Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Constantin Serban: «Comuna arata rau, oamenii sunt nemultumiti»

Constantin Şerban a câştigat un nou mandat în fruntea localităţii Popeşti, după patru ani de «pauză» în care şi-a dat seama că nu poate sta departe de administraţia locală. A pornit la drum din casă în casă, a vorbit cu fiecare cetăţean în parte şi şi-a pregătit minuţios fiecare mişcare pentru a obţine un nou mandat la Primăria comunei Popeşti. Cât de greu a fost să-l învingă pe primarul în funcţie, dar şi care vor fi primele măsuri pe care le va lua din momentul învestirii în funcţie aflăm în interviul de mai jos.

Impact real: Aţi condus localitatea în două mandate. Ce v-a mulţumit şi dacă există ceva ce vă reproşaţi sau regretaţi?
Constantin Şerban: În perioada respectivă, probabil, am mai greşit faţă de multe persoane şi am fost înconjurat de altele, care au avut numai gânduri ascunse, poate trebuia să îmi dau seama de acest lucru. Dar asta este la trecut, mi-am dat seama că oamenii nu şi-au pierdut încrederea în mine, iar acest lucru contează cel mai mult şi îmi dă puterea de a continua ce am început în comuna Popeşti.

Impact real: Care vor fi primele măsuri pe care le veţi lua acum? Vor exista schimbări în aparatul administrativ şi care este primul proiect pe care vi-l propuneţi?
Constantin Şerban: Primă măsură este problema alimentarii cu apă. La ora aceasta, sunt întreruperi mari de furnizare a apei, din cauza proastei administrări a acestei investiţii mari. Eu voi contoriza toată apa şi atunci nu vom mai avea probleme legate de alimentarea cu apă. Schimbări o să se producă şi în aparatul administrativ, dar toate la rândul lor. Ca prim proiect va fi acesta cu apa, după care voi face o verificare pentru a constata ce s-a întâmplat în cei patru ani şi apoi să văd unde mă aflu şi care sunt priorităţile, asta ca să nu le spun probleme. Aşa mi se pare corect: am preluat un mandat nou şi trebuie să aflu ce proiecte s-au depus spre aprobare. Din informaţiile pe care le am acum, ştiu doar că avem proiectul pentru reţeaua de canalizare în curs de finanţare, iar, în condiţiile în care vor fi probleme, probabil că voi anunţa instituţiile competente.

Impact real: Aţi găsit Primăria cu datorii?
Constantin Şerban: Primăria se pare că are datorii de peste 25 de miliarde. Avem, la ora aceasta, în Primărie control de la Curtea de Conturi, dar eu nu sunt încă în măsură să spun nimic în acest sens.

Impact real: Care a fost relaţia cu cetăţenii în cei patru ani în care nu aţi ocupat funcţia de primar?
Constantin Şerban: Eu am avut o relaţie cu cetăţenii bazată pe comunicare şi încredere şi, ca drept dovadă, sloganul meu a fost acela că sunt cel mai aproape de oameni. Eu, în permanenţă, am fost în mijlocul lor atunci când au avut probleme. Aici, locuitorii au votat omul, nu formaţiunea politică, asta ţinând cont că în 2012 s-a votat politic.

Impact real: Cât de mult v-a ajutat partidul din partea căruia aţi candidat, adică UPPR-ul?
Constantin Şerban: Am fost ajutat de partid atât cât s-a putut, iar eu sunt mulţumit. Suntem un partid mic şi consider că am fost dezavantajaţi. Situaţia se cunoaşte, dar eu mi-am văzut de treabă şi am câştigat.

Impact real: Aveţi două echipe de fotbal în localitate. Care va fi situaţia în următoarea perioadă?
Constantin Şerban: Voi avea o întâlnire cu ambele echipe, o mediere şi o fuzionare, pentru că este normal, este foarte greu să le întreţii pe amândouă. Vom face o echipă bună, cu jucători de aici, din comună, dar asta în funcţie ce vor decide şi băieţii. Eu doresc o echipă puternică.

Impact real: De ce credeţi că cetăţenii v-au acordat din nou votul de încredere?
Constantin Şerban: Faptul că am condus localitatea timp de opt ani şi mi-am făcut treaba corect, aşa consider eu. Din păcate, din cauza unei campanii murdare dusă în anul 2008, în care mi s-au adus mii de acuze faţă de nişte lucruri de neimaginat, am pierdut, şi acum am o revenire spectaculoasă. Am pierdut atunci pentru că eu nu credeam că pot pierde, ştiam ce am făcut şi am stat liniştit. În aceşti patru ani am fost aici, cu cetăţenii mei, am fost aproape de ei, şi asta a contat.

