Sunteţi aici: Pagina principală // Politică

Candidatul ARD pe Colegiul Dragasani, in lupta cu „sudul rosu” al Valcii

Ştefan Prală, candidatul ARD pentru un post de deputat în Colegiul 4 Drăgăşani, este decis să câştige bătălia electorală şi să ajute, din postura de parlamentar, zona unde s-a născut şi a copilărit. Consilierul judeţean promite că va fi în mijlocul oamenilor în permanenţă, că le va asculta şi le va rezolva problemele. Experienţa acumulată în campania din anul 2008, când a fost la un pas de a-i sufla colegiul senatorial lui Emilian Frâncu, îl recomandă pentru o nouă luptă electorală, de această dată, pentru un fotoliu de deputat în Parlamentul României. Actualul candidat ARD are de luptat însă cu mentalităţile oamenilor din sudul judeţului, care sunt social-democraţi tradiţional. Cât va conta omul în aceste alegeri şi cât influenţa partidului din care face parte vom vedea la începutul lunii decembrie.

Ştefan Prală: „Am considerat că trebuie să fie o voce şi societatea civilă din România”

Ştefan Prală s-a născut pe 3 decembrie 1963, la Suteşti, a absolvit Facultatea de Management şi Marketing în Afaceri Economice şi are la activ două diplome de master: „Managementul organizaţiilor politice şi civile” şi „Relaţii internaţionale”. Este căsătorit şi are doi copii, de patru mandate îşi păstrează funcţia de consilier judeţean, iar în perioada 2009-2012 a ocupat funcţia de director general la Hidroserv SA. Politică face din 21 decembrie 1989, iar politică de partid din anul 2000: „Am experienţă în administraţia locală, în calitate de consilier judeţean, unde mă aflu la al patrulea mandat. Am coordonat mai multe activităţi în organizaţii nonguvernamentale, sunt unul dintre pionierii înfiinţării Societăţii Civile în România după 1989, Fundaţiei Române pentru Tineret, Ligii Tineretului Liber, Asociaţiei Romane de Luptă Împotriva Drogurilor, Fundaţiei Identitatea Românească, Asociaţiei Luptătorilor din decembrie 89 etc. Am investit mult timp, încredere, suflet în tot ceea ce am făcut, pentru că am considerat că trebuie să fie o voce şi societatea civilă din România. Fac politică din 21 decembrie 1989, iar politică de partid din anul 2000, când am înfiinţat la nivel naţional Partidul Forţelor Democrate, împreună cu mai mulţi colegi din ţară. Văzând deziluzia pe care o trăim în afară aspectului politic, am încercat să coagulăm nişte forţe care să dea o altă notă. Bineînţeles că firişorul acesta de iarbă, pe care îl numim noi început în politică, nu a reuşit să străpungă icebergul de care ne-am lovit. Am făcut o politică de asociere, de colaborare. La început, am colaborat cu partide politice ca România Mare, apoi cu PSD cu care, în 2000, partidul a şi fuzionat, prin absorbţie.”, a povestit Prală.
Palmaresul pe care l-a dobândit în politică, prin faptul că a fost unul dintre iniţiatorii Partidului Forţelor Democrate, că a fost fidel PSD-ului mai bine de 10 ani, dar şi pentru că astăzi reprezintă o forţă politică nouă, ARD i-a dat încrederea de a candida pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Drăgăşani. Gustul amar pe care social-democraţia i l-a lăsat prin jocurile de interese ale unor lideri ai partidului i-au dat forţa de a nu renunţa la politică şi de a încerca să se afirme într-un alt mediu, acolo unde nu numai că a fost primit cu braţele deschise, ci i s-a oferit şi ceea ce merita pentru eforturile depuse. A trecut la PDL şi a activat alături de fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău: „Am stat aproape zece ani în această formaţiune politică, PSD, mi-am făcut datoria, am învăţat multe lucruri, mi-am făcut mulţi prieteni, am căpătat experienţă, iar atunci când am încercat să fac ceva cu toate cunoştinţele dobândite am fost împiedicat s-o fac, prin jocuri de culise, interese de grup şi invidie personală sau mai bine spus slăbiciune a unor lideri care apleacă urechea la oamenii slabi, care nu sunt capabili să creeze ceva prin propriile forţe, ci doar dărâmând ce este solid în jurul lor, pentru a ieşi în evidenţă. Am hotărât să activez politic lângă un om care mi-a plăcut foarte mult, care, la vremea respectivă, era unul dintre cei mai puternici lideri din politica vâlceana, şi mă refer aici la Mircia Gutău, alături de care am mers în PDL, am făcut multe lucruri bune şi, în această formulă, am reuşit să construiesc, să structurez echipe eficiente, am reuşit să realizez ceea ce mi-am propus.”, a mai spus candidatul ARD.

