Sunteţi aici: Pagina principală // Politică

Directorii pesedisti ezita sa isi dea demisia

Gutau MirceaConcediile medicale, alternativă pentru schimbare.

Lista schimbărilor politice continuă în judeţul Vâlcea. Preşedintele PD-L Vâlcea, Mircia Gutău, a anunţat alte câteva nume propuse pentru deconcentrate. Pedeliştii nu pierd nici o secundă şi se mişcă cu rapiditate când vine vorba de înlocuirea directorilor PSD.

Schimbare cu japca

Surpriza cea mai mare o reprezintă Dorin Dobrişan, care va fi numit director la Direcţia Apelor Olt în locul lui Ion Matei, dar care se pare că nu este atât de dornic precum se aşteptau pedeliştii să preia această funcţie, pe care o consideră una… temporară. Pe lista PD-L-ului se mai află şi Florel Bădele, care va ocupa postul de director la Direcţia de Agricultură, Gheorghe Dumitraşcu – Oficiul de Cadastru, Alina Târlea – Hotel Livadia Olăneşti, Rozin Ceauşescu sau Tudor Ştefoane – AJOFM, Constantin Lazăr – Direcţia pentru Statistică, Gheorghe Crăciun – SAPARD, Marian Mirea – Administraţia Naţională Îmbunătăţiri Funciare, Maria Murăruş – Autoritatea de Sănătate Publică (nici aceasta nu este prea încântată de propunere), dar şi Cornelia Papuzu – Casa Corpului Didactic. Prima schimbare produsă a fost la Inspectoratul Şcolar, unde Gabriela Ene a fost instalată în locul Cameliei Coroiu. Pe lista schimbărilor se regăseşte, de asemenea, Direcţia Vamală (Virgil Pârvulescu), ITRSV (Călin Croitoru), APIA (Aurel Simion), ARR (Florinel Butnaru), RAR (Iuliana Moise), Hidroelectrica (Marian Diaconescu), Exploatarea Minieră (Ion Pandia), CAS (Rodica Mărginean), Oficiul de Consultanţă Agricolă (Marius Constantinescu), Garda de Mediu (Dan Fiera), Direcţia pentru Protecţia Mediului (Narcisa Urea), Spitalul Drăgoeşti (Dumitru Călugăraşu) etc. Mircia Gutău a anunţat, contrar aşteptărilor, că îl va schimba şi pe inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, Ion Nicolaescu, chiar dacă acesta face parte din PD-L. Nicolaescu va fi doar adjunct, în timp ce instituţia va fi condusă de Ionela Bâcă.

Concediile medicale nu îi salvează

Cei mai mulţi directori au fost speriaţi de mutările făcute de democrat-liberali şi au plecat în concedii medicale, în timp ce mulţi dintre ei nu vor să renunţe la posturi până nu le vin hârtii oficiale de la minister. Totuşi, pedeliştii cred că toţi cei care au fost susţinuţi de PSD trebuie să renunţe de bunăvoie la fotoliile de directori, pentru a simplifica lucrurile. Primul care ar fi trebuit înlocuit era directorul Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea, Constantin Rădulescu. Acesta a intrat însă în concediu medical, dar nu pentru că ţine cu dinţii de fotoliu, ci pentru că realmente este bolnav. Rădulescu susţine că nu va face parte din jocul politic actual. „Nu mă interesează funcţiile. Sunt, într-adevăr, bolnav. Nu mi-e teamă că aş putea fi schimbat şi nici nu mă interesează. Când mă voi simţi mai bine, voi reveni la muncă.”, spune directorul CAS. Alţi trei directori PSD, Alexandru Oproaica – de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Cristiana Barbu – de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, şi Ion Matei – de la  Direcţia Apelor Olt, şi-au băgat şi ei concediu medical. Pedeliştii susţin că degeaba se împotrivesc unii acestor schimbări pentru că acolo unde directorii PSD au plecat în concedii poate veni un interimar în orice moment. În scurt timp, conducerea PD-L are în vedere şi „exterminarea” adjuncţilor de la instituţii.
• Daniela BOTEZ


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.