Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Constantin Serban, ales din nou primar la Popesti

Constantin Şerban, primarul comunei Popeşti, s-a afla la cârma administraţiei locale între anii 2000- 2008, fiind acum la al treilea mandat. Localnicii nu l-au uitat şi i-au acordat votul de încredere şi după patru ani în care a lipsit de la conducerea Primăriei. Bun administrator al treburilor publice specifice comunei Popeşti, Constantin Şerban urmăreşte cu asiduitate îndeplinirea obiectivului fundamental pe care şi l-a propus, şi anume modernizarea localităţii în fruntea căreia se situează prin decizia electorală a consătenilor. În ultimii patru ani în care nu fost primar, Şerban nu a putut sta liniştit, pentru că şi-a dat seama că locul său era la Primărie, la dispoziţia cetăţeanului. A luptat să obţină din nou funcţia mult dorită şi este acum iarăşi în fruntea administraţiei locale de la Popeşti.
USL-ul nu a avut nici o şansă la Popeşti

Modest din fire, Constantin Şerban a demonstrat că ştie care sunt atribuţiile unui administrator local. La alegerile din 10 iunie a candidat din partea UNPR-ului pentru un nou mandat în fruntea localităţii Popeşti. Timp de trei luni şi-a pregătit strategic campania, având experienţa neplăcută din anul 2008. De această dată, a mers din poartă în poartă, a vorbit şi de câte patru ori cu fiecare om, iar cetăţenii i-au răspuns afirmativ în data de 10 iunie, când au ieşit în număr mare la vot. A avut un contracandidat serios în persoana lui Alin Popescu, care pornea cu prima şansă, deoarece era primar în funcţie şi a gestionat destinele localnicilor în ultimii patru ani. Oamenii au înţeles însă că schimbarea nu trebuia să aibă loc la Popeşti în 2008 şi şi-au dorit să uite cât mai repede anii în care atunci când deschideau uşa biroului primarului acesta era gol sau în interior se afla o persoană pe care o simţeau străină. Constantin Şerban nu numai că a candidat la alegerile din 2012, dar l-a şi învins zdrobitor pe primarul în funcţie, social-democratul Alin Popescu, susţinut de USL, cu peste 250 de voturi diferenţă.
5 UNPR, 4 PSD, 2 PNL, 1 PRM, 1 independent
Lista de consilieri cu care primarul Constantin Şerban pleacă în noul mandat este destul de colorată politic. Consilierii sunt Gheorghe Ţârcă – UNPR, Eleonora Popa – UNPR, Cristian Giugioiu – UNPR, Bogdan Ilinescu – UNPR, Cristinel Şerban – UNPR, Ion Proteasa –PSD, Gheorghe Popa – PSD, Alin Popescu – PSD, Ion Cerbu –PSD, Ion Popescu -PNL, Ion Tomescu -PNL, Ion Dumitru Măgură – independent, Cătălin Sima – PRM.
Prima încercare de învestire în funcţie, eşuată
Din cauza unor consilieri aleşi iresponsabil, primarul Constantin Şerban nu a putut depune jurământul marţi, 26 iulie. Şedinţa de constituire a Consiliului Local din Popeşti s-a desfăşurat în absenţa a şase consilieri aleşi. Din această cauză, Consiliul Local nu a putut fi constituit (legea prevede prezenţa a minim două treimi dintre membrii consiliului – în cazul comunei Popeşti a minim 9 consilieri) şi nici Constantin Şerban nu a putut depune jurământul. Dacă ar fi lipsit doar cei patru consilieri PSD, dirijaţi probabil de primarul perdant Alin Popescu, şi dacă prezenţi ar fi fost cei doi aleşi ai PNL, şedinţa de constituire ar fi putut avea loc. Motivul pentru care aceştia au lipsit este probabil frontul comun pe care liberalii au încercat să-l facă şi care să denote încă o dată legătura strânsă sub care s-a constituit USL-ul. Prefectul Mircea Nadolu, care a venit la Popeşti pentru a conduce şedinţa de constituire a noului Consiliu Local, s-a declarat total dezamăgit, spunând că nu va mai participa la a doua şi eventual la a treia şedinţă: „Nu pot să vin, şi chiar dacă aş putea nu vreau să mai vin. Dacă ei nu mă respectă, nu îi respect nici eu!”, a declarat Mircea Nadolu.
Bunul-simţ nu l-a părăsit niciodată pe primarul ales pe 10 iunie, Constantin Şerban, care a spus că poate înţelege aceste jocuri politice, „dar nu pot fi de acord cu ele, în condiţiile în care comuna are probleme importante, iar consilierii aleşi ştiu foarte bine că nu fac decât să mă întârzie în aplicarea programului meu, adică în rezolvarea acestor probleme, dintre care cea mai importantă este cea a alimentării cu apă potabilă. Pot rezolva rapid această problemă ca şi altele, dar nu am ce face. Sper ca, la a doua şedinţă, consilierii să poată depune jurământul, pentru a putea face şi eu acest lucru. Mai sper să înţeleagă că este bine să aleagă viceprimar un om care poate face echipă cu mine şi care poate să mă ajute în rezolvarea problemelor din comună. Cred că responsabilitatea consilierilor PNL, PRM şi a celui independent să îşi spună cuvântul.” Înainte de a da citire formalităţilor de învestire în funcţie a noului primar, prefectul Mircea Nadolu a sesizat lipsa de interes a fostei administraţii locale, în frunte cu principalul „chiulangiu”, Alin Popescu: „Iar nu este lumină în Căminul cultural?! Să lăsăm uşa deschisă, să se facă puţin curent. Toată lumea prezentă a putut observa un Căminul cultural aflat într-o stare deplorabilă, o mulţime de oameni nemulţumiţi, o comună ştearsă, plină de mizerie, şi o Primărie în faţa căreia iarba ajunge undeva, „foarte sus”.
Vineri, 29 iunie, Constantin Şerban a fost învestit în funcţie

