Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Dispensarul uman va intra in reabilitare

dispensar necesita reabilitTot în acest mandat, primarul îşi doreşte întocmirea unui proiect care vizează amenajarea dispensarului medical. Clădirea este veche, iar primarul doreşte să păstreze linia arhitecturală. Pentru acest lucru, alesul local susţine că are nevoie de fonduri, dar, în cazul în care nu va fi sprijinit pentru reabilitarea acestei clădiri importante, va face tot posibilul să o amenajeze cu bani de la bugetul local. Acest lucru ar însemna o durată mai mare a lucrărilor: „Doresc reabilitarea dispensarului uman, pentru care deja am contactat şi un proiectant, un specialist care să analizeze gradul de uzură. Aş vrea să încep cu acoperişul şi ulterior cu partea de jos. Această clădire este foarte veche, are peste 150 de ani. Este ridicată de unii dintre boierii măciuceni care au locuit aici şi care deţineau mai multe proprietăţi. Aş vrea să păstrăm linia arhitecturală, să fie un fel de monument al nostru. Întreaga reabilitare va fi susţinută cu bani de la bugetul local, dacă nu obţinem alte fonduri.”, a spus primarul comunei Măciuca, Nicolae Văduva.

Bibliotecă modernă la capătul judeţului
Infrastructura educaţională reprezintă o prioritate pentru noul primar al comunei Măciuca. Liberalul îşi doreşte construirea din temelii a unei clădiri în care să funcţioneze biblioteca din localitate. În prezent, aceasta funcţionează în incinta liceului din comună: „Am o anexă în spatele primăriei, unde vreau să mut biblioteca din comună, care actualmente se regăseşte în cadrul şcolii. Va apărea licitaţia zilele acestea, dar noi deja am conturat ceva, iar până la 15 august eu sper că această bibliotecă va funcţiona în cadrul primăriei. Investiţia va fi suportată din bugetul local şi va costa 2,5 miliarde de lei vechi. Probabil, nu vom termina lucrarea în totalitate anul acesta.”, a mai spus Nicolae Văduva.
Nicolae Văduva: „Proiectele le vom lucra cu firme de consultanţă”
Nicolae Văduva susţine că va întocmi numeroase proiecte pentru a ridica localitatea la standarde europene. Întrebat dacă are în momentul de faţă specialişti în primărie care să se ocupe de întocmirea proiectelor, Nicolae Văduva a precizat faptul că aceste proiecte necesită mult timp şi o atenţie deosebită şi că lipsa de personal îl va determina să lucreze cu firme de consultanţă: „Nu avem specialişti şi, probabil, dacă va fi să accesăm fonduri europene vom lucra cu firme de consultanţă. Noi nu ne putem acoperi cu oamenii pe care îi avem nici măcar atribuţiile de la primărie. Pentru întocmirea unor astfel de proiecte este nevoie de timp, de specialişti în domeniu, de oameni care să facă numai aşa ceva. Cu firma de consultanţă avem certitudinea că proiectul a fost întocmit foarte bine, pentru că şi aceste proiecte costă o grămadă de bani şi există posibilitatea ca ele să nu fie accesate. Trebuie să facem tot ce ţine de noi pentru ca proiectele să fie întocmite foarte bine şi numai cu firme de consultanţă am putea reuşi. Avem oameni isteţi, dar nu putem să lucrăm noi astfel de proiecte. În plus, nici măcar salariile nu motivează.”, a mai spus primarul comunei Măciuca.
Echipa de fotbal Damila Măciuca, emblema localităţii
Deşi este greu de crezut că un buchet de sate populat cu doar 2.000 de suflete poate susţine o echipă de fotbal la nivelul Ligii a II-a, iată că răspunsul este afirmativ. Damila Măciuca este, excluzând Concordia Chiajna, singura echipă din mediul rural care activează în primele ligi româneşti. Nebunia a început acum câţiva ani, când echipa a reuşit o promovare istorică în Liga a III-a. Până atunci, Măciuca nu fusese niciodată reprezentată în eşaloanele naţionale. Mai fuseseră prezenţe întâmplătoare în Cupa României, când la Măciuca veniseră echipe „de oraş “. După un sezon prevăzut cu noi exigenţe, Măciuca a început să conteze pe harta fotbalului mic. O localitate până atunci neînsemnată devenise, la meciurile de pe teren propriu, loc de pelerinaj pentru antrenorii şi iubitorii de fotbal din Craiova, Drăgăşani, Râmnicu Vâlcea sau Târgu Jiu. Damila Măciuca a reuşit un retur de excepţie în Liga a III-a, fără a cunoaşte înfrângerea. Astfel, în sezonul competiţional 2012-2013, Damila Măciuca a reuşit o promovare în eşalonul Ligii secunde, unde se menţine şi astăzi, pe locurile fruntaşe.
Damila Măciuca, susţinută de senatorul Dan Niţu
Ascensiunea echipei de fotbal a comunei s-a datorat patronului clubului, care a „băgat” bani frumoşi pentru susţinerea formaţiei în eşaloanele naţionale. Astfel, senatorul Dan Niţu, împreună cu fratele său au creat o echipă emblemă a comunei, care scotea localnicii din case în fiecare sâmbătă şi duminică, pentru a vedea fotbal de calitate. Dezamăgirea administraţiei locale, dar mai ales a localnicilor s-a produs în momentul în care echipa a promovat la nivelul Ligii a II-a şi Dan Nitu a trebuit să găsească o alternativă imediată de desfăşurare a meciurilor „de acasă”, deoarece stadionul din Măciuca, splendid, ce-i drept, se arăta neîncăpător pentru suporteri şi redus ca dimensiune, conform standardelor impuse de FRF. Pentru Liga a II-a, Damila Măciuca s-a mutat la Drăgăşani, unde baza sportivă corespundea exigenţelor acestui nivel. Stadionul din municipiul Drăgăşani a căpătat o altă faţă, fiind supus modernizărilor.

