Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Compania Nationala de Investitii a finantat caminul cultural

Proiectul pentru reabilitarea căminului cultural din localitate a fost depus deja la Compania Naţională de Investiţii, fiind aprobat în vederea finanţării. Valoarea proiectului pentru lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare este de 11 miliarde de lei, pentru singurul cămin cultural din localitatea Şirineasa. În încercarea de a opri degradarea clădirii, administraţia locală a hotărât să schimbe tabla acoperişului, care era deja veche de peste 50 de ani. Acum, administraţia locală aşteptă începerea lucrărilor pe care Compania Naţională de Investiţii trebuie să le coordoneze: „Din informaţiile mele, investiţia va intra în lucru în primăvara anului viitor. Imobilul are în acest moment un acoperiş nou, pe care l-am montat în această vară, deoarece clădirea este într-un stadiu avansat de degradare, existând riscul să cadă tavanul. Am făcut acest lucru pentru a salva clădirea, chiar dacă riscăm să nu fie luată în calcul cheltuiala atunci când Compania de Investiţii va demara modernizarea. Este singurul cămin cultural din localitate şi era deja o ruină. Vom preda Companiei Naţionale de Investiţii imobilul printr-un proces verbal, în vederea demarării lucrărilor de reabilitare, urmând să ni-l predea apoi, conform contractului, la cheie. Investiţia include reabilitarea şi extinderea clădirii în partea de nord, unde ar urma să montăm o centrală, iar la etaj se vor construi trei camere tip hotel. Imobilul va avea o capacitate de 500 de locuri şi va fi dotat cu mobilier şi aparatură”, afirmă Ion Streinu.

Parc multifuncţional, pe terenul din spatele primăriei

Autorităţile locale au decis să folosească într-un fel şi terenul din spatele primăriei, unde va fi amenajat un spaţiu multifuncţional, inclusiv un spaţiu verde, de relaxare pentru locuitori. De asemenea, în procesul de construire a parcului, administraţia locală a inclus amenajarea spaţiilor verzi, alei pietonale în interiorul parcului, montarea de bănci şi coşuri de gunoi, plus construirea unor spaţii de joacă pentru copii, în care vor fi incluse leagăne şi toboganele, precum şi căsuţe: „În spatele primăriei există un teren foarte mare, pe care am luat decizia să construim un parc multifuncţional. Astfel, vor fi construite pe acest teren garduri de jur împrejur, spaţiul verde va fi amenajat, urmând să facem şi parcări, să plantăm pomi, să punem băncuţe şi spatii de joacă pentru copii. Proiectul are deja aprobarea Consiliului Local şi va fi construit pe o suprafaţă de 4500 de metri pătraţi. De asemenea, ne dorim să achiziţionăm şi o scenă mobilă, pe care să o folosim pentru diverse evenimente, inclusiv pentru Festivalul Căluşul Vâlcean, eveniment pe care întotdeauna l-am ţinut în curtea şcolii. Eu nu sunt de acord cu această locaţie, şi îmi doresc ca acest eveniment să aibă loc în zona centrală a comunei. Proiectul a fost depus cu fonduri europene, în prima sesiune. Aceste măsuri ne dau posibilitatea de a le depune în trei sesiuni, aşa că, indiferent de prima decizie pe care o vor lua domnii din comisia de evaluarea a proiectelor, într-un final, acest spaţiu va primi punctajul optim, în vederea alocării fondurilor necesare. Firma cu care colaborez în vederea realizării documentaţiei proiectului este interesată, deoarece contravaloarea o va încasa doar în situaţia în care proiectul va fi declarat eligibil, în vederea finanţării”, a mai spus primarul interimar.
Primarul interimar: „Nu îmi este frică nici de ANI, nici de DNA”

Primarul interimar al comunei Şirineasa, Ion Streinu afirmă că este foarte atent la legislaţie, în această perioadă, pentru că nu doreşte să încalce legea. „Eu nu le voi cere niciodată angajaţilor de la primărie să facă ceva ilegal. Dacă ei constată că am cerut ceva, şi sunt pe lângă lege, i-am rugat să mă atenţioneze, pentru că va fi, şi pentru mine, necesară o perioadă de timp, să ştiu toată legislaţia. Poate că unora nu le convine faptul că sunt mai meticulos şi acord o atenţie deosebită detaliilor. Nu semnez nici o hârtie până nu o citesc şi, dacă am anumite dubii, cer secretarului cadrul legal, pentru a vedea exact despre ce este vorba. Avem angajat un jurist cu experienţă, cu care mă consult tot timpul, pe probleme juridice, pentru că eu nu sunt jurist de meserie. Nu îmi este frică nici de ANI, nici de DNA şi nu candidez pentru această funcţie cu scopul de a transforma primăria într-o suveică a intereselor mele. Mi-am propus să facă o altfel de administraţie, punând accent pe legalitate. Sunt un om realizat din toate punctele de vedere, dar candidez pentru că am încredere în proiectele mele, şi mă gândesc la binele locuitorilor din Şirineasa. Vreau ca locuitorii să aprecieze modul de administrare a comunei, ceea ce, pentru mine, înseamnă un certificat de încredere pe care mi-i acordă. Am urmărit realizarea unei administraţii corecte, transparente şi deschise faţă de cerinţele şi nevoile cetăţenilor. Cu privire la aceste cerinţe, există în agenda mea o listă de priorităţi pe care cetăţenii le-au considerat mai importante, pe care a s-o respect, în ordinea importanţei pe care au problemele. În această primărie am venit pentru a arăta că pot rezolva problemele oamenilor. Funcţia aceasta, de primar, este pentru mine o responsabilitate şi, în acelaşi timp, o onoare. Sunt persoana care iau toate deciziile în conformitate cu legea, cu riscul de a pierde din electorat, şi fac asta pentru că, mai presus de toate, îmi este scumpă libertatea mea şi liniştea familiei mele. Acestea primează în faţa posibilităţii de a face o „şmecherie” ilegală, pentru cineva. Voi merge pe acest principiu, iar, atunci când comunitatea va înţelege acest aspect, mă va vota pentru a moderniza comuna, în limite legale”, spune Streinu.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.