Primarul social-democrat Nicolae Concioiu este printre administratorii locali care au rămas fideli partidului, chiar şi în perioadele când localitatea nu a primit nici un leu finanţare de la Consiliul Judeţean, nedorind să fie considerat migrator politic. „Nu am migrat de la un partid la altul deoarece alternanţa politică se întâmplă oricum, şi atunci se poate face şi recuperarea restanţelor. Este simplu: m-am încărcat cu răbdare şi m-am ocupat de lucruri mai puţin costisitoare în perioadele de opoziţie, pentru că există în volumul de activităţi al unui primar proiecte cu valori mari, dar şi proiecte cu valori mici şi foarte mici, dar foarte importante. În momentul în care nu te situezi pe un val de susţinere financiară, în sensul că nu eşti din acelaşi partid cu conducerea judeţului, trebuie să te orientezi către proiectele mici urmând ca, în momentul în care Guvernul are o culoare politică viabilă cu cea a localităţii să primim şi noi finanţare. Sunt optimist şi sper că, de data aceasta, comunitatea din Guşoeni va fi luată în seamă”, afirmă primarul Concioiu.
Dezvoltarea zonei de sud a judeţului, în atenţia primarului
Înscrierea numelui său pe lista de candidaţi a făcut ca unul dintre obiectivele primarului Nicolae Concioiu în această campanie parlamentară să fie acela de a aduce în prim-plan dezvoltarea zonei din care provine: „Pentru dezvoltarea zonei de sud a judeţului, pe lângă alte sute de probleme de rezolvat, ar fi importantă construirea unui drum expres Vâlcea – Drăgăşani. Un astfel de proiect ar fi benefic pentru atragerea investitorilor în vederea creării de noi locuri de muncă. Pornind de la infrastructură şi locuri de muncă putem să ne gândim la accesarea fondurilor în vederea dezvoltării agro-turismului şi turismul balnear din nordul judeţului”, este de părere candidatul PSD.
PSD va câştiga detaşat aceste alegeri
Aşa cum, la alegerile locale, nu s-a lăsat dus de interpretările contracandidaţilor, primarul Concioiu spune cu mâna pe inimă că PSD va câştiga detaşat: „La Vâlcea este lesne de înţeles că, datorită alianţei care s-a făcut cu PER, drumul spre reuşită este trasat. PSD este o forţă care este reprezentată de bazinul electoral”, declară primarul Concioiu. Organizaţia PSD Vâlcea este locomotivă electorală la alegerile parlamentare din iarnă, deoarece promovează în campanie mesaje publice şi analize legate de starea economiei naţionale, precum şi soluţii viabile pentru creşterea economică. „Familia mea lărgită este această comună. Aici am crescut, aici locuiesc, iar noi, guşoenii suntem oameni sinceri, iar colaborarea mea cu cetăţenii a dus la nişte rezultate bune.
Concioiu, primar la al treilea mandat
Nicolae Concioiu se bucură de multă simpatie în rândul cetăţenilor comunei, câştigând detaşat trei mandate de primar în urma exprimării opiniei cetăţenilor din Guşoeni. A fost de fiecare dată reconfirmat în funcţie cu o majoritate covârşitoare de voturi, în faţa contracandidaţilor. Numirea sa în funcţia de primar a fost doar începutul reconstruirii localităţii, mai ales în privinţa utilităţilor, care erau aproape inexistente în zonă. Cea mai mare problemă a localităţii o reprezenta starea dezastruoasă a drumurilor locale. În acea perioadă drumurile comunale erau de pământ, neexistând nici un metru de asfaltat. „Era groaznic pentru toată lumea, dar în special pentru copiii care făceau eforturi foarte mari pentru a ajunge la şcoală sau la grădiniţă. Când ploua noroiul trecea de pantofi, iar când nu ploua se ridicau nori de praf. Indiferent de anotimp, oamenii coborau de pe dealuri încălţaţi în cizme”, spune social-democratul Nicolae Concioiu. Astăzi, cu eforturi foarte mari, cele mai importante drumuri comunale sunt asfaltate.
