Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Comuna Voicesti are o primarie moderna

primarieTot în primul mandat, Florian Vătafu a reuşit extinderea şi mansardarea primăriei. Proiectul este finalizat, iar comuna Voiceşti se poate mândri acum cu una dintre cele mai frumoase sedii administrative din judeţ. Practic, Vătafu a reabilitat şi a extins vechiul sediu al Primăriei Voiceşti. Finanţarea proiectului s-a făcut din resurse proprii şi din cofinanţări de la Consiliul Judeţean Vâlcea: „Când am ajuns primar era o cocioabă aici, pe care am dărâmat-o, m-am mutat cu aparatul administrativ în căminul cultural şi m-am apucat de lucrări. Investiţia m-a costat aproape 5 miliarde de lei vechi din bugetul local şi am avut nevoie şi de sprijin de la Consiliul Judeţean. În paralel se lucra şi la alimentarea cu apă, şi la baza sportivă, dar şi la drumuri. În primii ani din mandatul meu, comuna Voiceşti a fost un şantier. Pot spune că tot ce am realizat am făcut-o în primii doi ani.”, a mai spus Vătafu.
Florian Vătafu: „În acest mandat îmi doresc asfaltarea drumurilor comunale”
Începând cu al doilea mandat, primarul şi-a dorit să obţină finanţare pentru proiectul integrat PNDR, pe Măsura 322, proiect eligibil, care urma să fie finanţat. Proiectul cuprindea amenajarea şi modernizarea sistemului de drumuri şi uliţe comunale, proiect pe care l-a depus ulterior şi pe HG 577, pentru înfiinţarea unui centru de îngrijire copii „after school”, dar şi pentru dotarea căminului cultural. De asemenea, primarul Vătafu va avea în vedere, pe lângă asfaltarea drumurilor comunale, şi betonarea şanţurilor de scurgere a apei pluviale: „Administraţie fără bani nu se poate. Aveam acel proiect care a fost declarat eligibil şi cu finanţare ulterioară, dar, din păcate, nu se va mai finanţa. Era un proiect important pentru noi.”, a spus primarul.
Proiect fragmentat pentru a obţine finanţare
Primarul Vătafu nu a avut răbdare să aştepte finanţarea prin fondurile europene pentru asfaltarea drumurilor comunale, dar şi înfiinţarea reţelei de canalizare pentru partea centrală a comunei. A găsit imediat o variantă şi a profitat de faptul că noul Guvern va pune accent pe alimentarea cu apă şi canalizare în toate localităţile rurale, asigurând fonduri în acest sens. Primarul Vătafu a fragmentat proiectul depus pe Măsura 3.2.2. şi l-a redirecţionat spre fonduri guvernamentale. Astfel, două dintre proiectele sale depuse pe HG 577 se află în curs de derulare. Acestea vizează introducerea reţelei de canalizare şi epurare pe o lungime de 3 kilometri şi asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 7 kilometri, dar şi introducerea apei potabile în satul Voiceşti, cu finalizare în luna iunie a acestui an. Valoarea acestui proiect se ridică la suma de 22 de miliarde de lei vechi.
Tot în primul mandat, primarul Florian Vătafu a reuşit să-l convingă pe preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, de necesitatea asfaltării drumului judeţean 648 B. Astfel, s-a reuşit modernizarea a 2,5 kilometri din acest drum care tranzitează comuna: „Această investiţie s-a făcut cu sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea şi a constat în aplicarea unui strat de asfalt peste cel existent, pe o lungime de 2,5 kilometri, lucrare absolut necesară, întrucât nu s-a mai intervenit asupra infrastructurii acestui drum judeţean de foarte mulţi ani, fapt care a dus la apariţia unui număr mare de gropi care îngreunau enorm traficul rutier.”, a mai spus social-democratul.
Bază sportivă cu teren sintetic la Voiceşti 
Florian Vătafu este un împătimit al sportului de orice fel. Iubitor al fotbalului, Vătafu şi-a făcut junioratul la cele mai mari cluburi din ţară, Dinamo Bucureşti sau FC Argeş. A fost nevoit să renunţe din cauza unei accidentări grave, dar fotbalul i-a rămas în sânge şi acest lucru se vede şi în proiectele pe care le-a demarat pentru localitatea pe care o conduce. A reuşit amenajarea unei baze sportive de tip II cu suprafaţă sintetică la şcoală, dar a construit şi un teren de fotbal de dimensiuni normale, pe care să-şi poată desfăşura meciurile echipa de fotbal din localitate. De foarte mulţi ani, Vătafu susţine din buzunarul propriu o echipă de fotbal înscrisă în competiţia organizată de AJF Vâlcea.
Amenajarea bazei sportive de tip II este un proiect finanţat prin Ordonanţa de Guvern 7/2006 şi este finalizat 100%. Acest proiect a avut în vedere amenajarea unui teren de sport multifuncţional pe care se pot desfăşura jocuri de handbal, baschet şi tenis de câmp. Suprafaţa de joc este sintetică şi, datorită dimensiunilor standard, de 33×43 metri liniari, terenul poate fi omologat şi pentru utilizarea lui în vederea organizării de diferite competiţii cu caracter şi participare naţională, având amenajată şi o nocturnă la standarde occidentale. Ansamblul de construcţii mai cuprinde o împrejmuire şi o platformă pentru parcare auto, precum şi clădirea de vestiare, unde se află, printre altele: cabină pentru portar, vestibul, holuri, vestiare sportive, vestiare pentru arbitri, vestiar pentru persoane cu handicap, grupuri sanitare, săli de baie şi centrală termică.
De asemenea, în urmă cu câteva luni, primarul din Voiceşti a dat în folosinţă noua bază sportivă din localitate, pe care a reuşit să o finanţeze cu bani de la bugetul local, mai precis două miliarde de lei vechi. Această investiţie cuprinde un teren de fotbal, un vestiar pentru sportivi şi arbitri, precum şi împrejmuirea aferentă terenului de fotbal. Acest teren de fotbal va fi dotat şi cu o instalaţie de nocturnă. Lucrările sunt realizate până în acest moment în proporţie de 95%, fiind nevoie de mici retuşuri: „Este o bază sportivă cu care mă mândresc, pentru că am reuşit să o fac cu numai două miliarde, în condiţiile în care există atâtea terenuri de sport în judeţ care au înghiţit şi 12-13 miliarde şi nu arată atât de bine. Dacă aş mai avea încă 10 miliarde, aş face acolo o adevărată bază de agrement, cu piscină şi tot ce trebuie.”, a precizat primarul.
Dispensarul medical a fost reabilitat
Primarul Florian Vătafu a acordat o atenţie deosebită inclusiv dispensarului medical din localitate, care necesită o reabilitare imediată. Social-democratul este de părere că pacienţii trebuie să beneficieze, pe lângă asistenţă profesională, şi de condiţii pentru ca medicii să poată să-şi desfăşoare activitatea: „Tot de la bugetul local al comunei Voiceşti s-au executat lucrări de reabilitare la dispensarului medical. S-au făcut finisaje interioare şi exterioare, s-a vopsit învelitoarea din tablă şi s-a introdus apă curentă la dispensar. Oamenii trebuie sa aibă condiţii şi să fie trataţi corespunzător şi la ei în comună.”, a mai spus Vătafu.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.