Majoritatea drumurilor din judeţul Vâlcea arată ca după bombardament. Drumul naţional 7D Sibiu – Curtea de Argeş – Piteşti, varianta de ocolire a Văii Oltului, poate fi parcurs numai cu maşini de teren, dar şi drumurile naţionale au probleme. Gropaniada contoinuă însă, autorităţile preferând să cârpească gropile în loc să le repare definitiv.
Drum naţional numai .. pe hartă
DN 7D figurează pe hartă ca fiind drum naţional, dar, în realitate, arată ca o înşiruire de tranşee. Primarii comunelor Câineni, Titeşti, Boişoara şi Perişani, care sunt tranzitate de DN 7D spun că această calitate, de drum naţional este strict pe hartă, nu şi pe teren. „Pe hartă este trecut drum naţional, legătura Văii Oltului cu municipiul Curtea de Argeş, dar în realitate doar cu maşină de teren se poate merge. Este un dezastru pentru toată zona asta faptul că de 20 de ani sunt numai promisiuni. Reabilitarea acestui drum ar face ca Moeciu – Bran să fie nimic, pe lângă explozia de pensiuni agro-turistice în zonă”, a declarat Petre Popescu, primarul din Boişoara. Primarul din Câineni, Ion Nicolae, a reuşit să asfalteze în campania electorală 5 kilometri din acest drum. „Este prea puţin. Ce să fac? Să aştept iarăşi un ciclu electoral, să cerşesc bani pentru restul? Este o investiţie uriaşă, o dată finalizată poate prelua traficul de pe Valea Oltului, poate aduce dezvoltatori în turism, poate face minuni”, a spus Nicolae. Primarii din Titeşti şi Perişani susţin că „cele două utopii ale zonei sunt asfaltarea DN 7 şi autostrada culoar IV”. „Este drumul important din comuna Titeşti, dar este o uliţă, nicidecum un drum naţional. Cred că au înnebunit toţi de la Consiliul Judeţean până la ministere cu solicitările noastre”, a afirmat Cătălin Daneş, primarul comunei Titeşti. DN 7D traversează zona montană de nord a masivului Cozia şi este legătura rutieră cea mai apropiată dintre Sibiu şi Piteşti, prin Curtea de Argeş. Până în 2004 figura sub denumirea de drum judeţean. Trecerea la nivelul de drum naţional a avut în vedere reabilitarea acestuia ca şi variantă de ocolire a Văii Oltului. În prezent, dintre cei 35 de kilometri de drum nu sunt asfaltaţi decât 5. DN 7D traversează patru comune din judeţul Vâlcea, zona numită Ţara Loviştei – Câineni, Boişoara, Titeşti şi Perişani. Este de mult timp în aşteptare pe listele de priorităţi, fiind printre cele opt trasee rutiere – limită de judeţ.
DN7, afectat de alunecări
Şoseaua ce face legătura între Râmnicu Vâlcea şi Piteşti arată ca după bombardament, iar acum a fost afectată, la limita cu judeţul Argeş şi de noi alunecări de teren. Din cauza unor alunecări de teren, circulaţia pe DN 7, în judeţul Argeş, a fost întreruptă la sfârşitul săptămânii trecute. Tot pe DN 7, în judeţul Vâlcea, la limita cu judeţul Sibiu, circulaţia a fost blocată la sfârşitul acestei săptămâni, din cauza unor copaci căzuţi pe partea carosabilă. În judeţul Argeş s-a produs din nou o alunecare de teren, care a blocat o bandă de circulaţie a DN7, la kilometrul 136+500, în zona Drăganu. Traficul a fost oprit pentru circa 30 de minute pe sensul Piteşti – Râmnicu Vâlcea, pentru degajarea părţii carosabile. Administratorii drumurilor naţionale se limitează însă să astupe craterele cu nisip. „Gropile s-au format de la sare, iar acum se fabrică şi un asfalt foarte rugos, care reţine apa”, a explicat Eugen Mănescu, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Vâlcea. Pe Valea Lotrului, drumarii se luptă cu viiturile şi avalanşele, în ultimele zile înregistrându-se şapte – opt evenimente de acest gen la Malaia şi Voineasa. Pe drumul Găneasa-Drăgăşani, au apărut de asemenea zeci de cratere, iar câţiva şoferi se gândesc deja să dea în judecată administraţia locală. Reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea au demarat însă acţiunea de umplere a gropilor cu macadam, aruncat direct din maşină, sau cu asfalt pus la butelie. Lunar, de pe drumurile naţionale din judeţul Vâlcea dispar 30 – 40 de indicatoare.
Buna ziua,
Rferitor la traseul Caineni-Titesti- Curtea de Arges, acest tronson ar fi deosebit de interesant nu doar ca alternativa la Valea Oltului ci si ca dezvoltare a unei zone deosebite. Problema reala este ca acest zone sunt pastorite de niste idioti. Ceea ce spune primarul catalin danes este fals. Asta pentru ce el este un PROST atat de mare incat tremura si numai cand e nevoit sa mearga la o simpla sedinta la judet. Si cand spun PROST, ma refer la formarea lui profesionala si la caracterul sau. N-a reusit nici macar sa se incojoare de oameni capabili, a adunat pe langa el doar lichele. ASfaltarea rutei Caineni – Titesti si Titesti – Cornet ar aduce populatia din zona in mileniul III, acum fiins undeva in anii `80… \Imi pare rau s-o spun, dar nu vad speranta decat in fii satului care sa faca presiuni la diverse nivele pentru aceste scopuri. SA-l ignore pe acest IDIOT.
Sa ne auzim cu bune.
Buna ziua,
Rferitor la traseul Caineni-Titesti- Curtea de Arges, acest tronson ar fi deosebit de interesant nu doar ca alternativa la Valea Oltului ci si ca dezvoltare a unei zone deosebite. Problema reala este ca acest zone sunt pastorite de niste id.ioti. Ceea ce spune primarul catalin danes este fals. Asta pentru ce el este un PROS.T atat de mare incat tremura si numai cand e nevoit sa mearga la o simpla sedinta la judet. Si cand spun PR.OST, ma refer la formarea lui profesionala si la caracterul sau. N-a reusit nici macar sa se incojoare de oameni capabili, a adunat pe langa el doar li.chele. ASfaltarea rutei Caineni – Titesti si Titesti – Cornet ar aduce populatia din zona in mileniul III, acum fiins undeva in anii `80… \Imi pare rau s-o spun, dar nu vad speranta decat in fii satului care sa faca presiuni la diverse nivele pentru aceste scopuri. SA-l ignore pe acest I.DIOT.
Sa ne auzim cu bune.