Candidatul ARD Ştefan Prală, originar din Şuteşti
Motivul candidaturii sale pe acest colegiu nu este unul întâmplător. Drăgăşaniul nu îi este deloc străin, este zona în care s-a născut şi a copilărit. Comuna Suteşti este localitatea unde s-a format ca om, unde are mulţi prieteni, dar şi familia, care întotdeauna i-a fost alături. Prală susţine că nu poate rămâne indiferent la sărăcia şi deznădejdea care au cuprins oamenii din zona în care s-a născut: „Mi-am propus o nouă ţintă, aceea de a candida la Parlamentul României. Nu pot să stau de-o parte, indiferent, când văd ce se întâmplă în România şi mai ales în zona în care eu m-am născut, am crescut, m-am format ca om, unde trăiesc familia mea, rudele mele şi prietenii mei. Văzând nemulţumirea pe care au acumulat-o de-a lungul timpului, am considerat că am experienţa necesară să-i reprezint şi să alung deznădejdea care îi defineşte. Cred că pot face lucrul acesta şi, de aceea, m-am aruncat în bătălia politică pe Colegiul Drăgăşani, care, de altfel, este unul destul de greu, recunosc.”, a mai afirmat Prală.

Potenţialul zonei de sud trebuie valorificat
Ştefan Prală mai spune că ştie exact cum poate fi valorificat „potenţialul imens al zonei”, dar se bazează pe o colaborare permanentă cu cetăţeanul: „Oamenii din Colegiul Drăgăşani sunt buni gospodari, români adevăraţi şi îi cunosc bine. Au nevoie, însă, de un motor pornit. Astăzi, motoarele economice din zonă sunt oprite. Ştiu exact ce trebuie făcut după 9 decembrie. Foarte importante sunt asociaţiile profesionale şi cele agricole. Trebuie sprijinite masiv, lucrurile trebuie puse în mişcare. Zona are un potenţial imens, trebuie doar valorificat. Parlamentarii din zonă trebuie să-şi dea interesul, să facă ceva efectiv pentru oamenii care le-au dat votul sau nu. Personal, imediat după ce voi ajunge în Parlament, îmi voi dedica întreaga muncă oamenilor din colegiu. Viaţa nu se opreşte după alegeri, voi lucra alături de cetăţeni pentru valorificarea potenţialului imens despre care am vorbit, şi rezultatele nu vor întârzia să apară, pentru că acolo unde este bunăvoinţă şi multă muncă, roadele se culeg.”.
Fire ambiţioasă, consilierul judeţean este un bun cunoscător al administraţiei publice. Ştie să se facă plăcut printre oameni, iar acest lucru îl va ajuta să-şi atingă scopul propus, acela de a ajunge în Parlamentul României. Deşi face parte dintr-un partid a cărui imagine a fost ştirbită în ultimul timp, faptul că va candida sub egida ARD îl va ajuta să-şi ducă obiectivul la bun sfârşit: „Eu sunt sigur că am capacitatea necesară să realizez ceea ce mi-am propus şi să fiu pe placul oamenilor, dar reprezint într-adevăr, şi recunosc acest lucru, o forţă politică restructurată, deşi nouă, cu doctrine puternice, dar cu o imagine puţin şifonată. Este greu, dar toată viaţa am avut încredere în oameni, am avut puterea de a trece peste deznădejdi şi de a căuta mai departe soluţii de a-mi păstra încrederea atât în oameni, cât şi în mine.”, a mai adăugat candidatul la fotoliul de deputat.

Numeroase comune „suferă”
În ultima perioadă, Ştefan Prală a luat la pas numeroase comune arondate Colegiului Drăgăşani şi a constatat că majoritatea suferă din cauza infrastructurii rutiere, că există comune în care drumurile judeţene nu sunt asfaltate. În schimb, o mare dezamăgire, din punct de vedere social, o reprezintă oraşul Drăgăşani: „Din punct de vedere al infrastructurii, cea mai afectată este comuna Şuşani, dar şi comuna Scundu, dar, din punct de vedere social, Drăgăşaniul este cel mai defavorizat, pentru că acolo am găsit cei mai mulţi oameni fără speranţă. Tot ce a fost bun în Drăgăşani s-a distrus. Trebuie să repornească motorul economic în Drăgăşani, sunt prea mulţi oameni deznădăjduiţi şi prea multă indiferentă faţă de aceştia, ei trebuie să muncească undeva, trebuie să facă ceva, sunt oamenii disperaţi, atât tinerii cât şi vârstnicii, atât inginerii cât şi muncitorii.”, a mai precizat Prală.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.