Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Gheorghe Dumbrava: „La urmatorul mandat voi candida sigur din partea PNL”

primarul alaturi de oameniGheorghe Dumbravă, noul primar al localităţii Stoeneşti, se declară nemulţumit de felul cum arată comuna pe care o administrează de când a câştigat funcţia. În plus, acesta recunoaşte că a greşit când a candidat din partea PC-ului la alegerile din 10 iunie 2012. Mai mult decât atât, „Freddy” este hotărât să devină liberal, la insistenţele preşedintelui PNL, Cristian Buican: „L-am implorat pe preşedintele Giuran să mă dea afară din partid. Dacă ar fi după mine, şi mâine aş trece la PNL.”, afirmă primarul comunei Stoeneşti. Ce a reuşit să realizeze în primele nouă luni de mandat, dar şi ce şi-a propus pentru anul 2013 aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Aţi reuşit să realizaţi ce v-aţi propus în primele nouă luni de mandat? A fost greu, a fost uşor?
Gheorghe Dumbravă: A fost foarte greu la început, am stat şi 15-16 ore la primărie şi m-am informat în permanenţă, deoarece nu îmi place să vină cineva şi să mă întrebe un anumit lucru şi eu să nu cunosc situaţia, mi-ar crăpa obrazul de ruşine. Nu vreau să mă laud, dar sunt mulţumit de realizări. Îmi dau seama că am făcut lucruri bune şi după reacţia oamenilor. Aprecierea cetăţenilor mă ambiţionează să realizez cât mai multe. O bătrână din satul Dobriceni a venit şi mi-a oferit o floare şi mi-a mulţumit din suflet pentru că am grijă de satul Dobriceni. M-a rugat să facem un gard în faţa punctului sanitar şi ne-am conformat. La un moment dat, am dorit să filmez toate drumurile, să se vadă cum arată în momentul de faţă şi să vedem cum vor arăta peste câţiva ani, să le avem amintire şi să mă mândresc pentru că am contribuit şi eu la modernizarea acestei localităţi. Întotdeauna am întrebat atunci când nu am ştiut ceva, nu mi-a fost ruşine. Chiar de curând am fost la Consiliul Judeţean şi am întrebat cum este cu HG 577, pentru că nu eram lămurit pe anumite aspecte. Aceste proiecte urmează să fie decontate de Consiliul Judeţean, ceea ce m-a făcut să plec cu zâmbetul pe buze.

Impact real: Sunteţi înconjurat de primari destoinici. Aţi apelat la aceştia, în vederea acordării unui sfat pentru accesarea unor proiecte?
Gheorghe Dumbravă: L-am sunat de mai multe ori pe Viorel Radi la Buneşti sau pe primarul de la Bărbăteşti. Nu mi-e ruşine să întreb şi nu vreau să greşesc, pentru că aşteptările oamenilor sunt mari. Când eşti începător, rişti să greşeşti şi nimeni nu te iartă pentru că nu ai ştiut, ai semnat ceva şi nu a fost în regulă: rişti foarte mult. Am avut, săptămâna trecută, un control de la finanţe, în urma căruia mi-au cerut o notă explicativă, pentru că nu am raportat la 31 decembrie arieratele, şi recunosc faptul că nu am ştiut să o fac. Am fost la un coleg al meu primar să mă înveţe, pentru că nu mă pricep la treburi contabiliceşti. Până la urmă, am făcut acea notă explicativă, iar acum urmează să vedem ce se va întâmpla. Oricum, eu nu am făcut-o premeditat: pur şi simplu, nu am ştiut că trebuie să raportez arieratele la fiecare sfârşit de an.

Impact real: Aveţi totuşi speranţa că lucrurile se vor remedia şi veţi reuşi să faceţi ce v-aţi propus în următoarea perioadă?
Gheorghe Dumbravă: Toate dau cu rest, într-adevăr, dar eu am convingerea că, la finele mandatului, totul va fi în regulă. Îmi doresc ca măcar jumătate dintre cele 13 sate să aibă apă, drumuri asfaltate şi ce mai au nevoie.

Impact real: În primele nouă luni de mandat, ce investii aţi realizat cu bani de la bugetul local?
Gheorghe Dumbravă: Am făcut parcarea din faţa primăriei, am reabilitat la exterior dispensarul medical de lângă primărie, am făcut un drum în satul Suseni de 400 de metri, prevăzut cu rigole, iar în satul Dobriceni am amenajat drumul din faţa grădiniţei, în faţa căminului, iar în faţa şcolii am făcut vreo 300 de metri cu rigole. În satul Dobriceni, la căminul cultural am făcut bucătăria, aşa am promis. La Stoeneşti mă lovesc de faptul că primăria a pierdut terenul de sub căminul cultural, dar şi toată suprafaţa de lângă primărie. Fosta administraţie a neglijat această problemă, nu au participat la procese şi s-a ajuns în situaţia aceasta, de a pierde pământul. Acum suntem în tratative cu Cooperaţia şi ne costă vreo 600 de milioane de lei vechi să răscumpărăm pământul.

Impact real: Aţi reuşit să formaţi o echipă?
Gheorghe Dumbravă: În linii mari sunt mulţumit de personalul pe care l-am găsit aici, cu mici excepţii. Când am venit, se vedea pe faţa lor că erau timizi, dar, încet-încet, discutând frumos cu dânşii, cred că am format o familie. Într-adevăr, erau acomodaţi cu alt stil, nu erau obişnuiţi ca primarul să stea aici mai mult de opt ore pe zi, ca uşa de la biroul meu să fie în permanenţă deschisă.

