Sunteţi aici: Pagina principală // Social

Fetita abuzata de mama alcoolica

Copilărie distrusă.

O fetiţă a fost chinuită timp de doi ani de propria mamă, dependentă de alcool. După ce a abandonat-o pe un pat de spital, la naştere, femeia a cerut copilul înapoi, motivând că nu poate sta fără el. În timpul crizelor însă, mama îşi snopea fiica în bătaie, o trăgea de păr şi o zgâria pe faţă, după care o scotea în stradă. Mama violentă este cercetată acum pentru neglijenţă şi rele tratamente aplicate copilului.

Calvar

Marina M. este un copil care timp de doi ani a îndurat un calvar, declanşat de cea care i-a dat viaţă cu opt ani în urmă. După ce a venit pe lume, fetiţa a fost părăsită de mamă pe patul de spital. Nici azi nu ştie cine îi este tată, pentru că acesta nu a recunoscut-o la naştere. Ulterior, ea a fost crescută de un asistent maternal. Când a împlinit şase ani, Marina a fost reintegrată în familie, la cererea mamei, care a susţinut că îşi iubeşte copilul şi îl vrea înapoi, acasă. Nimeni nu a bănuit însă că ea va deveni o victimă sigură a violenţei. „Din sesizările pe care le-am primit, am înţeles că mama nu se trezeşte din beţie de două săptămâni şi că fetiţa era bătută crunt atunci când aceasta avea crize de nervi. Femeia suferă de etilism cronic şi, deşi rudele au dus-o de cinci ori la dezalcoolizare, nu au făcut nimic. Minora provine dintr-o relaţie cu tată necunoscut şi până la şase ani a fost în grija unui asistent maternal profesionist. Acum doi ani, minora a fost încredinţată mamei, la solicitarea acesteia. Atunci ea prezenta toate condiţiile morale şi materiale.”, a declarat Roxana Radu, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Vâlcea. Ataşat fiind de Marina, asistentul maternal s-a ocupat permanent de bunăstarea copilului, mobilându-i camera sau cumpărându-i haine. Cu toate acestea, nu a sesizat niciodată că fata ar fi supusă unor abuzuri.

Îngrijită de vecinii miloşi

Mama Marinei este o femeie divorţată şi cu alţi doi copii, care provin din căsnicia încheiată. Ea este de meserie inginer agronom, însă, din cauza dependenţei de alcool, şi-a pierdut serviciul. Asistentul maternal de la Primăria Făureşti, localitatea din care provine Marina, spune că cel care sărea de multe ori în apărarea fetiţei era concubinul femeii. „Lui îi era milă de cea mică. A fost printre cei care au insistat ca Marina Iulia să se întoarcă acasă. Dar, când se îmbăta, mama îşi dădea fiica afară pe uşă şi o îngrijeau vecinii. Am aflat că ea voia să doarmă şi, pentru că fetiţa nu o lăsa, începea să o lovească, să o tragă de păr, să o zgârie pe faţă. Învăţătoarea a văzut-o într-o zi cu semne la nas, iar mama a minţit că fusese zgâriată de pisică.”, a precizat Veronica Lupescu, asistentul social al Primăriei Făureşti.

Mama poate înfunda puşcăria

Reprezentanţii DGASPC Vâlcea afirmă că Marina Iulia a fost preluată în regim de urgenţă din locul în care era maltratată şi, probabil, va fi dată din nou în grija asistentului maternal. „Chiar dacă, ultima oară, fetiţa nu prezenta semne pe corp, era clar că a fost abuzată emoţional. Din punctul nostru de vedere, mama este acuzată de neglijare.”, a mai adăugat Roxana Radu. Poliţiştii o cercetează şi ei pe Maria M. „În prezent, se fac verificări în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, conform articolului 306 din Codul Penal. Dacă va fi declanşată urmărirea penală şi se va constata că femeia se face vinovată, ea riscă între 3 şi 15 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.”, a declarat comisarul Simona Dumitrică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.