Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Deszăpezirea s-a derulat fără probleme la Mihăeşti

Nici iarna aceasta localnicii din Mihăeşti nu au staut cu teama că nu vor putea să îşi scoată maşinile din curte din cauza troienelor, deoarece au avut şoselele curate ca-n palmă.

Chiar dacă a nins din belşug în ultimele zile, pe străzile din comuna Mihăeşti s-a putut circula fără probleme. Deszăpezirea s-a putut realiza în condiţii bune de câteva ierni încoace, de când autorităţile locale şi-au cumpărat utilaje dotate cu sărăriţă şi lamă, pentru a deszăpezi ca la carte drumurile comunale: „Avem utilajele noastre de deszăpezire. Personal am participat la această acţiune alături de colegii din primărie. Chiar dacă sunt îmbrăcat la costum, nu îmi este ruşine să mă urc pe tractor. Fac acest lucru fiindcă am vrut să văd personal starea fiecărui drum din localitate. De câţiva ani pe noi nu ne poate lua iarna prin surprindere, putem interveni oricând, la orice oră, pentru că suntem dotaţi cu tot ce ne trebuie. La Mihăeşti, cetăţenii din localitate ştiu că, pe lângă drepturi există şi responsabilităţi, fiind alături de mine la acţiunea de deszăpezire. Au pus mâna pe lopeţi şi pe mături şi au ieşit de bună voie pentru a scoate localitatea de sub nămeţi, zilele trecute. A fost nevoie de câteva ore de muncă, dar nimeni nu s-a plâns. Au existat situaţii când în toiul nopţii i-am trezit pentru a-şi trage maşina din drum, fiindcă nu puteam trece cu utilajul de deszăpezire. Oamenii nu s-a supărat pe mine, au înţeles care-i situaţia, dându-ne chiar o mână de ajutor”, a subliniat primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

 

Primarul a dăruit mărţişoare doamnelor şi domnişoarelor din localitate

Începutul primăverii şi ziua de 1 martie a fost prilej de sărbătoare şi pentru primarul localităţii Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu, care a lăsat pentru câteva ore „munca de birou” şi a ieşit pe stradă, pentru a oferi mărţişoare doamnelor şi domnişoarelor din comună.

Încă de la primele ore ale dimineţii, primarul Bărzăgeanu a fost văzut pe străzile din localitate, dar şi în magazinele din zonă, într-o „acţiune” menită să evidenţieze grija şi aprecierea pentru locuitori. Doamnele şi domnişoarele, dar şi cei mai tineri cetăţeni ai oraşului au primit cu bucurie micile cadouri din partea primarului. Nu este pentru prima dată când primarul împarte personal mărţişoare, astfel de iniţiative fiind organizate şi în anii trecuţi: „Ziua de 1 martie este sărbătoarea mărţişorului, simbolizează venirea primăverii. De la primele ore ale dimineţii am împărţit mărţişoare tuturor doamnelor şi domnişoarelor. Scopul mărţişorului este de a aduce vestea înnoirii, speranţa, bucuria, iubirea şi concilierea în vieţile oamenilor care îl dăruiesc sau îl primesc. Şi de 8 martie voi dărui câte o floare fiecărei doamne şi domnişoare”, a precizat primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

Data de 1 martie simbolizează venirea primăverii, fiind ziua în care doamnele şi domnişoarele primesc mărţişoare. Tradiţia Mărţişorului rămâne un obicei şi astăzi, deşi a început acum mii de ani, fiind legată de prima zi de primăvară, de credinţele şi practicile agrare ale dacilor, care confecţionau, peste iarnă, şiraguri de pietricele albe şi roşii, pe care le purtau la gât începând cu 1 martie. Aceste mărţişoare simbolizau împletirea armonioasă dintre principiul feminin foc, soare şi culoarea alb, care reprezintă limpezimea apei şi înţelepciunea.

