Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Dispensar ridicat din temelii

dispensar medNevoile oamenilor sunt numeroase, dar primarul Gheorghe Staiu povesteşte că a încercat să facă tot posibilul încât să mulţumească, în special, bătrânii din localitate, dar şi tinerii. Pentru persoanele vârstnice a construit un dispensar din temelii în satul Şuşanii de Jos, pentru ca acestea să nu mai fie nevoite să meargă 5-6 kilometri ca să primească îngrijiri medicale. Cu ajutorul celor doi medici care lucrează prin rotaţie reuşeşte să mulţumească toţi localnicii. „Am făcut un dispensar nou, iar pe celălalt l-am reabilitat, am doi medici care lucrează prin rotaţie, astfel încât să existe în permanenţă un doctor la unul dintre dispensare. Este atât în folosul medicului care intră în contact cu toţi cetăţenii, dar şi al oamenilor care nu mai sunt nevoiţi să meargă 5 kilometri de la Râmeşti până la dispensarul de la Şuşanii de Sus”. Primarul a mai adăugat că dispensarul de la Şuşanii de Jos a fost construit în primul mandat, fiind realizat cu fonduri locale. În plus, în noul dispensar, primarul a făcut posibilă amenajarea unei farmacii umane: „Primul dispensar construit din temelii l-am făcut în primul mandat, înainte de alegerile din 2008. Investiţia a fost realizată cu bani de la bugetul local. Dispensarul este modern, are toată aparatura necesară, iar în interior am amenajat inclusiv o farmacie umană, de strictă necesitate pentru cetăţeni. Oamenii sunt foarte mulţumiţi, deoarece farmacia primeşte şi reţete compensate, iar relaţia între farmacist şi medic este una foarte bună, pentru că ei trebuie să se coreleze cumva, pentru a putea prescrie medicamente care se găsesc aici, iar oamenii nu mai sunt nevoiţi astfel să meargă la Slatina sau Drăgăşani pentru a-şi cumpăra pastile.”, a completat alesul PNL. În 2012, Gheorghe Staiu a reabilitat dispensarul de la Şuşanii de Sus, 70% din construcţie fiind modernizată, iar cealaltă parte va fi amenajată pentru funcţionarea unui cabinet stomatologic: „Spaţiul se pretează, are tot ce trebuie, intrare separată şi o să finalizăm investiţia anul viitor. Am purtat deja discuţii cu un medic stomatolog, sper să reuşesc să pun la punct cabinetul, pentru că doctorii nu pot veni cu tehnica după ei, trebuie să ai un scaun şi aparatură, cât de cât.”, a mai spus Staiu.
Căminul cultural, un proiect eşuat
Viaţa culturală a unei comune este foarte importantă. Acest lucru este cunoscut şi de primarul Gheorghe Staiu, care susţine că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru reabilitarea căminului cultural din localitate. Proiectul pentru modernizarea acestei clădiri a fost depus la Compania Naţională de Investiţii, dar a avut ghinionul de a nu fi prins spre finanţare. Primarul aruncă acum vina pe faptul că localitatea Şuşani era beneficiara unui alt proiect de anvergură, depus tot la CNI: „Pentru căminul cultural am avut studiu de fezabilitate şi l-am depus la CNI, dar am pierdut din cauza a trei puncte. Pentru faptul că am avut sala de sport, un proiect obţinut tot prin CNI, cred că s-a ţinut puţin cont şi de acest lucru, în sensul ca localităţile care au sală de sport să nu mai prindă şi proiecte pentru cămin cultural, iar asta a făcut să pierdem finanţarea.”, a spus primarul.
Sală de sport modernă la Şuşani
O altă investiţie de admirat, pe care primarul comunei Şuşani, Gheorghe Staiu, a reuşit să o atragă în localitate este amenajarea unei săli de sport moderne, cum mai există doar una în judeţul Vâlcea. Primarului i-a surâs norocul şi a reuşit să obţină finanţare prin CNI pentru un proiect prin care a fost amenajată o sală de sport impunătoare, cu 150 de locuri. În felul acesta, tinerii din localitate au unde să-şi desfăşoare orele de curs, dar şi activităţile sportive extraşcolare pe timp de iarnă: „Pot să vă mai spun că, în acest mandat, am realizat o sală de sport şcolară pentru 150 de locuri, care este pusă la dispoziţia elevilor din Şuşani, ei desfăşurându-şi orele de sport acolo în condiţii extrem de bune, de care poate mulţi elevi din Râmnic nu se bucură.”, a spus primarul. Totodată, Staiu susţine că a avut în vedere şi modernizarea tuturor şcolilor din localitate: „Am modernizat ambele şcoli: Şcoala coordonatoare de la Şuşani şi Şcoala Uşurei, în care tinerii noştri învaţă în condiţii optime”.
Baza sportivă, în curs de reabilitare
Un proiect important este şi amenajarea unei baze sportive moderne în localitatea Şuşani, proiect pe care Staiu îl are deja în derulare şi pe care promite să-l ducă la bun sfârşit în acest mandat. Primarul şi-a propus să iasă un lucru de calitate şi în acest domeniu, aşa cum a reuşit să facă şi în ceea ce priveşte sala de sport a comunei. Astfel, în timp ce alţi primari s-au mulţumit să risipească banii de la bugetul local pentru amenajarea unei baze sportive, Gheorghe Staiu are de gând să amenajeze aici o bază sportivă care poate rivaliza cu cele mai frumoase din judeţ. „De asemenea, am un proiect pentru o bază sportivă în localitate, care este în desfăşurare, însă, din cauza lipsei finanţării pe Ordonanţa 7 a Guvernului, am fost nevoit să întrerup lucrările.”, a mai adăugat Staiu.
Staiu va amenaja două parcuri de promenadă
Primarul Gheorghe Staiu şi-a propus să aibă în vedere şi spaţiile verzi, în acest mandat. Astfel, şi-a trecut în programul electoral amenajarea a două parcuri de promenadă: „Îmi mai doresc şi construirea a două parcuri de promenadă în comuna Şuşani, astfel încât să începem să punem la dispoziţia tineretului condiţii de aşa natură încât să îi determinăm să nu mai părăsească această comună în favoarea zonelor urbane, şi, în acelaşi timp, să le facem şi bătrânilor noştri mai plăcuţi anii grei ai bătrâneţii.”.

