Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Gheorghe Anghel: „Imi doresc investitori straini in localitate”

Gheorghe Anghel se află în fruntea administraţiei locale din Olanu din anul 2008, fiind la al doilea mandat consecutiv. Cum şi-a dat seama că are chemare pentru administraţia publică locală, ce şi-a propus pentru noul mandat, dar şi în ce măsură se implică în problemele localnicilor parlamentarii din zona respectivă aflăm în interviul de mai jos.

Impact real: Majoritatea comunelor sunt deficitare la infrastructura rutieră. Care este situaţia în localitatea pe care o conduceţi?
Gheorghe Anghel: Când am venit eu se făcea o asfaltare prin Sapard, care era pe jumătate executată. Se lucra la două poduri, un proiect obţinut pe Ordonanţa 7, iar până în momentul când am ajuns primar se ţinuse doar licitaţia, dar nu se trecuse la executare. În momentul de faţă, avem finalizate lucrările: atât cea depusă pe Sapard, dar şi podurile. Apoi, în următorii patru ani, am reuşit să punem pe DJ 648 1,5 kilometri de asfalt şi, tot în aceşti ani, am mai turnat şapte kilometri de asfalt pe drumuri locale, cu finanţare de la bugetul local şi cu sprijin de la Consiliul Judeţean. Acum avem un proiect care a fost scos la licitaţie pe data de 27 august şi semnăm contractul pentru încă un kilometru de asfalt. În prezent, se asfaltează DJ 648, cu finanţare de la Consiliul Judeţean Vâlcea. Este o investiţie foarte mare şi necesară, care face legătura între două judeţe. În această lucrare este inclusă construirea a două poduri mari, de 64 de metri lungime, 9 metri lăţime şi un podeţ care face legătura cu judeţul Olt.

Impact real: Ce alte probleme ale comunităţii au mai stat în atenţia dumneavoastră în mandatul trecut?
Gheorghe Anghel: Tot în aceşti patru ani am reabilitat toate şcolite, am introdus încălzirea centrală şi am construit grupuri sanitare moderne în interiorul clădirilor. Am izolat termic toate şcolile şi grădiniţele, dar, din păcate, două s-au închis. Am făcut un teren de fotbal sintetic, având şi nocturnă, cu finanţare din bugetul local, la o valorare de 750 de milioane de lei. Am reabilitat primăria tot în acest mandat, pentru că erau necesare lucrări de izolaţie termică şi amplasarea unei centrale termice. Am construit un dispensar uman nou, cu încălzire centrală şi care, pe lângă celelalte cabinete, are şi unul stomatologic inclus. Acest obiectiv a avut finanţare din bugetul local şi o valoare de 4,7 miliarde de lei, plus 300 de milioane pentru aparatura stomatologică. Avem un nou proiect, pe HG 577, pentru introducerea reţelei de apă pe o lungime de 10 kilometri care în luna septembrie va intra în SEAP, în faza de licitaţie, pentru că avem aprobare de la Guvern şi are o valoare de 25 de miliarde. Am să continui cu un proiect de asfaltare, care va fi introdus pe Ordonată 7 pe o lungime de 5 kilometri şi pentru introducerea reţelei de alimentare cu apă în restul localităţii. Cu aceşti ultimi cinci kilometri, pot spune că se asfaltează toate uliţele şi ulicioarele din comuna Olanu. De curând, am achiziţionat un tractor cu remorcă şi un buldo-excavator şi voi lua curând un utilaj pentru deszăpezire.

Impact real: Aţi avut probleme cu alunecările de teren?
Gheorghe Anghel: Avem probleme cu alunecările de teren, dar nu majore. Am încercat, pe cât posibil, să remediem situaţiile. Am avut doar câteva gospodării, dar nimic grav, nu a fost nevoie de strămutări.

Impact real: V-aţi gândit la vreun proiect prin care să construiţi o nouă bază sportivă?
Gheorghe Anghel: Am avut un proiect pentru baza sportivă, dar nu a fost depus, deoarece nu avem spaţiu suficient. Pe viitor, va sta în atenţia mea şi acest aspect, dar, deocamdată, avem alte priorităţi. Este nevoie, într-adevăr, şi de o nouă bază sportivă, mi-aş dori una modernă, cu tribună, vestiare, dar încă nu avem teren. Avem, în schimb, un teren sintetic chiar lângă şcoală, iar copiii şi elevii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport acolo. Deocamdată, este suficient. Avem şi o echipă de fotbal înscrisă în campionatul Ligii a V-a în cadrul AJF Vâlcea, pe care o susţinem financiar din bugetul local.

Impact real: Aveţi vreun proiect de suflet pe care v-aţi dori să îl finalizaţi?
Gheorghe Anghel: Îmi doresc să am infrastructura pusă la punct şi să atrag investitori străini.

Impact real: Care a fost motivul pentru care aţi candidat a doua oară?
Gheorghe Anghel: Am candidat pentru că îmi doresc să continui, să finalizez ce am început. Trebuie continuitate, să nu te laşi bătut la orice obstacol. Administraţia locală este foarte grea, presupune multe, primarul este sunat pentru orice problemă. El trebuie să aibă şi noaptea telefonul deschis, din cauza situaţiilor de urgenţă. Încercăm să rezolvăm problemele oamenilor. Cele mai importante dintre acestea sunt drumurile şi apa curentă. Nu aş vrea să plec până nu aş rezolva problema legată de infrastructură.