Întoarcerea la rădăcini, prioritate naţională pentru PSD
Primarul din Guşoeni este revoltat, deoarece oamenii pleacă pe capete din sate, pentru că nu mai există locuri de muncă în zona rurală. Nimeni nu se mai încumetă astăzi să facă agricultură cu calul, atâta timp cât ştie că în străinătate munca este mult mai bine plătită. Oamenii şi-au abandonat, în majoritatea lor părinţii şi comunele natale, şi-au închis casele şi au plecat în străinătate sau în oraşele mari, lăsând în urmă zeci de gospodării părăsite. Satul moare pentru că oamenii care trăiesc o viaţă mizeră la ţară aleg, al un moment dat, să fie sclavi în străinătate, decât proprietari pe un pământ care nu asigură mâncare, un acoperiş sigur, un viitor şi un trai mai bun pentru copiii lor: „Sunt foarte revoltat de acest lucru, pentru că eu reprezint oamenii din Guşoeni, iar comunitatea de aici este milenară. Înainte de Revoluţie era o populaţie dublă faţă de cum este astăzi. Oamenii au plecat din satul lor din diverse cauze, dar şi din cauza faptului că nu s-au alocat fonduri pentru sate doar atât cât să le asigurăm noi, ca reprezentanţi, necesarul unui trai decent. Din această cauză, PSD are în programul de guvernare o serie de strategii pentru dezvoltarea satelor. Cred cu tărie şi am speranţa că cei plecaţi se vor întoarce. Noi, românii suntem oameni de la ţară, din acest spaţiu rural, suntem naţia cu un specific aparte în toată lumea şi trebuie să păstrăm acest lucru. Programul PSD respectă şi încurajează fermierul, şi respectă principiile lui de existenţă”, a declarat primarul social-democrat din Guşoeni, Nicolae Concioiu. Oprirea urgentă a exodului tinerilor şi păstrarea în ţară a tinerilor este, în această toamnă, una dintre priorităţile naţionale ale PSD.
Agricultura are nevoie de susţinere
Partidul Social Democrat are în programul de guvernare un capitol întreg destinat agriculturii, unde apar măsuri menite să susţină şi să dezvolte acest sector primordial. Potrivit primarului Concioiu, pentru zona noastră problema se pune în crearea asociaţiilor în domeniul agricol. „La noi cetăţeanul este încă reticent faţă de acest lucru, deoarece cooperativizarea s-a făcut la noi în forţă, lăsând sechele care s-au transferat şi către moştenirii terenurilor din Guşoeni, şi chiar din toate zonele cooperativizate. Acolo unde au fost zone cooperativizate au fost două aspecte care ar trebui discutate. Un aspect a fost cooperativizarea în zone care efectiv nu ar fi trebuit să aibă loc, şi dau exemplu Guşoeniul, unde suprafeţele de teren au amplasamente diferite, randamente diferite de producţie, soluri diferite şi toate acestea pe parcele mici de teren, care nu se pot asocia. Localitatea are o zonă dreaptă, alta abruptă, alta cu denivelări şi nu putem comasa în general terenurile agricole în tarlale compacte, care pot deveni asociaţii. Mai mult, pe aceste tarlale nici măcar subvenţie nu se poate primi. Condiţia de a primi subvenţia de la APIA este ca terenul pentru care se solicită şi să nu fie mai mic de 30 de ari. Problema care trebuie rezolvată este de găsire a unei soluţii şi pentru parcelele mici, care au rămas nemuncite. Consider că, pentru fiecare zonă, datorită reliefului ar trebui să existe o anumită legislaţie în agricultură. De aceea, programul PSD pentru agricultură are ca obiectiv principal sprijinirea fermierilor români prin oferirea de şanse egale acestora, faţă de fermierii europeni”, afirmă primarul Concioiu. Printre obiectivele programului se mai numără şi transformarea agriculturii într-un motor de creştere economică, dar şi protejarea fermierilor români. România face paşi înainte, iar, în acest sens, PSD are o viziune clară.
Comandat de Partidul Social Democrat Vâlcea – competitor politic. Cod AEP: 11160007. Realizat de SC Atlas Tour SRL (Impact real).