Sunteţi aici: Pagina principală // Social

Criza loveste in farmacii si producatorii de medicamente

farmaciemedicamenteCriza câştigă tot mai mult teren. După unităţile medicale din judeţul Vâlcea aflate în imposibilitatea de a mai achiziţiona medicamente sau alte materiale sanitare, a venit rândul farmaciilor şi producătorilor de medicamente să aibă probleme.

Şi asta întrucât perioada de decontare a serviciilor prestate de farmacii va creşte cu câteva luni. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vâlcea va face plăţile către punctele farmaceutice abia după 180 de zile de la emiterea facturii, şi nu la 90, cum se întâmpla până de curând.

Reprezentanţii CJAS susţin că schimbarea termenului de decontare a serviciilor nu va crea mari probleme sistemului sanitar, iar farmaciile şi producătorii de medicamente nu vor avea de suferit de pe urma acestor modificări. În acest sens, la nivelul judeţului, CJAS este în termen cu decontarea serviciilor prestate de farmacii, iar spitalele vâlcene au primit, de curând, 12 milioane de lei de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Pe de altă parte, dacă până acum toate lucrurile par a fi rezolvate, reprezentanţii CJAS Vâlcea susţin că problemele vor apărea din 2010, când CNAS nu va mai avea bani pentru decontarea serviciilor prestate de farmacii în ultimul semestru din 2009.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.