Deşi prima încercare de învestire în funcţie nu a fost un succes, din cauza neseriozităţii consilierilor PSD şi PNL, a doua întâlnire a fost de bun augur, iar primarul Constantin Şerban a putut fi numit oficial să preia frâiele administraţiei locale din Popeşti, comună în fruntea căreia s-a aflat şi în perioada 2000-2008. Astfel, pentru funcţia de viceprimar au fost propuşi fostul primar al localităţii, Alin Popescu, din partea PSD, şi Gheorghe Ţîrcă, propus de UNPR. În urma votului celor 13 consilieri, Gheorghe Ţîrcă obţinut opt voturi, patru consilieri l-au votat pe Alin Popescu, iar unul a preferat să se abţină.

Prima măsură: rezolvarea alimentarii cu apă
De astăzi, primarul Constantin Şerban şi-a propus să înceapă munca de teren. Primele probleme pe care va trebui să le rezolve sunt legate de întreruperile frecvente de apă cu care se confruntă cele 800 de gospodării branşate la sistemul de alimentare. „Avem o problemă gravă pentru localnici. La fiecare trei zile, locuitorii rămân fără apă. Motivul care a dus la această situaţie este legat de faptul că, în ultimii patru ani, nu s-a reuşit contorizarea tuturor gospodăriilor din Popeşti. Astfel, mai mult de jumătate dintre locuitori consumă apă fără să plătească. Persoanele care nu au apometre folosesc apa la irigaţii, fără să le pese de costuri, aşa că bazinul se goleşte imediat. Am promis că, după învestirea mea în funcţie, mă voi ocupa de această problemă, pentru ca locuitorii să nu mai rămână fără apă. Pentru a-mi duce planul la bun sfârşit şi a contoriza restul caselor va trebui să acţionăm în acelaşi timp cu vreo 5-6 echipe de instalatori. Ulterior, vom mai da în folosinţă încă un puţ, care să asigure rezerva de apă potabilă a comunei.”, a spus Constantin Şerban.

Baza sportivă va fi modernizată
Constantin Şerban, un înfocat iubitor al fotbalului, s-a arătat dezamăgit de starea în care se află acum baza sportivă din Popeşti, după ce, în urmă cu patru ani, se anunţa a fi una dintre cele mai moderne din judeţ. „Mă doare faptul că baza sportivă a ajuns într-o stare jalnică. Pot spune asta inclusiv delegaţii şi jucătorii de la Hidroelectra, Perişani, Orleşti etc., care au venit să joace cu echipele lor la Popeşti, în ultima perioadă, şi au fost dezamăgiţi de ceea ce au găsit aici. Este de râsul lumii cum arată acum stadionul din comună. Efectiv, mi-a fost mie ruşine de ruşinea lor, nu mai ştiam cum să mă mai scuz! De aceea, una dintre primele măsuri pe care le voi lua va fi aceea de a recondiţiona baza sportivă. Din câte ştiu eu, sunt nişte angajaţi la Primărie care puteau fi folosiţi pentru a o aduce în condiţii cât de cât bune. Până la urmă, tot eu am mai întreţinut-o şi am mai curăţit-o, din când în când, cu oamenii mei, ca să nu mai spun că la Popeşti s-au construit vestiare noi încă de acum patru ani, dar nu au fost folosite de atunci, pentru că nu au apă.”, a concluzionat Şerban.


Postaţi pe: Facebook



1 comentariu la " Constantin Serban, ales din nou primar la Popesti "

  1. alina spune:

    Ma adresez domnului primar sa aiba in vederea linia care face legatura intre drumul targului si drumul lui Cazacu.este un dezastru un adevarat ponor.Sunt numai santuri.Trebuie sa aveti in vedere si sateni care pur si simplu nu mai pot iesidin curti decat cu cizme.As dorii sa primesc un raspuns din parteaprimariei la adresa alina_alina_8485@yahoo.com Va multumesc anticipat

Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.