Sunteţi aici: Pagina principală // Fapt divers

Facuti praf de marfarul cu soda

Ghinion fatal.

Pentru că nu s-au asigurat, doi tineri au sfârşit cumplit, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un marfar încărcat cu sodă. Autoturismul făcut zob a fost târât de locomotivă mai bine de 500 de metri. Traficul feroviar a fost blocat câteva ore, iar victimele abia au fost scoase cu ajutorul medicilor de la descarcerare. Acest grav eveniment rutier se produce la doar câteva zile după ce IGPR a coordonat o amplă acţiune, în 13 judeţe, pentru prevenirea accidentelor la trecerile de nivel cu calea ferată.

Nu s-au asigurat la trecere

Accidentul în care un tânăr de 25 de ani şi un adolescent de 16 ani şi-au pierdut viaţa s-a petrecut în localitatea Ioneşti-Vâlcea. Ajuns în dreptul căii ferate din zona Marcea, Florin Băescu, şoferul autoturismului marca Opel, a omis să se mai asigure de venirea vreunui tren. Ghinionul a făcut ca, în acele momente, să apară marfarul cu numărul 83532, încărcat cu sodă, care circula pe ruta Râureni – Piatra Olt. Deşi mecanicul locomotivei a încercat toate semnalele de avertizare, sperând că maşina se va urni de pe şine, nu a mai putut evita impactul. Atât Băescu, cât şi amicul său minor, Ionuţ Radu, au murit instantaneu. „Din primele cercetări a rezultat faptul că şoferul autoturismului nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată, care nu era semnalizată. În urma impactului, maşina a fost târâtă aproximativ 500 de metri de locomotivă. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă de la Poliţia Municipiului Drăgăşani, precum şi un echipaj SMURD, care i-a scos dintre fiare pe tinerii decedaţi şi încarceraţi.”, a declarat subcomisarul Emilian Muşulete, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea. Traficul feroviar a fost blocat aproximativ două ore, până la finalizarea cercetărilor.

Acţiunea preventivă a cuprins toate judeţele Olteniei

Acest grav accident de circulaţie se produce la doar câteva zile după ce poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Transporturi şi Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul IGPR au coordonat activitatea structurilor din teritoriu într-o acţiune desfăşurată în 13 judeţe, pentru prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată. Potrivit comunicatului oficial emis de IGPR, poliţiştii secţiilor regionale de Poliţie Transporturi, împreună cu poliţişti ai Direcţiei Poliţiei Rutiere au organizat şi desfăşurat în Dolj, Argeş, Gorj, Olt, Mehedinţi, Teleorman, Vâlcea, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, Alba şi Mureş controale şi razii pentru a preveni accidentele produse la trecerile la nivel cu calea ferată, pe fondul nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone. Pentru monitorizarea traficului la trecerile la nivel cu calea ferată, în acţiune au fost angrenaţi peste 270 de poliţişti rutieri şi 178 de poliţişti de la Transporturi. Oamenii legii au controlat aproape 2000 de autovehicule, au constatat 11 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, reţinând 66 de permise de conducere în vederea suspendării. Pe scurt, peste 1000 de şoferi au fost depistaţi comiţând diferite abateri.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.