Impact real: Fostul primar a continuat sau a finalizat vreunul dintre proiectele pe care dumneavoastră le aveaţi în derulare în momentul în care s-au inversat rolurile?
Constantin Şerban: Mare lucru din proiectele mele nu a făcut. Sunt şi acum probleme cu reţeaua de canalizare şi apă, sunt probleme şi la infrastructură. A dat proiectele mele de-o parte şi nu a ţinut cont de ele. El a făcut un proiect pentru piste de biciclete, dar noi nu avem apă. Eu am să aleg proiectele care sunt credibile. Fostul primar a băgat capul în pământ ca struţul şi nu l-a interesat nimic, nu a avut nici un fel de colaborare cu nimeni. Din ce ştiu eu, avem probleme începând de la litigii. A fost numit de localnici „primarul serii”, pentru că şi acum el vine seara la Primărie, dar, din câte ştiu eu, serviciul începe dimineaţa la ora 8. Cetăţeanul vine la Primărie să îşi rezolve problema, nu vine să fluiere.

Impact real: Ce v-a determinat să vă implicaţi din nou în competiţia electorală?
Constantin Şerban: Eu nu sunt adeptul funcţiei şi nu am fost niciodată. Dacă se făcea treabă nu intrăm în competiţie, dar am fost rugat de cetăţeni. Au venit la poarta mea şi mi-au spus că ei nu pot să-l accepte pe actualul primar încă un mandat.

Impact real: Cum a fost campania din acest an?
Constantin Şerban: Cred că am făcut o campanie frumoasă, am fost înconjurat de o echipă extraordinară. Eu am făcut campanie nu acum, o fac de patru ani şi m-am bazat pe o comunicare permanentă cu cetăţeanul şi pe respect.

Impact real: Cum arată comuna acum, după patru ani?
Constantin Şerban: Este o mizerie totală, inclusiv la căminul în care s-a ţinut şedinţa de învestire a mea. Cuvântul pe care-l pot spune este dezastru. Eu vedeam în acest an o comună cu reţeaua de canalizare şi apă şi cu o infrastructură finalizată, înfloritoare, având localnicii liniştiţi, dar nimic din tot ce mi-am dorit eu pentru comună nu a putut fi dus la bun sfârşit. Eu voiam ca oamenii să ducă un trai mai bun, să aibă asfalt peste tot, apă şi canalizare. Acum, sperăm să reuşim să facem cât mai multe, deoarece Popeştiul a rămas cam în urmă în privinţa utilităţilor.

Impact real: Ce-i reproşaţi fostului primar?
Constantin Şerban: El trebuia să aibă respect, trebuia să intre într-o lupă, dar bazată pe fair play, nu cu mizerii. Acum, deja, am uitat, am foarte mult de lucru şi trebuie să recuperez ce am pierdut, adică timpul şi proiectele pe care mi le doresc cât mai repede realizate. Important de acum înainte sunt doar eu şi oamenii, restul nu mai contează. Sperăm să facem cât mai multe.

Impact real: Cât de importantă este familia pentru primarul Şerban?
Constantin Şerban: Cel mai important lucru este familia, este echilibrul de care am nevoie. Familia este singura care îţi este alături, necondiţionat.

Impact real: Pe vremuri, vi se spunea „Trâmbiţa”. Credeţi că porecla se mai potriveşte acum?
Constantin Şerban: Eu nu mă supăr, şi asta pentru că eu am o voce mai tare, apoi a contat şi faptul că am făcut armata la artilerie. Ulterior, am lucrat în minerit şi acolo din nou trebuia să vorbesc puţin mai tare, dar acum mi s-a cam dus acest efect, probabil, am mai îmbătrânit, dar mie îmi place şi nu mă supăr.

Impact real: Cât de importantă este activitatea culturală şi sportivă într-o localitate ca Popeştiul?
Constantin Şerban: Aici sunt mulţi tineri, iar aceste activităţi sunt foarte importate. Dacă ar dispărea fotbalul aici aş dispărea şi eu, iar activitatea culturală la fel. Avem un taraf condus de profesorul Popescu care este susţinut de mine de fiecare dată, iar acum am să-l ajut mult mai mult. Cultura şi sportul sunt menite să întreţină atmosfera şi starea de bine printre localnici. Este un prilej să socializeze şi, de ce nu, un motiv ca oamenii să se simtă bine în comuna lor, iar eu voi face tot posibilul pentru ca micile plăceri ale localnicilor să fie întreţinute şi păstrate la nivelul comunei.

Impact real: Vă aşteptaţi să câştigaţi alegerile atât de „categoric” în faţa lui Alin Popescu, cel care, fiind primar în funcţie, automat avea prima şansă?
Constantin Şerban: Am avut încredere în oameni, mi-am făcut campanie, am fost şi de trei-patru ori la acelaşi om şi am stat de vorbă cu el. Eu ştiam cine mă votează şi cine nu, dar oamenii au avut încredere în mine şi nu o să-i dezamăgesc. Tot ce am promis voi face. Am o responsabilitate mare, am câştigat în toate cele patru secţii, am avut cu 257 de voturi în plus faţă de el, adică 46%. Gheorghe Târcă va fi viitorul viceprimar. Este un tânăr care promite mult şi un om de afaceri căruia îi place munca.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.