Dan Niţu, prezent la inaugurarea stadionului de la Băbeni
Vineri, 15 martie 2013, senatorul Remus Daniel Niţu a participat, însă, la inaugurarea bazei sportive din satul Valea Mare (Băbeni), alături de alte oficialităţi. „Susţin demersul edililor locali de a oferi oamenilor această bază sportivă, care înseamnă nu numai un sprijin şi o rampă de lansare pentru echipele locale de fotbal, ci mai ales un bun al comunităţii locale. Această investiţie va fi un loc de întâlnire şi de petrecere a timpului liber şi unul dintre cele mai potrivite moduri de a promova un stil de viaţă sănătos în rândul copiilor şi al tinerilor.“, a declarat Dan Niţu.

Baza sportivă a intrat în reabilitare
Primarul Nicolae Văduva susţine că baza sportivă va căpăta, în curând, dimensiunile impuse de FRF, pentru ca echipa de fotbal să-şi poată desfăşura meciurile de pe teren propriu în comuna în care a luat fiinţă: „Baza sportivă se afla într-o continuă refacere, ea s-a mărit la indicaţiile Federaţiei, i s-au dat dimensiunile corecte. Lucrările se vor relua în primăvară, am înţeles că vom avea mai multe echipe de juniori şi sperăm să reuşim să susţinem din bugetul local măcar o grupare de juniori. Am mutat gardurile, iar în primăvară va fi adus din nou gazon, pentru a fi acoperită partea care a fost extinsă. Tribuna va fi lărgită în lateral, iar capacitatea va fi de 1.000 de locuri.”, a precizat primarul. Acesta a mai declarat că dorinţa localnicilor este ca echipa să se întoarcă şi să joace în comuna Măciuca, însă e puţin probabil la cum evoluează lucrurile. Gurile rele susţin că Dan Niţu ar putea muta formaţia la Craiova, însă primarul este încrezător că Damila Măciuca se va întoarce acasă: „Noi ne dorim ca echipa să joace aici, în comună. Domnul Niţu a mai cumpărat nişte terenuri în prelungirea bazei sportive şi îşi doreşte amenajarea a încă unui teren de sport. Suntem disperaţi şi îl stresăm în permanenţă să aducă echipa aici sau, dacă nu, măcar să mai facă încă una la nivelul Diviziei C, deoarece oamenii au fost obişnuiţi ca sâmbăta şi duminica să vină la fotbal. La fiecare sfârşit de săptămână era o atmosferă extraordinară aici, în comună.”, a concluzionat primarul din Măciuca, Nicolae Văduva.
Nicolae Văduva: „Tineretul a plecat din comună, din lipsa utilităţilor”
Nicolae Văduva a ţinut să menţioneze că tineretul a plecat din localitate tocmai din aceste motive. Liberalul este sigur că, în cazul în care comuna Măciuca va avea apă şi canalizare şi drumurile bine puse la punct, întoarcerea şi stabilirea tinerilor în localitatea în care s-au născut va deveni foarte probabilă: „Tinerii care doresc să se întoarcă în comună tocmai din acest motiv nu o fac, din cauza condiţiilor. Ce să faci în comună dacă nu ai apă, canalizare şi drumuri? Dacă rezolvăm aceste probleme, atunci putem vorbi şi de atragerea de investitori şi determinarea tinerilor să se întoarcă în comună.”, a completat alesul PNL.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.