Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Gheorghe Mirea: „In patru ani, nu am primit nici un sprijin de la actualul Guvern”

Conştient de responsabilitatea dobândită o dată cu preluarea funcţiei, primarul Gheorghe Mirea a încercat să demareze proiecte menite să îmbunătăţească şi calitatea vieţii cetăţenilor din Budeşti. Încă de când ocupa funcţia de viceprimar al localităţii Budeşti, acesta a vrut să demonstreze locuitorilor comunei că orice se poate realiza dacă există dorinţă şi putere de muncă. În ciuda obstacolelor şi a problemelor cauzate de lipsa fondurilor, conducerea administraţiei locale Budeşti se încăpăţânează să ducă la capăt câteva dintre cele mai importante proiecte şi să rămână astfel în asentimentul cetăţenilor. De asemenea, primarul localităţii speră să atragă cât mai mulţi investitori în zonă, pentru a crea noi locuri de muncă, iar oamenii să nu mai fie nevoiţi să plece în oraş pentru a munci.

Impact real: Care au fost primele măsuri pe care le-aţi luat atunci când aţi ocupat funcţia de primar?
Gheorghe Mirea: Primele măsuri pe care le-am luat au fost la organizarea instituţiei, mă refer la personal, la activitatea care se desfăşoară în cadrul primăriei, apoi, am încercat să realizăm lucrurile prioritare. Noi, ca administraţie locală, am luat aceste măsuri încă din prima zi în care am venit în funcţie. Încă dinainte de a ocupa această funcţie mi-am întocmit un program care urma să fie aplicat în momentul în care voi ajunge la conducerea primăriei. Ulterior, au mai apărut şi alte idei şi chiar pot să afirm că am realizat chiar mai multe lucruri decât ne-am propus. În timpul unui mandat, dacă ţi se iveşte o oportunitate, este bine să beneficiezi de ea.

Impact real: Care este situaţia comunei în privinţa retrocedărilor de teren?
Gheorghe Mirea: La acest capitol vă pot spune că am lucrat foarte mult, chiar şi înainte de a veni în primărie. Pot afirma că pe teren agricol, în momentul de faţă, noi nu mai avem suprafeţe de retrocedat, dar, în schimb, avem un deficit foarte mare de teren din cauza lacului de acumulare care a ocupat o suprafaţă întinsă din teritoriul localităţii. Este vorba de un deficit de peste 600 de hectare de teren pe care nu-l putem retroceda cetăţenilor care au înaintat către noi cereri de retrocedare. În multe cazuri, cetăţenii au depus cereri de despăgubiri, iar în acest moment sunt depuse dosare deja, pentru că aceste terenuri nu se mai pot pune în posesie. Am avut multe retrocedări pentru fond forestier, iar în acest caz stăm destul de bine, mai avem de pus în posesie maxim 50 de hectare. Pe legi funciare consider că stăm foarte bine, deşi întotdeauna au existat la acest capitol o mulţime de oameni nemulţumiţi în majoritatea localităţilor, nu numai în cazul nostru.

Impact real: Există un număr mare de persoane cu dizabilităţi în comuna dvs.? Care este situaţia subvenţiilor pentru aceste persoane?
Gheorghe Mirea: Anul trecut, am avut ceva probleme cu plata persoanelor care beneficiază de ajutoare, dar, până la sfârşitul anului, s-a rezolvat situaţia cu finanţarea acestora. Nu avem foarte multe persoane cu dizabilităţi, circa 56-58 de beneficiari.

Impact real: Cum arăta comuna în anul 2004, când aţi venit în funcţie?
Gheorghe Mirea: Dacă fiecare administrator înaintea noastră ar fi făcut câte ceva pentru această localitate, pot spune că ar fi fost mult mai dezvoltată faţă de cum este în momentul de faţă. Noi a trebuit să facem lucruri care nu au fost făcute niciodată. Ca să vă spun cum arăta înainte să ajungem la conducere ar trebui să reluăm toate investiţiile pe care le-am făcut până acum, adică nişte lucruri pe care oamenii deja le văd. Cetăţenii, sigur, îşi mai amintesc cum arăta această localitate în 2004, pentru că erau sate în care nu exista poate decât o singură fântână, iar acum au chiar apă curentă.

Impact real: Care a fost motivul pentru care aţi candidat a doua oară?
Gheorghe Mirea: Să continuu ceea ce am început în primul mandat. Primul motiv pot spune că sunt investiţiile care nu se pot finaliza într-un singur mandat. Un lucru început nu trebuie lăsat neterminat. Eu aşa consider că ar trebui să facă orice administrator. Important nu este numai să vrem, mai trebuie să vrea şi populaţia.

Impact real: Vedeţi interes din partea cetăţenilor în ceea ce doriţi dvs să realizaţi pentru comună? Va ajută, dacă aveţi nevoie de sprijin?
Gheorghe Mirea: Ideea este ca tot mai mulţi cetăţeni să se poată bucura de ceea ce realizăm noi, ca administraţie, pentru localitate. Nici un administrator, orice demers ar alege, nu poate să mulţumească pe toată lumea. Dacă reuşeşti să mulţumeşti cât mai multă populaţie, atunci este şi în beneficiul tău, deoarece există acea satisfacţie care te ajuta să continui pe viitor investiţiile.

