Sunteţi aici: Pagina principală // Politică

Cristian Diaconescu: PSD nu sustine colaborarea dintre PDL si PNL

Cristian DiaconescuCristian Diaconescu, vicepreşedintele PSD, a transmis, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Vâlcea cu susţinătorii şi simpatizanţii PSD, că securitatea naţională şi relaţia cu noua Comisie Europeană ar trebui să fie prioritatea actualului sau viitorului Guvern. Diaconescu a ţinut să precizeze că nu va susţine nici o colaborare a PD-L-ului cu PNL-ul, care este gândită în acest moment în tăcere de cele două părţi, chiar dacă nu este încă vizibilă.

Respinge coabitarea partidelor de dreapta

Fostul ministru al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, s-a arătat extrem de nemulţumit de actualul Guvern şi de clasa politică, mai ales că nu crede într-o coabitare între partidele de dreapta, din cauza măsurilor minimale pe care cele două le au în vederea redresării economiei. „Din punctul de vedere al României şi al situaţiei foarte complicate în care ne aflăm acum, o orientare de dreapta a guvernării care retrage statul în ceea ce priveşte sprijinul cetăţeanului, ce oferă soluţii de piaţă concurenţială radicală şi soluţii minimale în ceea ce priveşte protecţia socială, nu poate reprezenta o variantă care să dea sens aşteptărilor românilor până la urmă, de-aşi găsi un nivel de trai corespunzător.”, a declarat Cristian Diaconescu. În acest sens, fostul ministrul al Afacerilor Externe a explicat că PSD-ul nu va susţine niciodată o asemenea coabitare. „Este fără precedent o asemenea eroare macroeconomică şi PSD-ul, partid de stânga, va face tot ce este posibil pentru a evita o dezvoltare atât de negativă în ceea ce priveşte România.”, a mai spus Diaconescu.

Relansare economică după alegeri

Vicepreşedintele PSD şi-a arătat nemulţumirea şi faţă de actualul Guvern, care nu ştie să gestioneze împrumuturile interbancare, motiv pentru care a sugerat ca acesta să-l lase pe cel viitor sa ia decizii în acest sens, întrucât acum se pot face multe greşeli şi din cauza presiunii politice, ducând astfel la dobânzi foarte ridicate. „Atrag respectuos atenţia actualei guvernări în legătură cu emiterea de titluri de stat şi împrumuturi pe care le va face pe piaţa interbancară la dobânzi îngrozitoare. Acest Guvern are obligaţia de a lăsa următorului Guvern condiţiile minimale de relansare economică a României. Îndatorarea în această perioadă, strict pe considerente electorale, după părerea mea, este nu numai o imoralitate, dar şi o ilegalitate.”, a explicat Diaconescu. Securitatea naţională a fost subiectul care l-a iritat pe Diaconescu mai ales că, după spusele sale, cei care ar trebui să se ocupe de acest lucru sunt lipsiţi de profesionalism şi nu vor să înţeleagă că securitatea nu mai trebuie văzută ca atunci când România a intrat în Uniunea Europeană sau în NATO. „Este o temă care trebuie urmărită cu cea mai mare atenţie şi ceea ce spun nu este un comentariu politic, este un avertisment. În faţa cetăţenilor României nu pot să nu sugerez măcar faptul că nu suntem în pericol!. Există o logică a dialogului internaţional care, la un moment dat, trebuie să fie foarte atent urmărită, pentru că poate aduce rezultate prejudiciabile României.”, a încheiat Cristian Diaconescu.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.