Sunteţi aici: Pagina principală // Fapt divers

Defileul Oltului, ruta de cosmar

Drumul mortii.

Grave evenimente rutiere au marcat judeţul Vâlcea, în ultimele zile. Trei accidente de circulaţie au paralizat Defileul Oltului şi circulaţia feroviară. DN 7, denumit şi „Drumul morţii”, a fost blocat mai întâi de trei tiruri care s-au lovit între ele. Apoi, în urma unui alt incident, un autocamion plin cu fier vechi a ajuns pe calea ferată, chiar în faţa unui tren. Un alt autoturism s-a făcut praf într-un cap de pod. Statisticile arată că o persoană a decedat, iar alte trei sunt internate, starea lor fiind incertă. În toate cazurile a fost nevoie de intervenţia SMURD pentru scoaterea victimelor  prinse între fiarele contorsionate.

Traseu de coşmar

În ultimele trei zile, Valea Oltului a fost un traseu de coşmar pentru participanţii la trafic, în primul rând din cauza imaginilor şocante şi, în al doilea rând, din cauza blocajelor rutiere. Calvarul a început încă de vineri seara când, în apropiere de Câineni, trei tiruri s-au ciocnit între ele. Din primele verificări ale poliţiştilor sosiţi la faţa locului a rezultat că un şofer german, în vârstă de 42 de ani, ar fi fost de vină pentru producerea carambolului. Întrucât acesta nu a adaptat viteza la condiţiile de drum într-o curbă periculoasă a intrat pe contrasens şi s-a lovit cu alte două autocamioane care circulau regulamentar. În urma impactului, cele trei tiruri au rămas în mijlocul şoselei, traficul rutier fiind blocat pe ambele sensuri aproximativ trei ore. Şoferul neamţ, Sinan T., a fost grav rănit, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, după intervenţia medicilor SMURD. După primele investigaţii, acesta a fost diagnosticat cu fractura oaselor metatarsiene IV, V de la piciorul stâng.

Şofer prins în caroseria autoturismului

Cel de-al doilea eveniment rutier s-a produs sâmbătă seară, tot în localitatea Câineni. Şoferul unui BMW care se îndrepta dinspre Râmnicu Vâlcea spre Sibiu nu a adaptat nici el viteza şi într-o curbă periculoasă a pătruns cu maşina pe sensul opus, intrând în coliziune cu un tir bulgăresc încărcat cu câteva tone de fier vechi. În urma impactului, BMW-ul a fost transformat într-un morman de fiare, iar autocamionul a ajuns pe şinele de cale ferată, blocând astfel circulaţia feroviară. Pentru salvarea conducătorului auto imprudent a fost solicitat un echipaj SMURD, care cu greu a reuşit extragerea şoferului din caroseria autoturismului. Acesta este în comă din cauza leziunilor suferite şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Operaţiunile de ridicare a autovehiculului de mare tonaj de pe calea ferată au fost dificile. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vâlcea, tirul a trebuit întâi descărcat de marfă, pentru ca apoi el să fie ridicat şi repus pe carosabil, cu ajutorul armatei. Reprezentanţii CFR spun că şinele de cale ferată au fost afectate pe o lungime de aproximativ 50 de metri. În ziua producerii accidentului, călătorii aflaţi în tren au parcurs pe jos aproape 200 de metri, între garniturile feroviare situate la capetele perimetrului avariat. Lucrătorii CFR au început operaţiunile de înlocuire a şinelor de cale ferată şi de refacere a terasamentului. Traficul feroviar a fost reluat după 16 ore de la producerea accidentului, în prezent circulându-se cu restricţie de viteză.

Viteza şi teribilism

Cel de-al treilea accident grav s-a petrecut duminică, tot pe Valea Oltului, în localitatea Racoviţa, la kilometrul 220. Din primele verificări a rezultat că Augustin B., de 21 de ani, din Copşa Mică, judeţul Sibiu, a pierdut controlul volanului, din cauza vitezei cu care rula pe DN 7. Pe carosabil umed, tânărul s-a izbit cu Fordul pe care îl conducea de un cap de pod, de pe partea dreaptă a drumului, în direcţia sa de mers. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat înapoi pe şosea, îngreunând traficul în zonă. „Până la efectuarea cercetării, traficul s-a desfăşurat alternativ dirijat. Din accident a rezultat rănirea gravă a  persoanei ce călătorea pe scaunul dreapta faţă al autoturismului. Este vorba de Elena S., de 22 de ani, din Râmnicu Vâlcea, ce a fost diagnosticată de medicii Spitalului de Urgenţă Vâlcea cu „fractură ambele oase gambă dreapta şi fractură epifiză cu deplasare mână dreapta.”, a declarat subcomisarul Emilian Muşulete, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea. Unul dintre accidentele produse la sfârşitul săptămânii pe DN 7 a avut drept consecinţă şi pierderea unei vieţi. Un şofer de 30 de ani care circula cu o autoutilitară marca IVECO a acroşat cu partea stângă un pieton de aproximativ 65 de ani care se afla pe axul ce desparte cele două sensuri de deplasare. În urma accidentului a rezultat decesul pietonului care a fost transportat la morga Spitalului nr. 2 din Râmnicu Vâlcea pentru necropsie. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Până în prezent, nu s-a stabilit identitatea persoanei decedate.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.