Impact real: Ce i-ar mai trebui comunei pentru ca oamenii să fie mulţumiţi?

Gheorghe Mirea: În primul rând, trebuie reabilitată infrastructura. Dacă avem drumuri, apă, canal, iluminat public, avem aproape totul. De aici porneşte totul. Există zone unde oamenii nici nu visau să aibă vreodată apă curentă, iar acum au şi baie în casă.

Impact real: În urma recensământului, a scăzut numărul populaţiei?
Gheorghe Mirea: Nu avem datele de la recensământ, nu se pot face publice momentan, dar se pare că populaţia localităţii depăşeşte 6.400 de locuitori. Vom vedea oficial când se vor da publicităţii datele reale. Comparativ cu alte localităţi, unde populaţia, în urma recensământului a scăzut, la Budeşti, situaţia este una fericită, observându-se chiar o creştere.

Impact real:
Credeţi că va câştiga USL alegerile?

Gheorghe Mirea: Da, cu siguranţă.

Impact real: Care ar fi primul lucru pe care v-aţi dori să-l realizaţi, în cazul în care aţi avea bani suficienţi la bugetul local?
Gheorghe Mirea: Dacă am avea bani la bugetul local mi-aş dori să finalizăm investiţiile pe care ni le-am propus, adică terminarea reţelei de canalizare pe raza localităţii şi, ulterior, asfaltarea tuturor drumurilor de interes local. Acestea ar fi primele obiective.

Impact real: Cât de mult simţiţi că i-a afectat criza pe locuitori?

Gheorghe Mirea: Sunt afectaţi locuitorii, iar acest lucru se vede şi prin încasarea taxelor la bugetul local. De la an la an, întâmpinăm tot mai multe probleme la încasarea taxelor şi impozitelor, lucru nedorit şi din partea noastră, dar şi din partea cetăţenilor. Sunt oameni care, pur şi simplu, nu au cu ce să plătească.

Impact real: Veţi candida şi pentru următorul mandat? Doriţi să mergeţi în aceeaşi formulă?
Gheorghe Mirea: Mă mai gândesc, pentru că sunt supărat că nu pot să îmi realizez toate obiectivele, deoarece nu primesc nici un fel de sprijin. E posibil să mergem în aceeaşi formulă, încă nu am luat o hotărâre în acest sens.

Impact real: V-aţi gândit să treceţi vreodată de la PNL la altă formaţiune?
Gheorghe Mirea: Nu m-am gândit, pentru că nu îmi permite legea şi, de obicei, îmi place să fiu fidel unui partid şi să merg cu el până la capăt.

Impact real: V-aţi simţit, oarecum, privilegiat de faptul că la putere este PDL? Consideraţi că se putea face mai mult pentru comună dvs.?

Gheorghe Mirea: În patru ani nu s-a primit nici o finanţare de la Guvernul României pentru localitatea Budeşti. Cred că prin această afirmaţie am spus multe.

Impact real: Cu ce se poate lăuda comună dvs.?

Gheorghe Mirea: Este o localitate bine poziţionată, aproape de municipiul Râmnicu Vâlcea. Ne-am dori cât mai mulţi cetăţeni să vină pentru a o popula şi investitori, la fel. Dacă avem investitori, vom avea şi bani şi nu vom mai cere în stânga şi în dreapta pentru a reuşi să finalizăm ce ne-am propus. În curând, comuna Budeşti va avea şi un aerodrom pentru avioane uşoare şi SMURD în satul Barza şi putem spune că se va putea lăuda şi cu acest lucru, deoarece pe raza judeţului nu există aşa ceva.

Impact real:
Investitorii din zonă aduc un profit considerabil bugetului local?

Gheorghe Mirea: Într-adevăr, ne ajută şi ne dorim cât mai mulţi investitori pe raza localităţii. Nu este de ajuns să ai firme în localitate, un mare lucru pentru noi este să construiască ceva în localitate. În primul rând, nouă ne trebuie locuri de muncă aici şi taxe şi impozite, care ne vin de la aceşti investitori. Avem câţiva şi ne dorim cât mai mulţi. Singurul lucru pe care noi îl putem oferi investitorilor este infrastructura, deoarece terenuri nu avem să le punem la dispoziţie. Chiar la intrare în Budeşti există un teren concesionat de administraţia locală unei firme care şi-a construit staţie de betoane şi sortare. În afară de taxele pe care le luăm noi pentru concesionare, mai luăm taxe suplimentare pentru clădirile construite acolo. Sunt impozite în plus, care vin la bugetul local.

Impact real: Despre manifestările din Bucureşti ce părere aveţi?
Gheorghe Mirea: Oamenii sunt îndreptăţiţi să protesteze, pentru că unii, observ şi la nivelul localităţii Budeşti, chiar sunt amărâţi. Nu ştiu dacă actualul Guvern e de vină, dar cert este că oamenilor le-a ajuns cuţitul la os şi au suferit mult în ultima perioadă şi posibil vor mai suferi. Sunt oameni care nu au bani de medicamente, pentru întreţinere şi, după părerea mea, sunt mult mai mulţi oameni nemulţumiţi, dar care consideră că încă nu este momentul să iasă în stradă.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.