Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Ce a lasat in urma dupa patru ani de mandat?

Reabilitarea unor şcoli şi grădiniţe, a unor sedii ale administraţiilor locale, a unor cămine culturale, extinderea reţelelor de canalizare, modernizarea drumurilor comunale, amenajarea unor spaţii verzi pentru recreere, dar şi construirea mai multor podeţe au fost pe lista doleanţelor cetăţenilor Colegiului Bălceşti şi au devenit priorităţile lui Constantin Mazilu. Candidatul USL şi-a asumat ca obligaţii faţă de cetăţeni rezolvarea tuturor acestor neajunsuri şi a şi reuşit, în mare măsură, să schimbe faţa Colegiului Bălceşti, împreună cu mai mulţi primari. Cum a reuşit acest lucru? Prin eforturile de a cunoaşte cât mai multe dintre nevoile localnicilor, dar şi cu strădania întocmirii unor proiecte de lege care vizează bunăstarea comunităţilor din Colegiul Bălceşti: „Pe lângă proiectele de lege şi întrebările adresate miniştrilor, am depus un număr foarte mare de amendamente la bugetul de stat, an de an, apoi am negociat la sânge aprobarea acestora, pentru acordarea banilor necesari administraţiilor locale. Un rol decisiv l-au jucat întâlnirile cu cetăţenii pe care le-am avut fie pe teren, fie la audienţele de la biroul parlamentar, precum şi întâlnirile cu primarii din Colegiul Bălceşti.”, a spus Mazilu.
Aflat în campanie electorală, deputatul Mazilu a considerat că este necesar ca oamenii să afle despre contribuţia sa în Parlamentul României, de faptul că nu a stat cu mâinile în sân şi că s-a luptat pentru ca localnicii să ducă un trai mai bun: „Am obţinut bani, an de an, de la Guvern, atât în momentul construcţiei bugetare, precum şi la fiecare rectificare bugetară. Sume mari, pe care le-am negociat la nivelul Parlamentului, direct cu reprezentanţii Guvernului, au fost direcţionate către primăriile şi consiliile locale din judeţul Vâlcea. Toţi banii pe care i-am adus pentru Colegiul Bălceşti şi judeţul Vâlcea au fost folosiţi pentru reabilitarea mai multor unităţi de învăţământ, a unor biserici, sedii de primării, cămine culturale, pentru modernizarea drumurilor comunale, amenajarea unor spaţii verzi pentru recreere, dar pentru şi construirea mai multor podeţe, extinderea reţelelor de canalizare şi de apă curentă, utilităţi care au fost şi vor fi întotdeauna o prioritate pe agenda mea de lucru. În acest sens, am elaborat 43 de legi care să vă facă viaţa mai uşoară în Colegiul Bălceşti.”, a mai spus Mazilu.
Grădiniţe şi şcoli noi
Una dintre problemele cu care s-au confruntat localnicii din Colegiul Bălceşti a fost lipsa locurilor din grădiniţe sau a unor şcoli moderne. În acest sens, Dan Mazilu a reuşit să atragă numeroase fonduri pentru construirea din temelii a unor unităţi de învăţământ, fiind de părere că elevii trebuie să aibă toate condiţiile desfăşurării procesului de învăţământ: „An de an, oamenii mi s-au plâns de lipsa locurilor din grădiniţe şi şcoli. Am considerat că singurele soluţii serioase la aceste probleme sunt construcţia de la zero a unor unităţi de învăţământ, precum şi reabilitarea celor deja existente. Am atras de la bugetul de stat, în acest sens, de-a lungul celor patru ani de mandat, câteva sute de mii de lei, iar rezultatele nu s-au lăsat prea mult aşteptate”.
 „Laptele şi cornul”, la standarde îmbunătăţite
Un alt proiect de lege de care s-a preocupat deputatul de Bălceşti, Constantin Mazilu, este cel privind protejarea sănătăţii copiilor. Parlamentarul a elaborat alături de mai mulţi colegi de-ai săi o lege prin care propune eficientizarea modului de ambalare, distribuţie şi depozitare a produselor acordate în cadrul Programului „laptele şi cornul”. „Pentru asigurarea condiţiilor igienico-sanitare, ambalajele produselor lactate şi laptele vor fi în mod obligatoriu însoţite de accesorii sigilate, care să permită consumul acestor produse în condiţii optime de igienă.”, se arată în textul legii prin care se doreşte ca desfăşurarea programului să continue în condiţii mai sigure pentru sănătatea copiilor. Parlamentarii mai propun ca „în cazul produselor lactate, frecvenţa livrărilor, precum şi spaţiile din şcoli destinate depozitării produselor după livrare să fie stabilite de autoritatea contractantă pentru fiecare tip de produs în parte, în funcţie de termenul de valabilitate şi de condiţiile specifice de transport şi de depozitare a produsului respectiv”. Implementarea măsurilor propuse va duce la furnizarea către elevi a unor produse lactate calitative, superioare din punct de vedere nutriţional, sanitar, igienic şi, implicit, la reducerea semnificativă a cazurilor de îmbolnăviri în rândul beneficiarilor acestuia.
43 de iniţiative legislative în Parlament
Candidatul USL pentru Colegiul Bălceşti, deputatul UNPR Constantin Mazilu, a avut o activitate intensă în Parlament. Alesul a elaborat 43 de legi şi i-a luat la întrebări de 22 de ori pe colegii săi miniştri, în legătură cu problemele semnalate de comunităţile locale în cadrul întâlnirilor sau la biroul parlamentar. Dintre proiectele de acte normative le menţionăm doar pe cele privind reforma Sănătăţii, iluminatul public, protecţia copilului, salubrizarea localităţilor, întreprinderile mici şi mijlocii, cadrele militare.
Presiuni pentru resistematizarea DN 65 C cu DJ 676 B