 

„Cetăţenii din Mihăeşti pot fi un exemplu pentru alte comunităţi”, spune primarul

La Mihăeşti, o dată cu venirea primăverii, vremea frumoasă va permite curăţarea şanţurilor, a trotuarelor şi a spaţiilor verzi, acestea fiind principalele acţiuni gospodăreşti pe care le vor întreprinde lucrătorii din cadrul primăriei, împreună cu cetăţenii localităţii. Fiecare primăvară înseamnă pentru administraţia comunei Mihăeşti demararea acţiunilor de igienizare şi înfrumuseţare a localităţii. Şi în acest an, primarul Constantin Bârzăgeanu şi-a propus să îi ambiţioneze pe localnici, astfel încât fiecare să demonstreze cât îi pasă de aspectul comunei. După topirea zăpezii, primarul va adresa un apel tuturor cetăţenilor de a se implica în mod activ, alături de angajaţii primăriei, în această acţiune. „Îmi exprim speranţa că efortul echipei de la primărie va fi sprijinit de toţi cetăţenii comunei atât prin ajutorul pe care ni-l vor da în susţinerea acţiunii noastre pentru păstrarea curăţeniei, cât mai ales prin renunţarea la unele gesturi, adică la aruncarea deşeurilor pe domeniul public sau pe cursul râurilor”, a subliniat primarul.

Aşa s-a procedat întotdeauna, prin exemplul echipei din primărie, care a determinat implicarea cât mai multor cetăţeni în astfel de acţiuni: „Consider că doar prin efortul meu personal voi responsabiliza oamenii să devină mai sensibili la ceea ce înseamnă protejarea mediului înconjurător. Curăţenia de primăvară implică decolmatarea şanţurilor şi a rigolelor din faţa gospodăriilor, văruirea capetelor de pod, a stâlpilor şi copacilor aflaţi pe domeniul public, dar şi curăţarea arborilor a căror coroană împiedică traficul. Am primit o sponsorizare pentru vopsirea tuturor pomilor de pe domeniul public şi stâlpilor de telegraf. La această activitate ne vor ajuta şi persoanele care beneficiază de ajutor social, potrivit Legii 416/2001. Îmi place ordinea, curăţenia şi disciplina şi îmi doresc acelaşi lucru şi pentru localitatea noastră. Nu avem voie să degradăm mediul natural şi să depozităm necontrolat deşeurile de orice fel. Aş vrea ca toţi cetăţenii din Mihăeşti să fie un exemplu şi pentru alte comunităţi”, a ţinut să precizeze primarul Constantin Bârzăgeanu.

 

Mai mulţi platani împodobesc trotuarele comunei

Potrivit primarului, o dată cu venirea primăverii va continua plantarea platanilor acolo unde nu au prins rădăcini cei vechi. Primarul spune că a ales platanii deoarece reprezintă o particularitate inconfundabilă, un indicator vegetal bine individualizat: „În această primăvară, pe lângă cei 300 de platani pe care i-am plantat vom mai sădi alţi 150 de platani, acolo unde nu s-au prins. Fiind într-o zonă înconjurată de ferme avicole ne-am gândit că acest arbore este cel mai bun, deoarece are proprietatea de a îndepărta insectele”, a mai precizat primarul.

 

În viitor, Mihăeştiul ar putea deveni o staţiune balneară

Primarul Constantin Bărzăgeanu vede în viitor Mihăeştiul ca fiind o mică staţiune balneară, dar asta abia după ce se vor finaliza în localitate lucrările pentru introducerea utilităţilor: „În Valea Şipotului patru izvoare, încă „virgine”, pot face adevărate minuni pentru cei care apucă să folosească apa de acolo. Din păcate, pentru amenajarea şi atestarea acestor izvoare este nevoie de o investiţie foarte mare. Pe viitor am un proiect „de suflet”, care ţin să intre pe un program de finanţare, poate chiar într-un parteneriat public-privat. Pentru a ajunge la stadiul de a ne gândi serios la un astfel de proiect trebuie să ne dăm, însă, tot interesul ca această localitate să aibă toate drumurile asfaltate, reţeaua de canalizarea şi de apă terminată, şi abia apoi ne putem gândi serios ca Mihăeştiul să fie o mică staţiune balneară”, mai afirmă Constantin Bărzăgeanu.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.