Sunteţi aici: Pagina principală // Politică

Dan Constantin Mazilu, sprijin concret pentru comunitatea din Colegiul Balcesti

Dan Constantin Mazilu a decis să candideze pentru un post de deputat acum patru ani, cu gândul că experienţa acumulată în domeniul privat şi relaţia cu cetăţeanul îl vor ajuta să se afirme şi în politică, având ca scop unic reprezentarea şi sprijinirea comunităţii în Parlament. În 2008, Mazilu a candidat „acasă”, în Colegiul Uninominal Bălceşti, şi a câştigat, după o luptă dificilă în faţa lui Cătălin Harnagea, fost şef al Serviciului de Informaţii Externe. În decembrie, Dan Mazilu este favorit pentru a câştiga un nou mandat şi promite o campanie electorală elegantă, fără atacuri la persoană. Candidatul USL susţine că nu va intra în cursa promisiunilor alături de ceilalţi contracandidaţi şi se bazează pe fapte reale pe care a reuşit să le ducă la bun sfârşit în acest mandat. Constantin Mazilu s-a născut în Lăpuşata, la sfârşitul lunii ianuarie a anului 1966. A urmat cursurile liceale la actualul Colegiu Lahovari din Râmnic, apoi a plecat la Bucureşti, unde a absolvit Institutul de Construcţii, devenind în 1994 inginer de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri. A pus pe picioare o societate de construcţii, şi, din 2008, este deputat în Parlamentul României. La ani distanţă de plecarea în Capitală, Dan Mazilu mărturiseşte că cel mai bine se simte tot în rândul prietenilor din Lăpuşata sau din localităţile învecinate şi că nu ar renunţa la viaţa pe care o duce în mediul rural în favoarea vieţii din Bucureşti.
Prin înfiinţarea Alianţei de Centru Stânga (PSD-UNPR), actualul parlamentar Dan Mazilu s-a reapropiat de electoratul şi de susţinătorii săi, care l-au trimis în Camera Deputaţilor în 2008, şi a fost desemnat candidat al USL pe Colegiul Bălceşti. Dintre toţi candidaţii la parlamentare, Dan Mazilu este poate printre puţinii care nu ar trebui să aibă nici un fel de emoţie, următorul mandat fiind aproape o certitudine. Ceea ce-l recomandă pentru un nou mandat sunt tocmai realizările sale, atât în domeniul administrativ, cât şi din postura de deputat, prin cele 43 de interpelări înaintate în Parlament în ultimii patru ani.