Impact real: Vă gândiţi să extindeţi sistemul de supraveghere video?
Gheorghe Dumbravă: Acest proiect aparţine fostei administraţii. Primarul de la Bărbăteşti m-a contactat în acest sens: dânsul dorea să extindă sistemul pe o reţea de 5 kilometri şi ne costă cam 15.000 de euro. Priorităţile mele sunt însă drumurile, apa, canalizarea şi abia apoi camere de filmat. Atât primarul de la Bărbăteşti, cât şi cel de la Buneşti au făcut multe pentru comunitatea pe care o reprezintă. Cel puţin domnul Radi nu ştie ce să le mai facă localnicilor, pentru că au de toate, iar acum se gândeşte să le facă un drum care să iasă la mine într-un sat.

Impact real: Care este cea mai mare dezamăgire cu privire la modul greoi de dezvoltare a comunei?
Gheorghe Dumbravă: Dezamăgirea mea cea mai marea a fost faptul că eu l-am susţinut pe fostul primar în cele trei mandate şi am alergat în campanie ca nebunul pentru dânsul. La ultimul său mandat a fost o luptă foarte strânsă şi chiar am muncit şi m-am zbătut pentru dânsul. Acesta era marele meu regret: că l-am susţinut în speranţa că va face ceva pentru comunitate. Asta a fost, dânsul era şi puţin bolnav, atât a putut realiza pentru localnici. Important este ce vom face noi de acum înainte, deoarece aşteptările oamenilor sunt mari. Dânşii ne-au dat încrederea şi nu putem să-i dezamăgim.

Impact real: Cât v-a ajutat partidul? Faceţi parte dintr-un partid mic, dar care se află la guvernare…
Gheorghe Dumbravă: Pot afirma că am fost o surpriză, deoarece eu, fiind de la PC, m-am luptat cu PSD-ul. Eu eram 100% sigur că voi câştiga alegerile, simţeam oamenii, îi vedeam după felul cum mă priveau. Iniţial, am fost desemnat candidatul PSD-ului, dar, dintr-o discuţie cu domnul Cîlea, trebuia să iau în calcul varianta de a-l pune viceprimar pe fostul primar, iar eu nu am fost de acord. Nu am acceptat şi am plecat din partid. Am dorit să candidez independent, dar, ulterior, la rugămintea lui Neluş Giuran am trecut la PC. Pentru că a existat această instabilitate am pierdut şi din procente, dar, dacă eu candidam din partea PSD-ului, mă aliniam la 85%.

Impact real: Sunteţi curtat de alte partide? Să ne aşteptăm la următoarele alegeri să candidaţi din partea altui partid?
Gheorghe Dumbravă: Curtat nu pot spune că sunt, mai mult domnul Buican mi-a propus să trec la PNL şi probabil acesta îmi va fi şi viitorul. Mă văd în acest partid. Eu am fost la domnul Giuran şi l-am implorat să mă dea afară din partid, să devin independent şi să pot trece la PNL. Aveţi dreptate: chiar dacă suntem la guvernare, PC este un partid mic şi am greşit că l-am ales. Nu ne vede nimeni la Vâlcea. La următorul mandat voi candida sigur din partea PNL-ului. Domnul Buican m-a asigurat că mă va considera ca un primar liberal şi că ce voi vedea la o primărie liberală aşa voi vedea şi la mine. Dacă dumnealui mi-a spus cuvintele acestea, eu nu vreau să-l dezamăgesc, îmi pare rău că nu am avut o întâlnire cu dumnealui atunci când am plecat de la PSD, să fi candidat şi acum din partea PNL-ului. Am greşit şi este o greşeală pe care mi-o asum. Dacă aş putea, în secunda următoare aş trece la PNL. Dacă domnul Giuran m-ar da mâine afară din PC, tot mâine aş trece la PNL. I-am spus domnului Buican că îi fac şi o adeziune în alb pentru PNL, dar dânsul mi-a spus că are încredere în ceea ce zic.

Impact real: Să ne aşteptăm înainte de alegerile următoare la o trecere în masă la PNL, în comună?
Gheorghe Dumbravă: Da, va fi o trecere cu toată echipa, de la viceprimar, consilieri şi până la electorat.

Impact real: Care este probabilitatea să realizaţi ce v-aţi propus până la finele mandatului, după cum decurg lucrurile în momentul de faţă?
Gheorghe Dumbravă: Dacă vă aduc un program electoral pe care l-am avut în campanie, cred că 130% din ce am promis voi realiza. Nu m-am hazardat de prima dată prin programul electoral, mai mult au fost cuvintele prin care le-am cerut sprijinul oamenilor şi i-am rugat să aibă încredere că voi face tot ce îmi va sta în putinţă să dezvoltăm şi noi comuna, pentru că suntem în urmă rău faţă de alte localităţi. Puteau să îmi arate orice sondaj, pentru eu eram sigur că voi câştiga alegerile, deoarece am simţit că oamenii mă vor vota, că îşi doresc schimbarea, că vor şi dânşii o comună mai dezvoltată. Eu ştiu foarte bine care sunt nevoile acestora. Cred că voi depăşi cu brio ceea ce am scris în programul electoral.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.