expunere ceramică în incinta căminului cultural Vlădeşti, precum şi a unui atelier de olărit pentru toţi copiii localităţii. În plus, alesul social-democratul a modernizat şi biblioteca din Vlădeşti, acest lucru constând în reabilitarea sălii de lectură şi a holului de la intrare; realizarea unui sistem centralizat de încălzire; branşarea la reţeaua de apă şi canalizare şi implementarea efectivă a sistemului Biblionet: „Tinerii, dar şi pensionarii, vor fi mereu în atenţia mea prin tot felul de programe cultural-distractive, dar şi prin deschiderea unor noi oportunităţi”, a declarat Ghiţă.

Bază sportivă modernă la Vlădeşti

Pe lângă numeroasele proiecte derulate în domeniul infrastructurii, în luna octombrie a acestui an va fi finalizată şi o bază sportivă ultra-modernă, cuprinsă în proiectul cu bani europeni, pe Măsura 3.2.2. Baza va cuprinde trei tribune care adună nu mai puţin de 1.000 de locuri, dar şi o parcare pentru 75 de autoturisme: „Localitatea noastră a reuşit să obţină peste 100 de miliarde de lei vechi, prin Măsura 3.2.2 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.
Una dintre componentele proiectului integrat o reprezintă construirea unei baze sportive, cu dimensiunea de 90×45 metri. Valoarea acestei investiţii este de 15 miliarde de lei vechi. Noua bază sportivă va fi prevăzută cu tribune cu o capacitate de 1000 de locuri pe scaune. De asemenea, va fi amenajată şi o parcare pentru 75 de autoturisme. Stadionul din Vlădeşti va putea fi omologat de FRF pentru a găzdui inclusiv meciuri de nivel naţional”, a mai spus alesul PSD. Primarul Sorin Ghiţă priveşte mult mai departe şi speră ca acest nou complex sportiv să adune poate chiar sportivi din toată ţara, care să-şi desfăşoare stagiile de pregătire: „Mi-am propus ca Vlădeştiul să devină o gazdă primitoare şi pentru sportivii care, pe viitor, vor dori să-şi desfăşoare cantonamentele de pregătire la stadionul pe care îl voi inaugura anul acesta. Practic, localitatea noastră are capacitatea de a caza fotbalişti, handbalişti sau alţi practicanţi de discipline sportive. Nu peste mult timp, vom atrage la Vlădeşti echipe care vor să se pregătească în condiţii optime. Consider că Primăria şi Consiliul Local Vlădeşti au reuşit să revigoreze această activitate. Comuna Vlădeşti are şi o echipă de fotbal, Stejarul, care din această vară a făcut pasul la un nivel superior, în Liga a IV-a. După ce vom inaugura stadionul comunal, sunt convins că jucătorii vor fi susţinuţi din tribune de sute de suporteri”, a concluzionat Ghiţă. De precizat că, în momentul actual se pune covorul din iarbă, care în mai puţin de o lună va fi gata de funcţionare.

Sorin Ghiţă: „Aş fi rezolvat mult mai uşor problemele dacă eram în PDL sau PNL”

Primarul Sorin Ghiţă recunoaşte că a fost dezavantajat de faptul că în mandatul trecut, PDL a fost la guvernare şi consideră că se putea face mai mult pentru comuna sa dacă făcea parte din acest partid, sau chiar din PNL. Totodată, alesul PSD nu neagă faptul că a fost ajutat de partidul coordonat la Vâlcea de Ion Cîlea, dar este nemulţumit de modul în care au prioritate comunele mai îndepărtate: „Partidele noastre se laudă cu doctrina politică, dar eu cred că partidele nu se bazează prea mult pe doctrină, este doar o vorbă aruncată. Partidele s-au constituit mai mult pe relaţii de prietenie şi afinitate între grupuri de oameni, astfel încât apartenenţa de la unul la altul este legată de prietenia pentru nişte oameni sau alţii din partidele respective. Într-adevăr, mult mai uşor aş fi rezolvat problemele dacă aş fi fost primar din partea PDL sau PNL. Aş fi fost incomparabil ajutat mai repede şi mai bine decât colegii mei din PSD. Faptul că eram situat lângă Vâlcea a fost şi un dezavantaj, deoarece eram lăsat pe ultimul loc, mergând pe principiul că trebuie rezolvaţi mai întâi cei de departe. Tot timpul am rămas într-un fel ultimul şi a trebuit să fac eforturi uriaşe să găsesc rezolvarea problemelor. Am reuşit, dar nu neapărat cu ajutorul partidului. Au existat alte primarii care au fost ajutate mult mai repede şi cu mai mulţi bani decât am fost ajutat eu la Vlădeşti. De exemplu, cer un microbuz pentru cei 26 de copii din satul Fundătură de şapte ani şi nici până în ziua de azi nu am primit acest microbuz, mi s-au făcut doar promisiuni. În schimb, primarul de la Voineasa, la trei zile după ce a fost instalat a primit un microbuz şcolar nou. S-au primit în judeţul Vâlcea încă şapte maşini la ultima tranşă, dar nici de data aceasta eu nu am primit acest microbuz. Dacă cei din partidul meu îmi spun că m-au ajutat, numai la acest lucru să se gândească: la cum m-au ajutat să primesc şi eu un microbuz şcolar”, a mai spus primarul comunei Vlădeşti, Sorin Ghiţă.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.