Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Colaborare bună cu tânărul viceprimar Adrian Mitrache

La Goleşti, noua echipă care s-a format pentru a conduce destinele localităţii în acest mandat, formată din primarul liberal Dumitru Ropină şi tânărul viceprimar Adrian Mitrache au decis ca ambii să trateze misiunea din fruntea primăriei cu extrem de mare seriozitate: „Pe tânărul viceprimar Adrian Mitrache îl consider un colaborator foarte bun, un tânăr ambiţios, cu care se poate lucra. Ne completăm unul pe celălalt foarte bine, iar acest aspect va face ca, împreună, să reuşim să mişcăm destinele acestei comunităţi, în sensul dezvoltării. Sunt mândru fiindcă azi formăm cu toţii echipă pentru Goleşti”, a declarat primarul Dumitru Ropină.

 

Adrian Mitrache: „Birocraţia omoară cu zile proiectele de dezvoltare a satelor”

Adrian Mitrache a devenit viceprimar al comunei Goleşti anul trecut, în luna iunie, când a fost ales in unanimitate de PNL, PSD şi ALDE. De atunci colaborează permanent cu primarul Dumitru Ropină în interesul locuitorilor, pentru a aduce localitatea la acelaşi nivel cu localităţile vecine. Spune că birocraţia este apăsătoare, obligând administraţiile locale să bată pasul pe loc în privinţa dezvoltării satului: „Am depus la Ministerul Dezvoltării documentaţiile pentru cele două proiecte: dotarea cabinetului medical, dar şi pentru proiectul reţelei de apă. Volumul de muncă a fost mare, cel mai mult pentru obţinerea avizelor. Abia în penultima zi am reuşit să ridicăm de la OCPI avizul, iar în ultima zi avizul de la CEZ. Toate acestea s-au obţinut după multe zile de stat pe la uşile respectivelor instituţii. Este de-a dreptul o nebunie, nu înţeleg de ce CEZ, care ne-a luat cei mai mulţi bani, 3700 de lei pentru un aviz a trebuit să îl emită atât de târziu. Pentru că a fost nebunia asta, cu avizele, în alte judeţe s-au făcut şedinţe cu directorii acestor instituţii pentru a-i mobiliza şi a le cere ajutorul, să elibereze avizele acestea cât mai repede, pentru că este o situaţie deosebit. Am dus la Bucureşti 33 de dosare numai cu viza OCPI. Sunt mulţi primari care nu au reuşit să facă documentaţiile pentru că nu au drumurile băgate în domeniul public, aşa cum am fost şi noi, o mare problemă fiind drumurile din Blidari şi Popeşti. Drumurile respective nu erau introduse în domeniul public şi a trebuit să facem cadastrare, intabularea, apoi nomenclator şi să le introducem în domeniul public. Este o anomalie să plătim noi, primăriile taxe la alte instituţii ale statului, iar birocraţia asta omoară cu zile proiectele de dezvoltare a satelor”, ne-a declarat viceprimarul Adrian Mitrache.

 

Viceprimarul, dispus să renunţe la funcţie, dacă nu îşi îndeplineşte obiectivele

Adrian Mitrache: „Mă voi duce în Parlament şi voi sta pe scări până când se va rezolva şi problema comunităţii din Goleşti”

La un an de mandat, cu un buget mult prea mic pentru necesităţile comunităţii, viceprimarului Adrian Mitrache spune că este foarte dezamăgit de felul cum se derulează investiţiile. Dificultăţile întâmpinate de acesta în timpul primului său an în administraţie, proiectele care înaintează foarte greu şi timpul pierdut pentru obţinerea unor avize îl determină să se mai gândească dacă va continua pe această funcţie. Deşi proiectele întocmite până acum se vor face în curând evidente, spune că, dacă până la finele mandatului proiectul pentru asfaltare a drumurilor nu va primi finanţare, va renunţa la funcţie: „Când am acceptat să fiu viceprimar nu mă gândeam că lucrurile se mişcă atât de greu. Credeam că este suficient să îţi doreşti, să faci ceva pentru comunitatea ta, să te implici, să te străduieşti, însă, lucrurile nu sunt cum ni le stabilim, din motive independente de voinţa mea, fiindcă depindem de alţi factori de decizie. Cu toate acestea nu îmi pierd speranţa. În acest am muncit la documentaţii, o muncă pe care cetăţeanul nu o vede, dar avem proiectele întocmite şi am sentimentul de încredere în rezolvarea favorabilă. Dacă în această sesiune nu au fost finanţate proiectele pentru asfaltarea drumurilor, cu siguranţă la următoare tranşă se vor aloca fondurile necesare, aşa sper. Altfel, i-am spus lui Dumitru Lovin că mă voi duce în Parlament şi voi sta cu dosarele pe scări până când se va rezolva şi problema asfaltului pentru comunitatea din Goleşti. În condiţiile în care ne-am înhămat în această misiune cu promisiuni de schimbare şi vom ajunge la finele acestui mandat să fie comuna tot în stadiul în care este, voi renunţa la funcţie”, declară viceprimarul Adrian Mitrache, de la Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE).

 

La Goleşti, drumurile sunt pietruite, ca pe vremea dacilor

Aflată la nici 7 kilometri de municipiu, peste o treime dintre drumurile localităţii sunt în continuare pietruite sau de pământ. Comunitatea a ajuns la capătul răbdării, fiindcă, după fiecare ropot de ploaie drumurile comunale din localitatea Goleşeti devin impracticabile, iar cizmele de cauciuc sunt obligatorii pentru localnici. Datorită apropierii de oraş comuna ar fi trebuit să fie una înfloritoare, dar anotimpurile ploioase şi iernile sunt un chin pentru localnici, fiindcă majoritatea drumurilor sunt pietruite, ca pe vremea dacilor. Primarul Dumitru Ropină şi viceprimarul Adrian Mitrache spun că drumurile comunale pietruite, aflate în pantă sunt spălate de ape la fiecare ploaie şi speră ca proiectele pe care le vor redepune la Ministerul Dezvoltării în vederea asfaltării drumurilor comunale să aibă de data aceasta finanţare: „În această sesiune de finanţare a proiectelor prin PNDL-2 am depus, pe lângă celelalte proiecte, şi un proiect în vederea asfaltării drumurilor comunale pe o lungime de 9,5 kilometri în care au fost incluse şi lucrările de construire a podeţelor şi rigolelor în satele Popeşti, Aldeşti, Popeşti şi Drăgăneşti. Proiectul nu a prins finanţare, dar îl vom redepune. Pe lângă acest proiect vom mai adăuga un alt proiect, pentru asfaltarea drumurilor comunale şi pentru satele Opăteşti şi Giurgiuveni. Ministerul Dezvoltării a alocat Goleştiului doar 90 de miliarde de lei, iar pentru unele localităţi şi câte 200 de miliarde. Din acest motiv avem speranţa că, prin PNDL -3, proiectele acestea pe care le redepunem vor avea finanţare. Localitatea are nevoie urgentă de asfalt pe uliţe, după înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare. Noi am avut şase proiecte depuse, iar Ministerul Dezvoltării a decis ca pentru Goleşti să finanţeze abia două, şi asta în situaţia în care noi suntem cu mult, prea mult în urma celorlalte localităţi. Aşadar, pentru următoarele finanţări guvernamentale vom depune numai proiectele pentru modernizarea infrastructurii rutiere, pe care le vrem finanţate”, ne-a mai declarat viceprimarul din Goleşti, Adrian Mitrache.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.