Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Comuna Fauresti, fara bani de salarii si cu restante de la alegerile locale

Primarul comunei Făureşti, Ion Ţârvuică se află în fruntea administraţiei locale încă din anul 1992. Deşi a făcut o pauză de patru ani, ulterior a revenit la cârma localităţii şi astăzi este la al cincilea mandat. Cu toate acestea, spune că niciodată nu i s-a părut mai greu decât acum să conducă administraţia locală. Fără a avea bani să plătească angajaţii primăriei, dar şi cu restanţe importante la plata lemnelor pentru încălzirea instituţiilor publice, dar şi cu banii pentru organizarea alegerilor locale neplătiţi, prim-gospodarul de la Făureşti intenţionează să iasă cât mai repede la pensie şi să lase altora povara conducerii administraţiei locale. În perioada cât a fost primar a reuşit să dea o altă faţă comunei pe care o conduce, realizând lucrări importante, toate la momentul oportun. Cu o experienţă de 43 de ani în administraţia publică, Ion  Ţârvuică cunoaşte toate nevoile localnicilor, iar prin faptul că a fost ales de fiecare dată primar arată că funcţia i se potriveşte de minune. În ultimele două decenii, prim-gospodarul din Făureşti a fost aproape de cele 1.600 de suflete care îi populează comuna şi a încercat pe cât posibil să mulţumească pe toată lumea. A reuşit să asigure cel puţin minimul necesar traiului zilnic, a asfaltat 90% din drumurile şi uliţele comunale, a avut în vedere infrastructura educaţională, dar a încercat pe cât posibil să le hrănească şi sufletele cetăţenilor, să le ofere spaţii de recreere. În acest sens le-a construit un cămin cultural unde localnicii să-şi poată organiza nunţi şi botezuri la un preţ de închiriere mai mult decât accesibil.
Proiect de 2,5 milioane de euro la Făureşti
Proiectul este finalizat şi cuprinde alimentarea cu apă, canalizarea şi modernizarea drumurilor pe o distanţă de şase kilometri. În plus, modernizarea căminului cultural din localitate a fost parte din proiect.
Administraţia locală a comunei Făureşti, prin efortul depus de primarul Ţârvuică, se poate mândri cu numeroase proiecte finalizate, printre care introducerea sistemului de alimentare cu apă, a canalizării, reabilitarea drumurilor şi modernizarea unui cămin cultural, proiect cu o valoare de 2,5 milioane de euro prins pe Măsura 3.2.2 a PNDR: „Am avut un proiect care cuprindea reţeaua de apă, canalizarea, asfaltarea şi modernizarea căminului cultural. Am realizat proiectul, am semnat recepţia lucrării şi am început să branşam gospodăriile oamenilor la reţeaua de apă şi canalizare. Până acum am reuşit să acoperim jumătate dintre cei care se regăsesc pe acest traseu de şase kilometri de apă şi de canalizare. Cei şase kilometri de asfalt au fost realizaţi în totalitate, iar căminul cultural a fost modernizat şi acum este finalizat”, a precizat primarul Ion Ţârvuică.
Există totuşi şi o nemulţumire a primarului de la Făureşti în legătură cu finalizarea proiectului, deoarece în acesta nu au fost incluse cheltuielile neprevăzute. Pentru că ultima tranşă de fonduri, cea de-a patra încă nu au sosit de la Guvern, primarul a fost nevoit să facă un împrumut la BCR prin care să achite lucrarea respectivă şi să-i poată face recepţia: „Aşteptăm ultima tranşă de bani, ce de-a patra, dar acest lucru se va întâmpla după ce va veni răspunsul de la Bucureşti, în urma inspecţiei făcute pentru lucrarea respectivă. Este vorba de o sumă de 10 miliarde de lei, care va fi folosită pentru plata împrumutului pe care primăria l-a făcut la BCR. Chiar şi aşa suma nu este suficientă, deoarece vor fi reţinuţi vreo 2,5 miliarde de lei pentru că nu au fost incluse cheltuielile neprevăzute şi, ca atare, suma trebuie suportată de Consiliul Local. Este un fel de penalizare, dar nu suntem noi de vină”, a mai spus alesul social-democrat.
Cămin cultural modern la Făureşti
Primarul Ţârvuică a reuşit să îndeplinească o altă promisiune electorală cu care a candidat în faţa cetăţenilor încă din mandatul trecut. În timp record au fost terminate lucrările de modernizare a căminului cultural din localitate, care poate găzdui acum în condiţii de înalt nivel orice activitate artistică. De asemenea, locuitorii comunei, dar şi cei învecinaţi pot închiria pentru un preţ modic căminul pentru nunţi sau botezuri. Vechea tâmplărie a fost înlocuită cu uşi şi ferestre din termopan, a fost schimbată pardoseală, jgheaburile şi burlanele, după care a fost zugrăvit atât interiorul, cât şi exteriorul. „Eu cred că totul a ieşit foarte bine, iar oamenii sunt mulţumiţi cu noul cămin cultural. În faţă au fost montate şi băncuţe, unde vin în fiecare seară oamenii şi se întâlnesc în linişte. În faţa căminului este şi un fileu pentru volei, unde copiii se joacă zilnic. Pentru mine este o mândrie acest cămin cultural. Să vedeţi în ce condiţii foarte bune se organizează acum nunţile şi botezurile şi să vedeţi câte activităţi culturale se vor organiza aici”, afirmă primarul Ion Ţârvuică.