Şase poduri construite în localitate
Unul dintre marile proiecte pe care Gheorghe Staiu le-a implementat în comuna Şuşani a fost construirea a şase poduri, proiect prins pe Ordonanţa 7 şi finalizat în mandatul 2008-2012. Cele şase puncte în care au fost construite podurile sunt: La Boţea, Linia Mică, Anuţeşti, La Badu, Adacale Şcoală, Adacale Luncă. În plus, tot în această perioadă s-a turnat asfalt pe mai mult de 5 kilometri pe Drumul Comunal 63 Şuşani – Stoiculeşti, pe o lungime de 3,4 kilometri, şi DC 65 Râmeşti- Adacale, pe o lungime de doi kilometri.

 

În curând, se deschide piaţa agroalimentară
Gheorghe Staiu a reuşit să finalizeze numeroase proiecte, chiar dacă primăria are conturile blocate de mai bine de trei ani. Cetăţenii i-au dat girul anul trecut pentru un nou mandat, cu gândul că acesta va putea pune în funcţiune alimentarea cu apă şi că va reuşi să implementeze şi alte proiecte menite să le îmbunătăţească viaţa. Pe programul electoral cu care a venit în faţa cetăţenilor avea specificat ca proiect de viitor amenajarea unei pieţe agroalimentare, o necesitate stringentă pentru localnici: „Am în proiectare o piaţă agroalimentară care este foarte necesară, pentru ca toate produsele noastre să nu mai plece în alte comune şi să rămână în interior, este extrem de necesar un schimb de cereale pentru ridicarea nivelului de trai într-o comunitate.”, a mai spus primarul.

Gheorghe Staiu: „În satul Stoiculeşti este deficienţă de apă potabilă”
Gheorghe Staiu are nevoie de sprijinul Consiliului Judeţean pentru a pune în funcţiune sistemul de alimentare cu apă. Mai mult decât atât, problema apei potabile este prezentă şi în comuna Şuşani, cu precădere în satul Stoiculeşti, care duce lipsă acută de apă: „Mi-am propus să termin proiectul de alimentare cu apă şi să-l repun în funcţiune, pentru a da apă cetăţenilor. Avem câteva zone în comună care au cu adevărat nevoie de apă, cum ar fi satul Stoiculeşti, unde este deficienţă de apă potabilă.”, a mai spus Gheorghe Staiu.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.