Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Cristian Sorin Romcescu: Vreau sa finalizez ceea ce am inceput

Conştient de responsabilitatea dobândită o dată cu preluarea funcţiei şi în ciuda obstacolelor şi a problemelor cauzate de lipsa fondurilor, prim-gospodarul din comuna Slătioara se încăpăţânează să ducă la capăt câteva dintre cele mai importante proiecte ale sale şi să rămână astfel în asentimentul cetăţenilor. De asemenea, alegerile locale din 10 iunie nu îi vor aduce emoţii primarului în exerciţiu, Sorin Romcescu.

Impact real: În doar două mandate aţi reuşit să realizaţi foarte multe obiective în comună. Care este secretul?
Cristian Sorin Romcescu: Nu există un secret, dar atâta timp cât există dorinţă şi putere de muncă, nu ai cum să nu obţii rezultate. De asemenea, un rol important îl are echipa din Primărie, atât consilierii locali cât şi funcţionarii publici, cu ajutorul cărora toate proiectele se pot realiza. Toată lumea are o contribuţie importantă pentru tot ceea ce se realizează în comună. Eu mi-am atras alături de mine echipa cu care lucrez.

Impact real: Aveţi vreun proiect de suflet, pe care v-aţi dori să îl finalizaţi sau pe care l-aţi finalizat deja?
Cristian Sorin Romcescu: Sunt mai multe proiecte, dar, în schimb, dezamăgirea mea a fost că nu am putut finaliza baza sportivă, acest proiect fiind aprobat din anul 2008. Mă doare că sunt lucrări finanţate, dar nu ştiu cum poţi da drumul la lucrare dacă nu există bani. Nu sunt doar eu în această situaţie. La mine în comună este foarte bine poziţionat acest teren de fotbal, mă leagă cu casa de cultură, cu şcoala, cu scena pentru spectacole şi chiar este o neîmplinire care mă frământă. Eu am fost şi sportiv, m-am ocupat înainte de a ajunge viceprimar şi de echipa de fotbal din localitate, deci iubesc sportul şi chiar îmi doresc să văd finalizat acest obiectiv.

Impact real: Vă reproşaţi ceva, în anii de mandat, cât aţi fost primar?
Cristian Sorin Romcescu: De reproşat ar fi multe. Din punctul meu de vedere, poate mi-aş fi dorit să fac mai mult, dar condiţiile care au fost în aceşti ani au fost foarte grele. Poate şi acest lucru m-a ambiţionat să realizez cât mai multe proiecte. Îmi reproşez totuşi faptul că mi-am neglijat familia.

Impact real: Care au fost primele măsuri pe care le-aţi luat atunci când aţi ocupat funcţia de primar?
Cristian Sorin Romcescu: Primele măsuri pe care le-am luat au fost să inventariem tot ce aveam la nivelul comunei. Am luat-o pe fiecare drum, pe fiecare uliţă şi am introdus aproape 10.000 de tone de macadam, deoarece drumurile erau aproape impracticabile. Am făcut un tur de forţă atunci şi, în numai două luni, am realizat lărgirea străzilor şi am tăiat crengile de pe marginea drumurilor, iar oamenii din comună mi-au sărit în ajutor. Acestea au fost primele măsuri: am angajat câţiva oameni, iar cu ajutorul lor am trecut la treabă şi la accesarea fondurilor. Aceste fonduri, pe Măsura 3.2.2. pe care le-am obţinut încă din luna august, ne-au pus la treabă, astfel că am demarat lucrările, iar rezultatele sunt vizibile.

Impact real: Care este motivul pentru care doriţi să candidaţi din nou?
Cristian Sorin Romcescu: Vreau să termin ce am început: infrastructura şi utilităţile. Aceste obligaţii mă responsabilizează în următorul mandat şi sunt obligat să le duc la îndeplinire. Aşa cred eu în momentul acesta şi, drept dovadă, am venit cu o ofertă clară, concretă despre ce vrem să facem pentru mandatul viitor.

Impact real: Ce i-ar mai trebui comunei pentru ca oamenii să fie mulţumiţi?
Cristian Sorin Romcescu: Le-ar mai trebui locuri de muncă. Acesta este principalul obiectiv pe care mi l-am impus şi vreau să se realizeze sau măcar să înceapă să se realizeze acum şi să se concretizeze mai târziu, prin atragerea de investitori care să creeze locuri de muncă şi care să aducă bani la bugetul local, iar oamenii să lucreze cât mai mult în comună şi să nu mai fie nevoiţi să plece în străinătate.

