Primarul Gheorghe Pârvulescu se află în fruntea administraţiei locale din Păuşeşti-Otăsău încă din anul 2004, fiind la al treilea mandat consecutiv. Proiectant de meserie şi cu studii în administraţia publică, Gheorghe Pârvulescu îndeplineşte calităţile unui bun conducător. Perseverent din fire, în cele două mandate a reuşit să dea o nouă faţă localităţii pe care o reprezintă prin decizia electorală a consătenilor. Oamenii din Păuşeşti-Otăsău au înţeles că schimbarea nu este benefică, acordându-i lui Gheorghe Pârvulescu şansa de a-şi continua proiectele menite să schimbe în bine viaţa acestora.
Comuna are aproape toate utilităţile
Astăzi, comuna beneficiază de aproape toate utilităţile: „Avem alimentare cu apă în toată comuna, am avut în vedere infrastructura rutieră, am reabilitat drumurile şi în acest mandat vom turna asfalt treptat, pe drumurile comunale din fiecare sat. Avem şcoli moderne şi biserici reabilitate, singurul lucru pe care nu îl avem este canalizarea care, începând cu anul 2014, cu siguranţă, se va găsi şi la noi, la Pauşeşti-Otăsău.”, a precizat primarul Gheorghe Pârvulescu.
Acesta s-a născut la 19 decembrie 1953, iar în 1972 a absolvit cursurile Şcolii Postliceale şi proiectare TCM Sibiu. Totodată, este licenţiat în ştiinţe administrative în urma absolvirii Facultăţii de Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Constantin Brâncoveanu”, filiala Vâlcea. Între anii 1974 şi1997, a lucrat la SC Vilmar SA Râmnicu Vâlcea (fost IUCF Rm. Vâlcea) pe post de proiectant la atelierul de proiectare, iar până în anul 2004 a fost inspector la compartimentul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului la Primăria oraşului Băile Govora. Din luna iunie 2004 până în prezent, ocupă funcţia de primar al comunei Păuşeşti-Otăsău: „Sunt de meserie proiectant, am lucrat 25 de ani pe platforma chimică, la proiectare, la Vilmar. Între timp, am făcut şi Facultatea de administraţie publică. De câte ori am făcut proiecte, personal, m-am dus cu materialul brut, iar proiectanţii l-au sintetizat şi l-au pus cum au considerat dânşii. Ei nu puteau să facă un proiect fără ca eu să îl înţeleg şi să îl verific. Facultatea de administraţie publică am făcut-o în timpul celui de-al doilea mandat. Lucrând în administraţie publică, am considerat că este nevoie să ştiu noutăţile care apar. Dacă eu nu sunt foarte bine informat, nici subalternului nu-i pot cere profesionalism şi nici nu ştii ce să îi ceri sau ce să verifici, dar şi să vezi dacă a făcut sau nu bine, să-i apreciezi munca. Am vrut să văd ce este în plus faţă de ceea ce ştiam eu şi într-adevăr am mai învăţat multe lucruri care îmi vor fi folositoare în viitor.”, s-a caracterizat primarul Gheorghe Pârvulescu.
Pârvulescu: „Pe oameni nu îi interesează dacă eşti la putere sau în opoziţie”
În perioada mandatelor sale, prim-gospodarul din Păuşeşti-Otăsău a dorit să demonstreze că se poate face ceva bun pentru comuna sa, indiferent de culoarea politică. Şi chiar dacă partidul din care face parte a fost în opoziţie, în timpul mandatelor sale, localitatea a căpătat o altă înfăţişare. Tot ceea ce a realizat în comună s-a datorat echipei din Primărie, fără de care obiectivele propuse nu ar fi putut lua contur, dar mai ales cu sprijin financiar primit de la Consiliul Judeţean: „Toate aceste reuşite au fost posibile prin efort financiar local, conjugat cu sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean Vâlcea, dar, mai ales, prin atragerea de fonduri europene şi prin accesarea unor proiecte de finanţare. Acest lucru a fost posibil doar printr-o colaborare foarte bună între funcţionarii publici din partea Primăriei şi a Consiliului Local. Munca în echipă a dat rezultate bune la nivelul administraţiei locale. Pe oameni nu-i interesează dacă primarul în funcţie este la putere sau în opoziţie şi nici cum reuşeşte să obţină fonduri pentru a-şi duce la bun sfârşit promisiunile. Ei vor să vadă realizarea promisiunilor.”, afirmă primarul.
Alimentare cu apă în toată comuna
Primarul Gheorghe Pârvulescu şi viceprimarul Cătălin Avan au format o echipă solidă, implementând o serie de proiecte menite să îmbunătăţească nivelul de trai al localnicilor din Păuşeşti-Otăsău. Astfel, cea mai mare necesitate a cetăţenilor a fost alimentarea cu apă, proiect finalizat de primarul Pârvulescu: „Avem reţea de apă potabilă în toată comuna, făcută pe program guvernamental, cu conductă de polietilenă, pe o lungime de 30 de kilometri, de care beneficiază 97% din populaţie.”, a afirmat primarul. De curând, a fost finalizată şi extinderea reţelei de apă potabilă în satele Şerbăneşti, Buzduganu şi Păuşeşti-Otăsău. Această extindere s-a făcut pe o lungime de 1,5 kilometri, investiţia fiind executată cu fonduri de la bugetul local şi de la Consiliul Judeţean. Urmează ca în satul Buzduganu să fie racordată staţia de pompare la reţeaua electrică. De asemenea, a fost finalizată lucrarea de pietruire şi balastare a zonelor unde s-a introdus reţeaua de apă şi a celor care au fost afectate de precipitaţiile abundente.
