Sunteţi aici: Pagina principală // Fapt divers

Centrul Ramnicului in pericol, din cauza unei munitii de razboi gasita intr-un tomberon

Ieri după amiază, la o ghenă din centrul Râmnicului, angajaţii Urban care se ocupau de ridicarea gunoiului au găsit o grenadă. Este vorba de un tomberon aflat în vecinătatea blocului S 9, în zona cuprinsă între străzile Regina Maria şi Gib Mihăescu. Imediat unul din muncitori a sunat la 112. La scurt timp, zona de lângă Grădiniţei Cozia a fost împânzită de pompieri şi poliţişti, fiind oprită circulaţia rutieră şi interzis accesul oricărei alte persoane. Aşa s-a stabilit că grenada era una defensivă şi avea încărcătură. Pe lângă aceasta s-a găsit şi un mulaj de grenadă defensivă de exerciţiu. Ulterior avea să se afle că muniţia fusese iniţial descoperită la subsolul unui bloc de pe strada Gib Mihăescu, de către locatarii care au făcut curăţenie şi care apoi le-au aruncat la ghena de gunoi”.
Echipa pirotehnică a ISU Vâlcea a intervenit pentru asanarea teritoriului de muniţie rămasă neexplodată.
Poliţiştii încearcă să dea de urma celui care a „uitat” grenadele în subsolul blocului, acestea fiind extrem de periculoase. „Pe o distanţă de 200 de metri, o astfel de grenadă putea face ravagii, cele defensive fiind mult mai periculoase decât granadele ofensive”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, scms. Emilian Muşulete.
Grenada şi mulajul au fost transportate la Poligonul din Goranu unde urmează să fie distruse. Pentru evitarea unor tragedii, Poliţia recomandă celor care găsesc sau observă abandonate astfel de obiecte explozive (muniţie, grenade, obuze, etc.) să nu le atingă şi să anunţe imediat autorităţile prin intermediul apelului gratuit 112.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.