Campanie curată în Colegiul Bălceşti

Începând cu data de 9 noiembrie, data deschiderii oficiale a campaniei electorale, deputatul Constantin Mazilu, însoţit de un grup de susţinători şi prieteni, s-a întâlnit cu sute de cetăţeni din Lăpuşata, Lădeşti, Roeşti, Popeşti şi Tetoiu. Deputatul Mazilu le-a solicitat însă tuturor susţinătorilor săi să aibă un comportament cuviincios faţă de toţi candidaţii. În această campanie electorală, deşi pleacă drept principal favorit în câştigarea unui nou mandat, parlamentarul Colegiului Bălceşti consideră că are obligaţia să spună cetăţenilor concret ce a făcut în cei patru ani de mandat şi ce proiecte are pentru următorul mandat: „Eu nu voi intra în cursa promisiunilor, precum au făcut contracandidaţii mei. Oamenii s-au săturat de vorbe aruncate în vânt. Voi duce o campanie ca şi în 2008, fără atacuri şi fără lovituri sub centură. Eu le voi explica oamenilor ce am făcut, dar şi ce mi-am propus să realizez în cazul în care îmi vor da girul pentru un nou mandat. Aş vrea ca şi oamenii care sunt lângă mine să nu jignească pe nimeni şi să dovedească faptul că în zonă stau cetăţeni civilizaţi, care nu taie bannere, nu rup afişe, nu îi insultă cu nimic pe cei care nu au nici o vină, ci doar au fost puşi de partidele lor să candideze.”, a precizat Constantin Mazilu.
Candidatul UNPR, apreciat şi iubit de oamenii din Colegiul Bălceşti
Dan Mazilu se bucură de o popularitate foarte mare în zonă, lucru observat mai ales la târgul săptămânal de la Lădeşti, unde sute de oameni au primit cu bucurie materialele sale informative şi l-au asigurat că vor fi prezenţi la urne pe 9 decembrie, pentru a-l susţine. Alături de Constantin Mazilu, aproape în fiecare zi de campanie s-a aflat şi senatorul Laurenţiu Coca, însoţit de consilierii săi, precum şi primarii comunelor Popeşti, Lădeşti, Roeşti, Fârtăţeşti şi Stăneşti care au declarat că sunt siguri de un rezultat de peste 70%. „Nu se poate altfel, oamenii îl vor pe domnul Mazilu, iar organizaţiile UNPR, PSD, PNL şi PC îl sprijină cu toată convingerea.”, spune primarul Constantin Şerban.
Nu are contracandidaţi de luat în seamă
Faptul că are cu ce se lauda electoratului, şi aici facem referire la cele 43 de iniţiative legislative pe care le-a înaintat în Parlament şi care vizează numai interesul cetăţenilor, îl va ajuta în obţinerea unui nou mandat de deputat. Deputatul Mazilu poate să stea liniştit şi în privinţa contracandidaţilor, „care nu sunt unii de temut”, este de părere Sabin Dragnea, fostul primar al comunei Lădeşti: „Cei de la ARD şi PP-DD, oricum, nu aveau şanse să câştige aici, dar, poate, dacă ar fi avut inspiraţia să pună candidaţi doi oameni gospodari şi serioşi, din zonă, ar fi obţinut un scor mai bun. Acum, nu au decât să suporte consecinţele. PP-DD a trimis o doamnă din Bucureşti să candideze aici, dar pe doamna Holban nu o cunoaşte nimeni pe aici şi nu are nici o treabă cu populaţia acestei zone!”.
Constantin Mazilu: „Este nevoie de unităţi mobile de asistenţă medicală”
Deputatul de Bălceşti, Constantin Mazilu, a dat dovadă de eforturi legislative prin care a încercat să înfiinţeze unităţi medicale ambulatorii mobile. Din păcate, conjunctura politică de la acea vreme nu a permis asigurarea cadrului legislativ necesar acestei forme de prim ajutor, atât de util cetăţenilor din judeţul Vâlcea, în special al celor din Colegiul Bălceşti, dar faptul că legea i-a fost respinsă din cauză că PSD era în opoziţie la acea vreme nu-l descurajează deloc pe parlamentarul Mazilu, care dă asigurări că va face tot posibilul în viitorul mandat de deputat ca oamenii să beneficieze de asistenţă medicală promptă. Constantin Mazilu lucrează deja, chiar şi în plină campanie electorală, la o nouă lege prin care solicită înfiinţarea acestor unităţi mobile de asistenţă medicală, atât de necesare la Vâlcea, unde spitalul de la Bălceşti nu a fost repus în funcţiune cu această destinaţie, în ciuda eforturilor făcute de autorităţi.
Mesaj către alegători
La sfârşit de mandat, Constantin Mazilu a ţinut să le mulţumească oamenilor care i-au acordat încrederea în 2008 şi le-a promis continuitate şi sprijin, în cazul în care va obţine un nou mandat: „Puteţi conta oricând pe sprijinul meu, pentru că rămân la datorie! Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de deputat al Colegiului Uninominal 3 sub sigla USL, şi asta pentru că, din 2008 şi până acum, m-aţi ajutat enorm să evoluez ca om, ca parlamentar şi ca locuitor al Colegiului Bălceşti. Şi acest lucru îmi dă puterea să continui în următorii patru ani tot ca deputat, sub sigla USL. Am evoluat împreună, am muncit împreună, am înţeles cu toţii că acest colegiu este casa noastră şi, de aceea, am format o mare familie. Rezultatele eforturilor noastre s-au văzut şi se vor vedea şi în viitorul meu mandat de deputat. Acum patru ani m-am angajat să nu vă dezamăgesc şi îmi doresc şi pe viitor, tot alături de dumneavoastră, să continuăm proiectele pe care le-am început, dar şi să gândim împreună şi să demarăm altele, care să confere Colegiului Bălceşti aspectul curat, civilizat şi modern spre care tindem. Sunt omul faptelor, sunt deputatul dumneavoastră, biroul meu a fost şi va fi printre dumneavoastră, pe teren, iar politica omului este singura pe care o fac. Personal, îmi doresc ca, la finalul următorului mandat de deputat, să spuneţi cu mândrie că sunteţi locuitori ai acestui colegiu, aşa cum sunt şi eu. Până la urmă, înaintea promisiunilor şi a vorbelor goale, faptele sunt cele care contează. Din acest motiv, mă voi rezuma să vă prezint succint ce am realizat în răstimpul în care am fost în Parlament, dar şi ce planuri am pentru Colegiul Bălceşti în următorii patru ani.”, a declarat pentru alegători Constantin Mazilu.

Constantin Mazilu: „Îmi doresc atragerea fondurilor de orice fel în Colegiul Bălceşti”
Constantin Mazilu ştie ce are de făcut, în cazul obţinerii unui nou mandat de parlamentar. Candidatul USL îşi propune atragerea a cât mai multor fonduri de orice fel pentru Colegiul Bălceşti şi continuarea tuturor proiectelor legislative şi administrative deja demarate: „Îmi doresc mai multe fonduri de la bugetul de stat pentru nevoile cetăţenilor colegiului meu, contractarea de bani europeni prin intermediul proiectelor viabile, pentru crearea de noi locuri de muncă şi reducerea ratei şomajului, dar şi atragerea de noi investitori în Colegiul Bălceşti şi consolidarea investiţiilor deja derulate, dotarea spitalelor şi a dispensarelor cu aparatură modernă, prin atragerea de fonduri comunitare. De asemenea, îmi doresc sporirea susţinerii financiare pentru unităţile sanitare, de învăţământ şi de cultură, continuarea tuturor proiectelor legislative şi a celor administrative pe care le-am demarat deja, modernizarea sau repararea tuturor drumurilor din judeţul Vâlcea, reabilitarea sau construcţia de noi şcoli, grădiniţe, creşe şi cămine culturale, majorarea punctului de pensii, a alocaţiei pentru copii şi a indemnizaţiei pentru şomeri, precum şi a ajutorului pentru persoanele cu dizabilităţi şi a celor singure. O altă prioritate este acordarea de burse sociale tinerilor cu o condiţie financiară dificilă pentru continuarea studiilor.”, a concluzionat Mazilu.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.