Canalizarea va fi introdusă în 2014
Pe 10 iunie, Gheorghe Pârvulescu a fost ales pentru un nou mandat şi va conduce administraţia publică locală şi în următorii patru ani, alături de viceprimarul Cătălin Avan. Alesul PNL le-a promis astfel locuitorilor că va continua proiectele importante pentru comunitate. Ambiţios, primarul comunei Păuşeşti-Otăsău pune suflet în tot ceea ce întreprinde. Pentru mandatul 2012-2016, Gheorghe Pârvulescu are ca priorităţi introducerea canalizării în toată localitatea: „Cea mai mare investiţie pe care am realizat-o până acum este alimentarea cu apă pe o lungime de vreo 25 de kilometri. Am primit însă şi unele reproşuri, deoarece mulţi oameni au susţinut că în acelaşi timp trebuia să fi realizat şi canalizarea. La vremea respectivă, proiectul pe care l-am implementat a vizat însă doar reţeaua de apă. În mod sigur, dacă am fi putut să accesăm şi un alt program am fi realizat şi canalizarea.”, a spus Gheorghe Pârvulescu. Potrivit declaraţiilor primarului, în prezent, reţeaua de apă potabilă din Păuşeşti-Otăsău este administrată de operatorul regional Apavil SA. Primarul liberal a ţinut să-i asigure pe toţi locuitorii din comună că, peste doi ani, vor începe şi lucrările la sistemul de canalizare, printr-un proiect derulat prin ADI APA Vâlcea. „Canalizarea urmează să o introducem prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, nu ni se mai dă nouă voie, comunitatea locală, să o facem. În cadrul comunităţii europene este prevăzut să se realizeze reţeaua de canalizare în sistem centralizat de operatorul regional, în cazul de faţă de către Apavil. În acest moment, nici o primărie nu mai poate întocmi proiecte de canalizare în sistem individual. Din fericire, am fost şi noi cuprinşi în master-planul ADI APA Vâlcea, dar lucrările vor începe abia în 2014. În primă fază, vor fi alocate fonduri pentru municipii şi oraşe, dar ulterior vor fi realizate şi reţelele din celelalte localităţi, care sunt membre ADI. În total, în comuna Păuşeşti-Otăsău ar urma să fie realizaţi 25 de kilometri de canalizare.”, a concluzionat Gheorghe Pârvulescu.
Toate şcolile au fost reabilitate
Primarul Gheorghe Pârvulescu spune că a realizat investiţii de aproape 70 de miliarde de lei vechi în comuna Păuşeşti Otăsău în perioada 2004-2012. Realizările sale din ultimul mandat nu sunt puţine şi au contribuit la dezvoltarea localităţii. Poate unul dintre cele mai importante proiecte finalizate ale prim-gospodarului Pârvulescu vizează infrastructura educaţională. Astfel, în ultimii patru ani, toate şcolile fost reabilitate termic, au încălzire centrală, reabilitare interioară, de la gresie şi parchet până la tot ce înseamnă finisare interioară şi grup sanitar modern: „Noi avem trei locaţii de şcoli, la fiecare avem câte două corpuri, corp de grădiniţă şi corp de şcoală. Am avut în vedere reabilitarea şi modernizarea Şcolii cu clasele I-IV Barcanele (recompartimentare şi finisaje interioare, grup sanitar, finisaje exterioare, centrală termică, tâmplărie PVC, şarpantă şi învelitoare, rampă de acces, gard împrejmuitor, magazie de lemne); reabilitarea şi modernizarea Şcolii cu clasele I-VIII Păuşeşti-Otăsău – corp A (finisaje interioare, reabilitare termică la şarpantă şi învelitoare, rampă de acces, magazie de lemne, gard împrejmuitor, teren de fotbal/handbal): De asemenea, s-a făcut reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII Păuşeşti-Otăsău corp B (finisaje interioare, reabilitare termică, rampă de acces, magazie de lemne, dren şi subzidiri, fosă septică şi reabilitarea şi modernizarea Şcolii cu clasele I-VIII Şerbăneşti (finisaje interioare, reabilitare termică). Toate aceste reabilitări erau absolut necesare, deoarece condiţiile sunt foarte importante pentru ca un elev să poată studia. El trebuie să meargă cu drag la şcoală, altfel nici nu va învăţa cu drag. La fiecare şcoală avem parcuri, am cumpărat doar obiectele, iar amplasamentul a fost realizat de cei de la ajutor social. Avem un mini-teren de fotbal cu gazon sintetic. Şi la şcoala din centru avem un teren de fotbal cu gazon sintetic.”, a specificat primarul liberal. Acesta a mai precizat că toate clădirile instituţiilor publice au fost reabilitate: „Tot ce înseamnă clădire publică este reabilitat. Şcolile au fiecare magazie pentru depozitarea combustibilului solid şi am început aprovizionarea acestora cu lemne. Avem pădurea noastră, de 32 de hectare, şi nu ne facem griji în privinţa combustibilului pentru iarnă”.