Impact real: Vă gândiţi să treceţi de la actualul partid la altul?
Cristian Sorin Romcescu: Niciodată. În politică am intrat în decembrie 1999, am fost preşedintele organizaţiei APR şi atunci am ieşit consilier local. În 2003, am trecut la PSD, iar în 2004, eu nu am candidat la funcţia de primar. La insistenţele consilierilor am candidat apoi pentru a deveni viceprimar. În 2007, m-am hotărât să candidez la funcţia de primar. Cine spune că nu face politică nu îl cred, pentru că eu, politic, am fost tras pe dreapta, fiind membru al unui partid care nu a fost la guvernare. Trebuie să faci politică pentru că, dacă stai de-o parte, de-o parte te ţin şi ei.

Impact real: V-aţi simţit privilegiat sau avantajat de ultima guvernare? Consideraţi că se putea face mai mult pentru comuna Slătioara?
Cristian Sorin Romcescu: M-am simţit, normal. Nu cred că mai are sens să discutăm, banii trebuie împărţiţi obiectiv, după necesităţi, iar în anumite cazuri nu s-a văzut lucrul acesta. Mai dureros este că s-au dat bani anumitor comune şi tot nu s-a făcut nimic. Majoritatea primarilor nu au înţeles că accesarea fondurilor europene este principalul motiv al dezvoltării infrastructurii la sate. Au fost bani şi sunt în continuare, dar, dacă nu se atrag fonduri europene, este cea mai mare greşeală pe care o poate face un primar. Eu am avut obiectivul acesta de la început în minte, m-am axat pe acest lucru şi asta voi face şi în continuare.

Impact real: De câte mandate aţi mai avea nevoie ca să finalizaţi ce v-aţi propus în comună?
Cristian Sorin Romcescu: Nu ştiu ce să vă spun, vreau ca, în mandatul următor, să finalizez ceea ce mi-am propus: infrastructura şi utilităţile. Nu ştiu cât voi mai sta în administraţie, nu este acest lucru o prioritate a mea: stau atâta timp cât consider că pot face ceva benefic pentru localitate. Nu ţin cu tot dinadinsul de scaunul de primar.

Impact real: Cum v-aţi dat seama că aveţi chemare pentru administraţia publică locală?
Cristian Sorin Romcescu: Este posibil să se transmită şi de la mama mea, care a fost primar al acestei comune timp de 15 ani. Şi bunicul meu, la rândul lui, a ocupat această funcţie două legislaturi, prin anii ‘70. Trebuie să recunosc faptul că eu nu mă gândisem la funcţia de primar, mai ales după anul 1989. Poate şi Dumnezeu a vrut să urmez sau să duc mai departe această tradiţie, deoarece iubesc foarte mult oamenii, iubesc această comună.

Impact real: Cât din oferta electorală cu care aţi venit în anul 2008 în faţa cetăţenilor a fost onorată?
Cristian Sorin Romcescu: Tot ce mi-am propus am realizat. Pot să afirm chiar că am realizat mai mult decât mi-am propus. La fel mă voi ţine şi de următorul program.

Impact real: Peste două săptămâni vor avea loc alegerile locale. Ne puteţi da un pronostic pentru comuna Slătioara şi pentru judeţ?
Cristian Sorin Romcescu: În comună cred că voi ieşi eu, cu un procent de 85-90%. La Consiliul Judeţean sigur va ieşi domnul Cîlea cu un procent de peste 65%, cu 22-23 de consilieri judeţeni din partea USL-ului. În rest, nu mă pot pronunţa.

Impact real: Care a fost colaborarea cu cei din Consiliul Local? Aţi avut sprijinul acestora sau, uneori, v-au pus şi piedici?
Cristian Sorin Romcescu: Deşi echipa am găsit-o în Primărie, mi-am atras-o de partea mea şi am format-o în stilul meu. Şi modul de a conduce este important, nu neapărat să le spui doar ce să facă, ci şi să îi verifici. S-au obişnuit destul de repede cu modul meu de a conduce. I-am responsabilizat şi, în felul acesta, am putut face multe pentru localitate. La fel am avut, indiferent de culoarea politică, şi un Consiliu Local foarte bun, nu am avut probleme cu ei indiferent ce am propus, deoarece şi-au dat seama că obiectivul meu şi al tuturor consilierilor a fost binele comunei.

Impact real: Ce slogan aveţi?
Cristian Sorin Romcescu: „Pentru continuitate”.

Impact real: Aveţi emoţii pentru alegerile din 10 iunie?
Cristian Sorin Romcescu: Nu am emoţii, deoarece tot ce mi-am propus înainte să vin în faţa cetăţenilor, în 2008, am realizat, deşi am trecut printr-o perioadă nu tocmai bună din punct de vedere financiar. Oamenii ştiu asta şi sunt sigur că mă voi baza pe sprijinul lor şi pentru următorul mandat. Tot ceea ce mi-am propus am realizat, iar obiectivele pentru perioada 2012-2016 le voi duce la bun sfârşit, pentru a nu dezamăgi oamenii care mi-au acordat votul de încredere.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.