Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Destinaţia perfectă pentru o vacanţă de neuitat

Oraşul Băile Olăneşti reprezintă o zonă de interes major pentru dezvoltarea întregului judeţ. Aici turismul balnear este bine reprezentat, puterea binefăcătoare a apelor minerale ajungând să fie cunoscută în întreaga lume. Pentru ca oraşul – staţiune să se dezvolte armonios, administraţia locală din Băile Olăneşti a făcut eforturi considerabile, oraşul dezvoltându-se în ultimii ani. Staţiunea are astăzi o infrastructură rutieră bine pusă la punct, dar şi edificii culturale şi unităţi de învăţământ moderne. Turiştii aleg în număr din ce în ce mai mare să îşi petreacă vacanţele la Olăneşti, tratamentul balnear cuprinzând principalele obiective ale unei terapii moderne.

În plin sezon estival staţiunea este arhiplină, gradul de ocupare fiind maxim, iar locurile în pensiuni şi hoteluri sunt ocupate la întreaga capacitate. „Anul acesta, fluxul de turişti a atins cea mai înaltă cotă din ultimii 20 de ani, şi asta se vede pe străzile staţiunii. Mulţi turişti sunt prezenţi prin sistemul centralizat de bilete repartizate de Casele Judeţene de Pensii, dar vin şi turişti pe cont propriu. Oferta în staţiune este diversificată, având în vedere că în oraş sunt hoteluri care oferă servicii de calitate, aducând pe piaţă o multitudine de experienţe noi, începând de la piscine de înot, piscine ludice, jacuzzi exterioare, piscine pentru copii, tobogane, saune, băi de abur, saline, locuri de joacă, săli de fitness, zone de relaxare spaţioase, baruri şi terase, dar şi o diversitate de tratamente, toate contribuind la crearea unei oaze de relaxare. Pe lângă aceste complexuri, în zonă turiştii pot beneficia de la ATV-uri până la drumeţii, circuite ale staţiunilor din Vâlcea sau pot vizita obiectivele istorice sau mânăstirile din zonă. Mă bucură faptul că hotelierii vin în întâmpinarea turiştilor în fiecare sezon cu ceva nou, îmbunătăţind astfel calitatea serviciilor”, spune primarul Sorin Vasilache.

 

Iluminat modern în staţiunea Băile Olăneşti

Pentru promovarea turismului balnear, administraţia locală din Băile Olăneşti spune că are în plan modernizarea iluminatului stradal, aceasta fiind singura soluţie de dezvoltare a localităţii. În acest sens, oraşul Băile Olăneşti va beneficia de reabilitarea şi eficientizarea sistemului de iluminat stradal în zona Livadia, un proiect finanţat cu fonduri guvernamentale, prin PNDL-2. Proiectul are o valoare de 2,7 miliarde de lei vechi şi prevede un iluminat stradal cu lămpi pe led. În ultima perioadă, primarul Sorin Vasilache şi aparatul tehnic de la primărie au lucrat de zor în vederea accesării de fonduri europene pentru dezvoltarea staţiunii. De curând, social-democratul Vasilache a finalizat studiul de fezabilitate pentru un proiect care vizează modernizarea parcurilor balneare din staţiune. Investiţia se va derula din fonduri europene şi are o valoare de 5 milioane de euro: „Avem un proiect de modernizare a infrastructurii de agrement care va cuprinde reabilitarea clădirilor pe care le avem în parcul central şi, de asemenea, dotarea acestora cu aparatură medicală. Avem aceste clădiri în parcul central, dar nu sunt dotate cu aparatură medicală. Proiectul mai prevede şi iluminat public în parc până la izvorul 24, pe întreaga alee a izvoarelor, aparatură fitness în aer liber, o pistă pentru biciclişti şi, de asemenea, amenajarea parcurilor care au rămas nemodernizate. Proiectul are o valoare de 5 milioane de euro şi îl vom depune anul acesta la finanţare cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. De asemenea, am dori să mai accesăm un proiect, „Amenajare zonă verde pe strada Tudor Vladimirescu”, care va cuprinde construirea unui teren de sport, pista aferentă, utilităţi, două terenuri, unul de fotbal şi unul de tenis, dar şi nocturnă. Tot prin POR intenţionăm să depunem şi acest proiect. Avem un plan de investiţii foarte îndrăzneţ, în acest mandat. Am reuşit să prindem la finanţare modernizarea iluminatului stradal în zona Livadia, un proiect absolut necesar, şi care se va realiza cu fonduri guvernamentale”, ne-a declarat primarul Sorin Vasilache.

 

Grădiniţa cu program prelungit are o nouă locaţie

Primarul social-democrat din Olăneşti, Sorin Vasilache, spune că administraţia locală a achiziţionat în această perioadă o clădire pe care o va moderniza şi o va transforma într-un spaţiu destinat desfăşurării activităţii educaţionale de grădiniţă cu program prelungit. În prezent, grădiniţa funcţionează într-o casă retrocedată, pentru care primăria plăteşte chirie 3500 de lei în fiecare lună. Clădirea are o suprafaţă de 531 de metri pătraţi şi teren 1000 de metri pătraţi în oraş, pe strada Băilor 22: „În prezent, grădiniţa funcţionează într-o casă retrocedată. Avem 40 de preşcolari şi noul spaţiu pe care l-am achiziţionat este pretabil pentru desfăşurarea acestei activităţi. Locaţia are mai multe încăperi pentru a amenaja sala de mese, dormitoarele şi spaţiile de joacă. În noua locaţie îi vom muta pe micuţi anul viitor, cu siguranţă”, a declarat primarul.

Suma necesară achiziţionării clădirii a fost alocată din bugetul local. S-a luat această decizie deoarece administraţia locală a avut un proiect privind construirea grădiniţei cu patru săli de grupă, depus din anul 2008 prin programul finanţat de Banca Mondial, pentru care nu a primit finanţare: „Proiectul nu s-a aprobat, pe motiv că nu am întrunit numărul de elevi. În anul 2008 aveam 90 de preşcolari şi întruneam condiţiile pentru a construi noua grădiniţă cu patru grupe, iar în anul 2014, când a venit şi rândul localităţilor care aveau proiecte pentru construirea unei grădiniţe cu patru grupe nu s-a aprobat, pentru că nu a mai întrunit numărul de elevi. Prin O.G. 28 nu am depus proiectul pentru că trebuia să avem teren. Pe terenul din incinta Liceului Tehnologic Iustinian Marina, unde trebuia să construim grădiniţa cu patru săli am depus între timp un proiect pe O.G. 28 privind construirea unui teren de fotbal de dimensiuni reduse, cu utilităţi, vestiare un balon presostatic pentru acoperirea terenului sportiv. Aşa am decis să adăugăm la începutul anului în lista de investiţii achiziţionarea acestei clădiri, pe care o vom transforma în spaţiu pentru o grădiniţă cu program prelungit. Dacă putem depune prin Programul Naţional de Dezvoltare PNDL 3 un proiect de modernizare a spaţiului pe care-l achiziţionăm, vom depune. Dacă nu, vom aloca fonduri din bugetul local şi vom face tot ce ne stă în putere pentru ca anul viitor, în septembrie, când începe anul şcolar să avem o grădiniţa construită cu fonduri proprii”, a mai adăugat primarul din Olăneşti, Sorin Vasilache.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.