Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

„Festivalul Cireşarii” este un simbolul al localităţii

La Dănicei s-au născut personalităţi de seamă care au adus mai departe, în ţară şi în lume mesajul lor, au dăruit umanităţii ceva din frumuseţea lor spirituală, din trăinicia şi durabilitatea acestei vetre, cu mari rezonanţe istorice. Pentru comunitate şi pentru toţi aceşti fii de seamă ai localităţii, primăria organizează în fiecare an o zi a localităţii, sub genericul „Festivalul Cireşarii”, devenită tradiţie. Primarul este de părere că Ziua comunei Dănicei nu este ziua primăriei, ci ziua locuitorilor acestei comunităţi. Mulţi sunt cei care afirmă că astfel de manifestări sunt oportune, iar majoritatea oamenilor cu gândire şi spirit civic susţin aceste evenimente: „Este necesară organizarea unei zile dedicată comunităţii, este un prilej ca lumea să se adune şi să-şi regăsească tradiţionalele sale valori, fiindcă acestea au ajutat poporul român să-şi păstreze fiinţa lui naţională şi să supravieţuiască în tulburata sa istorie. Este important să susţinem aceste manifestări deosebite ale comunităţii noastre”, ne-a declarat primarul Dumitru Pirneci. Acesta a precizat că sărbătoarea de suflet a cetăţenilor din comună, „Cireşarii”, este un amplu eveniment cultural, artistic şi sportiv. „Pentru noi „Festivalul Cireşarii” este un simbolul al localităţii”, spune primarul.

 

Festivalul „Cireşarii” a ajuns la a 47-a ediţie

Duminică, 11 iunie, în localitatea Dănicei a avut loc cea de 47-a ediţie a „Zilelor localităţii Dănicei”, sub genericul „Festivalul Cireşarii”. Sărbătoarea comunei Dănicei s-a dovedit şi anul acesta a fi o manifestare de excepţie, motiv de mare satisfacţie pentru echipa primăriei. ,,Sunt bucuros că am reuşit să organizăm o asemenea manifestare. Reuşita acestui eveniment deosebit s-a datorat implicării întregii noastre comunităţi, a Consiliului. Local şi echipei din primărie. În acelaşi timp, le mulţumesc celor care au răspuns ,,prezent” pentru organizarea unei astfel de manifestări. În felul acesta, am dorit să-mi arăt recunoştinţa faţă de concetăţenii mei, care mă susţin în toate proiectele pe care doresc să le realizez. Avem multe de făcut în localitatea noastră, însă, cu multă răbdare, muncă şi voinţă le vom face împreună pe toate”, a declarat pentru cititorii ziarului Impact real, primarul Dumitru Pirneci.

Primăria Dănicei sprijină manifestările culturale, istorice, religioase şi sociale ale comunităţii şi alocă în fiecare an resursele financiare pentru bunul mers al activităţilor.

Potrivit primarului Pirneci, localnicii din Dănicei valorifică tradiţia, iar, în acest sens, administraţia locală a fost mereu alături de aceştia, prin sprijin financiar. Evenimentul s-a desfăşurat în parcul amenajat în imediata apropiere a şcolii din satul Lăunele de Jos, unde au fost prezenţi, alături de localnici, şi personalităţi din viaţa politică şi administrativă a judeţului. La festivalul organizat de Primăria Dănicei au participat elevii şcolilor din localităţile Dănicei, Galicea, Dragoeşti, Vitomireşti, Cuca, Olanu, Nicolae Bălcescu, Stoileşti, fiind un prilej de cântec, joc şi bucurie. Astfel, pe parcursul întregii zile au avut loc o serie de competiţii menite a-i bucura pe copiii din localităţile prezente la eveniment şi a-i antrena în diverse activităţi artistice şi întreceri sportive. Toate echipele au ieşit câştigătoare, fiind premiate cu diplome.

 

Nume sonore din lumea muzicală autohtonă au dat tonul petrecerii

Pe scena amenajată în Zăvoiul din satul Launele de Jos a avut loc un concert folcloric susţinut atât de orchestra „Rapsodia Vâlceană”, interpreţii de muzică populară Nicu Paleru, Florin Vasilică, Mariana Ionescu Căpitănescu, Nicolae Datcu, dar şi de elevii şcolilor prezente la Festival.

În mijlocul locuitorilor comunei, s-a aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean, care a ţinut să-şi exprime în mod public susţinerea sa pentru toate proiectele edilitare care se vor derula la Dănicei.

 

Primarul şi viceprimarul colaborează pentru binele comunităţii

Primarul Dumitru Pirneci, aflat la cel de-al patrulea mandat şi noul viceprimar, Mihai Cernătescu, tratează misiunea din fruntea primăriei cu extrem de mare seriozitate. Spun că atragerea fondurilor în localitate este absolut necesară, reprezentând o prioritate. Împreună demonstrează că proverbul „omul sfinţeşte locul” este cât se poate de adevărat, pentru că amândoi au experienţă în administraţie şi nu stau o clipă locului: construiesc, organizează evenimente, sunt alături de oameni. Sunt pur şi simplu acolo unde trebuie să fie.

 

La Dănicei se toarnă asfalt pe drumurile comunale

Viceprimarul Mihai Cernătescu explică ce lucrări de asfaltare sunt în derulare în localitate: „În această perioadă, în localitate sunt în desfăşurare lucrările de asfaltare a drumului comunal 182. Drumul este pregătit pentru turnarea asfaltului pe care, din graficul lucrărilor, pot spune că săptămâna viitoare se va turna primul strat, urmând ca, în etapa viitoare să se lucreze la modernizarea rigolelor. Drumul comunal are o lungime de un kilometru”, declară viceprimarul liberal Mihai Cernătescu. Investiţia face parte din proiectul de modernizare a infrastructurii prin asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de patru kilometri, demarat cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării. Viceprimarul afirmă că, după finalizarea acestui drum, vor începe lucrările de modernizare a drumul comunal 181 unde mai sunt de asfaltat 800 de metri: „Acest drum face parte dintr-un alt proiect depus la Ministerul Dezvoltării pentru o lungime totală de 5 kilometri în satul Dobreşti. Mai avem inclusiv o extindere de alimentare cu apă, la care se lucrează”, adaugă viceprimarul Mihai Cernătescu.

 

Modernizarea şcolii, un proiect finanţat

Anii trecuţi, la Dănicei funcţionau şapte şcoli, în timp ce astăzi, din cauza scăderii demografice, în localitate mai funcţionează numai două şcoli: una în satul Lăunele de Jos şi alta în satul Udreşti, unde învaţă aproximativ 200 de copii. Administraţia locală are în prezent un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării în vederea modernizării şcolii din satul Lăunele de Jos: „Considerăm că este necesar ca elevii să beneficieze de facilităţi, pentru a nu fi nevoiţi să meargă în oraş să studieze. Comuna Dănicei beneficiază de cadre didactice specializate, iar copiii au de la cine să înveţe”, afirmă primarul. „Pentru această şcoală avem un proiect finanţat, de modernizare a clădirii, aflat în faza de licitaţie. Lucrările includ schimbarea acoperişului, consolidarea clădirii, anvelopare, schimbarea tâmplăriei, modernizarea interioarelor. Fondurile sunt alocate de la Ministerul Dezvoltării, iar valoarea proiectului este de aproximativ 17 miliarde de lei”, declară viceprimarul Mihai Cernătescu.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.