Ion Ţârvuică: „Vom continua investiţiile la Făureşti”
Proiectul care presupune introducerea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în localitate, dar şi asfaltarea drumurilor comunale reprezintă pentru primarul Ion Ţârvuică un vis devenit realitate. Primul gospodar din Făureşti a reuşit astfel să îndeplinească una dintre cele mai spinoase promisiuni făcute electoratului, dar şi sieşi, de a oferi locuitorilor comunei Făureşti condiţii optime pentru o viaţă civilizată, de a aduce apă, canalizare şi drumuri asfaltate. Cum era şi normal, terminarea acestui proiect nu presupune şi stoparea investiţiilor în localitate, urmând faza următoare a proiectului, care presupune extinderea reţelelor de apă şi canalizare, astfel încât toţi locuitorii comunei să beneficieze de servicii de apă şi canalizare. Până atunci, debutul noului an şcolar îi va găsi pe cei mai mici locuitori din Făureşti într-un nou lăcaş, în timp ce angajaţii primăriei au toate şansele să se mute în noul sediu până la finalul acestui an.
Centru de permanenţă la Făureşti
Deşi dispensarul medical din comună nu a mai beneficiat de lucrări de întreţinere de mai bine de două decenii, primarul Ion Ţârvuică speră ca, în viitorul apropiat, să reuşească să-l renoveze. Mai mult, îşi doreşte un centru de permanentă cu cinci medici, care să poată asigura asistenţa medicală zi şi noapte: „Avem un dispensar medical unde de 20 de ani nu s-a dat nici măcar cu var pe exterior, nu a beneficiat de nici o lucrare de întreţinere. Clădirea trebuie renovată deoarece s-au crăpat pereţii după ce s-au perindat mai multe instituţii pe acolo, inclusiv primăria şi poliţia, dar de reparat nu s-a reparat nimic. Medicul de familie nu a rezolvat decât două camere, tot cu ajutorul nostru, al primăriei şi momentan funcţionează în cele două încăperi. Noi preconizam că vom face un centru de permanentă la Făureşti cu cinci medici, unde să fie asigurată asistenţa medicală pe toată perioada zi-noapte. Ca atare, dacă dorim să prindem un proiect cu cabinet stomatologic şi altele, vă daţi seama că este nevoie de spaţiu. Ca să realizăm această lucrare ne trebuie cel puţin două miliarde. Eu nu pot să accesez momentan nici un proiect cu fonduri europene, până nu îl termin definitiv pe cel deja accesat”, a specificat alesul social-democrat.
DJ 644 A arată ca la bombardament
Prim-gospodarul din Făureşti este extrem de nemulţumit de modul în care arată drumul judeţean 644 A şi solicită asfaltarea acestuia de către Consiliul Judeţean: „Am sesizat CJ şi mi-au promis ba că se rezolvă, ba că îl vor face cei de la petrol… Am asfaltat drumurile comunale în proporţie de 90% în comună şi alte uliţe, dar de drumul judeţean nu se interesează nimeni. Este vorba de doi kilometri, nu este o distanţă foarte mare. Au promis că îl vor face cei de la CJ, în colaborare cu cei de la petrol. Nu trec pe el, pentru că, dacă ar fi trecut, aşa cum au trecut pe la Diculeşti şi vedeau că este rău, atunci îl făceau. Acum 32 de ani, drumul acesta a fost betonat de cei de la petrol, iar dacă ar pune numai câţiva centimetri de asfalt s-ar rezolva problema. Un strat de bitum dacă se pune pe el, nu mai este nevoie de reabilitare 50 de ani de acum înainte”, a mai spus primarul.
Primarul Ţârvuică îşi doreşte bază sportivă în localitate
Nemulţumirile primarului sunt multe şi greu de realizat, ţinând cont de bugetul restrâns şi de criza mondială care s-a abătut asupra omenirii. Una dintre nemulţumiri o reprezintă faptul că în localitatea pe care o administrează, tinerii nu au condiţii optime pentru a-şi desfăşura activităţile sportive. „Sunt foarte supărat, deoarece peste 100 de tineri din comuna Făureşti nu au un teren al lor, în care să desfăşoare competiţii sportive. Ne mai mirăm de ce toţi renunţă la sport şi o iau pe cai greşite… În Făureşti sunt copiii extrem de talentaţi atât la fotbal, la handbal sau pur şi simplu la sporturi individuale, iar lipsa unui teren amenajat corespunzător le îngrădeşte posibilitatea de a le arăta tuturor calităţile. Avem un proiect de construire a unei baze sportive care totalizează 3,5 miliarde de lei vechi. Am primit 1,6 miliarde anul trecut, am făcut proiectul şi a rămas să ne apucăm de lucrare, să facem licitaţia. Sperăm ca în două săptămâni să terminăm şi licitaţia, dar cu 1,2 miliarde, care au rămas, nu cred că pot face mare lucru. Este un proiect finanţat de Consiliul Judeţean şi de la bugetul local, dar aşteptăm în continuare finanţare. Nu este o prioritate în acest moment pentru comuna Făureşti, poate fi realizat şi în 2013”, a concluzionat primarul comunei Ion Ţârvuică.


Postaţi pe: Facebook



1 comentariu la " Comuna Fauresti, fara bani de salarii si cu restante de la alegerile locale "

  1. jan spune:

    TARVUICA,DUTE SI LASANE. ESTI UN HOT,AI TAIAT PADURILE,AI FURAT SONDELE DE PETROL,AI VANDUT FONDUL DE VANATOARE ESTI UN NEMERNIC

Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.