Impact real: Vă reproşaţi ceva, în anii de mandat, ca primar?
Gheorghe Anghel: Nu îmi reproşez nimic, pentru că eu am făcut tot ce mi-a stat în putinţă, am avut un proiect pe Măsura 3.2.2., care cuprindea introducerea reţelei de apă şi canalizare, infrastructură şi un cămin de bătrâni, dar a fost declarat neeligibil, nu am avut punctajul pentru finalizare. Acesta poate să fie un regret.

Impact real: Care au fost primele măsuri pe care le-aţi luat atunci când aţi ocupat funcţia de primar?
Gheorghe Anghel: În 2008, am modificat puţin programul administrativ, cerând angajaţilor din această primărie ca servirea cetăţeanului să fie cât se poate de promptă. Am rezolvat foarte multe titluri de proprietate şi litigii. Cu cei din Consiliul Local formăm o echipă, iar acest lucru mi-a fost de un real folos în implementarea proiectelor şi în rezolvarea problemelor oamenilor care ne cer ajutorul.

Impact real: Dacă tot aţi amintit de titluri de proprietate şi litigii, care este situaţia comunei în privinţa retrocedărilor de teren?
Gheorghe Anghel: Aşa cum am mai spus, am rezolvat foarte multe cazuri. Mai avem 50 de titluri de proprietate de eliberat le nivelul localităţii, se lucrează la ele, dar sunt mai grele.

Impact real: Cât aţi onorat din oferta electorală cu care aţi venit în anul 2008 în faţa cetăţenilor?
Gheorghe Anghel: Pot afirma că oferta electorală cu care m-am prezentat în 2008 a fost deja depăşită, iar în această campanie am alăturat noului program electoral şi oferta din 2008, pentru că am dorit să se vadă acest aspect.

Impact real: Îi reproşaţi ceva fostului primar?
Gheorghe Anghel: Eu nu am ce să-i reproşez nimic nimănui, fiecare are dreptul să încerce. Am fost coleg cu fostul primar şi consider că a încercat să facă tot ce s-a putut pentru această localitate, atât cât a ţinut de el.

Impact real: V-aţi gândit să treceţi vreodată de la actualul partid la altul?
Gheorghe Anghel: Nu m-am gândit să trec de la un partid la altul, pentru că aici simt că mă regăsesc, am sprijin şi înţelegere din partea conducerii. În PNL sunt din anul 2004.

Impact real: V-aţi simţit oarecum nedreptăţit de faptul că la putere a fost PDL? Consideraţi că se putea face mai mult pentru comuna Olanu?
Gheorghe Anghel: Da, sigur, se puteau face mult mai multe lucruri. Faptul că eu am fost în opoziţie s-a simţit, pentru că eu cred că acel proiect pe Măsura 3.2.2. a fost respins politic. Acum nu avem ce face, trebuie să găsim alte variante şi să sperăm că va fi mai bine.

Impact real: Ce înseamnă pentru dumneavoastră funcţia pe care o aveţi? Cred că aveţi şi unele satisfacţii…
Gheorghe Anghel: Satisfacţii sunt doar atunci când vezi că faci ceva pentru comună, dar timpul pierdut pe care nu-l ştie nimeni nu îţi dă satisfacţii. Eu încep programul la ora 6.00 sau iarna poate au fost zile când am dormit în primărie şi fac aceste eforturi pentru localitate.

Impact real: Cum credeţi că sunteţi perceput de cetăţeni?
Gheorghe Anghel: Eu cred că sunt perceput bine de cetăţeni, nu am avut discuţii, dar ştiţi cum este, niciodată nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea, fiecare are necesitatea lui. Sunt un om deschis şi am găsit înţelegere din partea lor, dacă am avut nevoie de sprijinul lor. Eu, la rândul meu, le-am acordat sprijinul meu necondiţionat.

Impact real: Cum v-aţi dat seama că aveţi chemare pentru administraţia publică locală?
Gheorghe Anghel: Nu cred că se pune problema neapărat de chemare. În schimb, mi-am dat seama că este nevoie de multe lucruri în localitate. Am văzut la localităţile vecine că se putea face mai mult şi mă vrut să încerc, etalonul pe care l-am avut a fost comuna Galicea, cu toate că, în multe privinţe, i-am depăşit într-un termen scurt. Ei sunt totuşi mai avansaţi, au început alimentarea cu apă înaintea mea, sunt două persoane care se completează foarte bine una pe cealaltă.

Impact real: Cum se implică în problemele localnicilor parlamentarii din colegiul în care este inclusă comuna Olanu?
Gheorghe Anghel: Parlamentarii din zonă, în afară de senatorul Coca, care a venit pe la noi şi s-a mai interesat, nu prea există. Domnul Bleotu niciodată nu a venit pe aici, doar atunci, în campanie, a promis marea cu sarea şi dus a fost.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.