Preocupat pentru siguranţa cetăţenilor şi, în mod evident, la cererea acestora referitoare la intersecţia care face legătura între DN 65 C şi DJ 676 B din localitatea Lădeşti, Constantin Mazilu a depus trei memorii la Ministerul Transporturilor, pentru rezolvarea impedimentului din teren. Candidatul USL susţine că au avut loc numeroase incidente rutiere în acea intersecţie. Fără nici un rezultat, solicitarea a fost înaintată ulterior şi către actualul ministru, Ovidiu Silaghi. Răspunsul lui Silaghi s-a lăsat aşteptat o perioada. În cele din urmă, Ministerul Transporturilor a plasat problema în curtea CNADNR. Decizia ministerului nu l-a descurajat pe parlamentarul de Bălceşti, care e decis să îşi continue demersul până la remedierea situaţiei, chiar dacă acest lucru ar însemna tărăgănarea situaţiei şi în viitorul mandat de deputat.

Constantin Mazilu: „Voi reintroduce legea sponsorizării copiilor”
Viitorul copiilor este unul dintre punctele-cheie aflate pe lista de priorităţi a candidatului USL de Bălceşti, Constantin Mazilu. Chiar dacă a introdus de două ori un proiect de lege privind sponsorizarea minorilor şi majoritatea partidelor s-au opus acestui act normativ, Constantin Mazilu susţine că va lupta şi în noul mandat pentru implementarea acestei legi, necesare stimulării şi sprijinirii copiilor pentru continuarea studiilor: „Nu voi renunţa la Legea sponsorizării copiilor, pentru că este un proiect cu adevărat util. Mi se pare normal ca orice om de afaceri sau întreprinzător privat să poată sponsoriza un copil, să-l ţină la şcoală, să-i susţină toate cheltuielile, mai ales că şi-ar putea deduce cheltuielile direct, pe baza facturilor. Astfel, se pot folosi banii cu folos şi poate exista un control direct al sponsorizării, în aşa fel încât banii să nu ajungă la nu ştiu ce ONG-uri şi să fie cheltuiţi aiurea.”, a explicat Mazilu. Proiectul de lege al deputatului Constantin Mazilu promovează ideea de a acorda sponsorizări minorilor pentru a-şi continua studiile, dar şi pentru a-şi exploata la maxim abilităţile la anumite materii. Potrivit spuselor deputatului, adoptarea unei astfel de legi nu ar duce doar la creşterea numărului de specialişti, ci şi la recâştigarea renumelui României pe plan internaţional.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.